• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2022

22:23

VRANE KAMENE SLAVE JUBILEJ! Koncertom u „Kuglašu“ 28. oktobra obeležiće deceniju postojanja!

Informer

Kultura

VRANE KAMENE SLAVE JUBILEJ! Koncertom u „Kuglašu“ 28. oktobra obeležiće deceniju postojanja!

Podeli vest

Koncertom zakazanim za 28. oktobar u 22 časa u klubu „Kuglaš“ (Đušina 5), poznati beogradski garažni alt-rok bend „Vrane kamene“, čiji su zaštitni znak angažovani tekstovi i čvrsti gitarski rifovi, obeležiće deceniju uspešnog postojanja na domaćoj muzičkoj sceni

Članovi benda Aleksandar Pejičić (frontmen -vokal, gitara), Igor Vrbica (solo gitara), Ivan Mizdrak (bas gitara) i Aleksandar Todosijević (bubnjevi) ističu da su ovim poslom počeli da se bave isključivo iz ljubavi prema rok muzici.

- Muziku koju stvaramo definišu kao garažni alt-rok, iako naš zvuk ima svoj sopstveni muzički potpis. Inspirisan je baštinom mnogih stvaralaca, ali prvenstveno našim životima i dešavanjima oko nas. Rokenrolom smo krenuli da se bavimo iz ljubavi spram istog, ali i zatož što smo prepoznali potrebu slušalaca za čistim, jednostavnim i nadasve energičnim rokž zvukom koji na sadašnjem tržištu usled slabe ponude gotovo da i ne postoji. Naš stav staviliž smo na probu nebrojeno puta nastupajući pred publikom koja nas do tada nije imala prilike čuti“.

Od osnivanja grupe, oktobra 2012. godine, ostvarili su niz uspešnih nastupa na brojnim festivalima u zemlji i regionu kao što su Exit, Beer garden, Beogradski manifest, Zaječarska gitarijada, Rock Village, Belgrade fish fest, Šumadija fest, Vidovdanska gitarijada, Arsenal Fest, Open Minded Fest, Whiskey fest, Demo masters Radija 202, Koncert povodom 50. godina postojanja Doma omladine Beograda, RIBA Fest (HR), Rastok festž (BIH)...

Foto: J.K.

 

U prethodnih deset godina grupa „Vrane kamene“ osvojila je razne nagrade. Između ostalog, jedan su od od tri pobednička benda na održanom BUNT ROK MASTERS -u, Prvom televizijskom takmičenju demo bendova Srbije organizovanom u saradnji Radiož Televizije Srbije i Radija 202, u konkurenciji od 300 bendova i posredstvom glasova priznatih srpskih muzičara, muzičkih urednika i muzičkih kritičara za 2014. godinu;

Naredne godine, po izboru slušalaca Radija 202 imali su najbolji album, potom, 2016. godine bili su vicešampioni u kategoriji Najbolji singl godine (po izboru slusalaca/ Rok godišnjak-Radio 202/RTS), osvajači su prvog kupa Radio Beograda 202 i Udruženja Rok muzičara Srbije za 2017. godinu po izboru slušalaca (Rok godišnjak/ Radio 202/RTS)...

Za film Predraga Jakšića „Povratak“ (The Return), grupa „Vrane kamene“ uradila je main soundtrack. Do sada su objavili album „Svih ovih godina” (2015) i singlove „U mraku mrak”
(2016) i „Bezdan”(2019).

 -Imajući u vidu da smo sve gore navedeno postigli sopstvenim zalaganjem imamo razloga da budemo izuzetno zadovoljni. Ipak, ne želimo se zaustaviti na dosadašnjim rezultatima, već se želimo dalje razvijati kao b(r)end“, poručuju članovi benda „Vrane kamene“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 1 godinu

Imao sam prilike cuti ih i ranije, svaka preporuka. Odlicni!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija