• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zadovoljna.rs/Informer/D. I.

19.04.2023

14:41

SMRT OVE ŽENE SLOMILA JE BALAŠEVIĆA! Nakon tragedije, Đorđe se nikada nije oporavio!

Kultura

SMRT OVE ŽENE SLOMILA JE BALAŠEVIĆA! Nakon tragedije, Đorđe se nikada nije oporavio!

Podeli vest

Legendarni kantautor Đorđe Balašević najviše je voleo svoju porodicu i uvek je isticao koliko mu znači podrška supruge Olivere, ćerki Jovane i Jelene i sina Alekse, ali je malo poznato da je imao veliku porodičnu tragediju.

Balašević je preminuo pre dve godine, a za života je mnogo pesama posvetio porodici. A retko ko zna da je stihove jedne pesme posvetio i sestri, od čije se smrti nikada nije oporavio.

Foto: Printscreen You Tube/N1

Nikad nije preboleo smrt sestre... Đorđe Balašević

Sve do trenutka kada je hospitalizovan zbog upale pluća, Đorđe je s Oliverom živeo u kući u kojoj je rođen, u ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, koju je i otpevao i u svom hitu „Neki novi klinci". Međutim, stihove je, osim Oliveri, Đorđe Balašević posvetio i svojoj pet godina starijoj sestri Jasni, za koju je bio jako vezan.

Jedan od najtužnijih trenutaka u životu „Panonskog mornara“ bila je upravo Jasnina smrt, o kojoj nikada nije javno govorio jer mu je bilo preteško, prenosi storyhr.

O njoj se jako malo zna, ali iz njegovih se pesama može se zaključiti kako je bila udata i majka jedne ćerke. Pojedini mediji pišu i kako je upravo njoj kantautor posvetio pesmu „Naopaka bajka“.

"Naopaka Bajka"

U suterenu tunel ka nebesima Na tankoj gazi jutro mraćan goblen tka

Sumorna lica, nasamo sa gresima u hodniku bez povratka u crni grm se moja ptica zaplela Zaneta titraina zvezda Danica

I kasni dah dok hladi čelik skalpela Klizi niz nit brojanice Postoji plan da je anđeli ukradu Il’ bar na ćas da je vrate među njih

Jer nekad nebo pravi veliku baladu I traži rimu za glavni stih Na grad juriša nežna bela legija Januar prostire svoj prefinjeni sag

U tajnom dosluhu smo prvi sneg i ja Da zima pričeka njen trag Ne vrede priče koje znam Laže za oći pospane.

Izmišljam bajku čudnu naopaku Uspavanku Da od nje budna ostane Postoji put koji namernike bira

Tajnovit drum uvek najboljima sklon Jer nekad nebo samo crne dirke svira I traži notu za taj ton Negde sam dečak jedan zbunjeno

Na mostu stoji Jer tek sluti da postojiš Negde u tebi čeka okovana neka pesma koju niko živ još ne zna U tebi lanac zvecka tajnim alkama

Bićeš ti majka majkama Postoji plan da te anđeli ukradu Il’ bar na čas da te vrate među njih Jer nekad nebo pravi veliku baladu I traži rimu za glavni stih Postoji put koji namernike bira Tajnovit drum uvek najboljima sklon Jer nekad nebo Samo crne dirke svira I traž i notu za pravi ton.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija