• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srpski telegraf

02.10.2020

11:21

PREVARILA I OPLJAČKALA NAROD?! Ana Korać objavila LAŽNU NAGRADNU IGRU, pa OBRISALA - uzeli su čak 60.000 evra?! ŠOK, zbog ovoga će ODGOVARATI NA SUDU?!

Rijaliti

PREVARILA I OPLJAČKALA NAROD?! Ana Korać objavila LAŽNU NAGRADNU IGRU, pa OBRISALA - uzeli su čak 60.000 evra?! ŠOK, zbog ovoga će ODGOVARATI NA SUDU?!

Podeli vest

Tvrdila je da postoji mogućnost da dobijete kola za 2000 dinara!

Starleta Ana Korać napravila je potpuni haos na društvenim mrežama nagradnom igrom koju je najavila na svom Instagram profilu, a zbog koje joj, kako se navodi, preti kazna zatvora zbog prekršaja koji je napravila organizovanjem igre na sreću, u kojoj obećava poklon automobil mercedes vredan 25.000 evra.

Naime, kako piše "Srpski telegraf" starleta je prekršila zakon o igrama na sreću i protiv nje će biti pokrenuta krivična prijava za prevaru i utaju poreza.

Ana je na Instagram profilu objavila nagradnu igru u kojoj poziva ljude da uplaćuju po 2.000 dinara na privatan račun i da kao dokaz pošalju fotografiju uplatnice i samim tim stiču pravo da budu u igri za nagradu.

Foto: Instagram/ana_korac

- U ovoj igri učestvovaće samo 5.000 ljudi, od kojih će samo jedan postati vlasnik ovog automobila. Ukoliko želite da baš ovaj auto bude vaš za 2.000 dinara, za inostranstvo 17 evra, sve što treba da uradite jeste da uplatite 2.000 dinara i uplatnicu pošaljete na Vajber - napisala je Ana uz fotografiju na kojoj pozira na belom mercedesu. U opisu je dodala i da će dobitniku lično ona dovesti automobil.

Posle komentara korisnika društvenih mreža u kojoj su naveli da je ovo pljačka, Ana je, kako se navodi, obrisala post.

Koraćeva je navodno smislila lak način da zaradi čak 60.000 evra, budući da bi od uplata inkasirala 85.000, a vrednost automobila je 25.000. Međutim, ono što Ana nije predvidela kada je u pitanju ova nagradna igra jeste zakon koji je jedino propisan kada su ovakve akcije u pitanju, a izričito nalaže da igre na sreću mogu samo pravna lica da organizuju i to ako se uredno prijave na vreme i po svim pravilima prođu određenu proceduru, te na kraju dobiju dozvolu.

Foto: instagram/ana_korac

Goran Popović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije za pomenuti list istakao je da ono što radi Ana Korać je nedopustivo i apsolutno van svih legalnih tokova.

- Prosto je neverovatno, međutim, da postoji toliki broj naivnih i lakovernih ljudi koji će joj uplatiti te pare - rekao je Papović, a onda ukazao na jedan problem, a to je da Tržišna inspekcija, koja se po prirodi stvari bavi ovakvim zloupotrebama, nije nadležna da reaguje, s obzirom na to da organizator ove lutrije nije pravno lice.

- Tu, pre svega, ima posla za policiju, ali za to je potrebno da neko prijavi tu ženu - zaključuje on.

Ana se nakon toga oglasila i rekla:

- Budite strpljivi jer čekamo dozvolu kako bi sve bilo po pravilima - napisala je Ana na storiju.

Foto: printscreen instagram/ana_korac

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Toliko

pre 3 godine

Kaki ste to narod? Imajte razumevanja. Pa MORALA je da plati remont si*a, zar ne? Ne mislite valjda da ce posteno da radi da te pare zaradi?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija