• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/J.Ž.

27.06.2021

13:20

Za Sergeja Ćetkovića NAJLEPŠE SE UŽIVA uz vino! HEDONIZAM koji u sebi nosim NE ŽELIM DA SPUTAVAM!

Veri Veroza/Promo Sergej Ćetković

Showbiz

Za Sergeja Ćetkovića NAJLEPŠE SE UŽIVA uz vino! HEDONIZAM koji u sebi nosim NE ŽELIM DA SPUTAVAM!

Podeli vest

Redovno treniram, vodim računa, ali ne preterujem. Ne želim da sputavam onu hedonističku stranu svoje ličnosti, tako da se trudim da u svemu pronađem adekvatnu meru, kaže za Ljubav i Zdravlje Sergej Ćetković

Jedan od najpopularnijih pop pevača u regionu, Sergej Ćetković nedavno je objavio novu pesmu "Kofer", a u planu je i novi album. Kao i sve muzičare, korona je i njega poremetila kada je reč o nastupima i kontaktu sa publikom. Ali, Sergej je izgubio mnogo više. Korona je za samo nedelju dana odnela živote njegovih roditelja, a ceo region bio je potresen porukom koju je napisao na svom Fejsbuk profilu. U njoj se osećala sva tuga, ogromna ljubav prema roditeljima, ali i njegov neuništivi pozitivan duh. Ovaj emotivni "div", čovek od dva metra visine koji peva najnežnije stihove - ostao je zatečen životom, onim što on nosi, ali je i pored toga uz suprugu Kristinu i ćerkice Milu i Lolu uspeo da krene dalje, da peva, jer pesma je njegov život. Za Ljubav i zdravlje Sergej iskreno govori o sreći koju neguje u svojoj porodici, o tuzi za roditeljima koja je neizmerna, o željama i planovima, jer on se, kaže, nikad ne predaje. Novi stihovi, nova muzika samo naviru, jer ono što mu publika vraća, priznaje nam, neizmerna je sreća.

Čega vam je "pun kofer" ovih dana?
- Dobrih pesama, pozitivne energije, velikih planova i radosti zbog skorašnjih susreta sa publikom.

 

 

Šalu na stranu - ime nove pesme je "Kofer", pesma je već zaživela, kako se vama čini reakcija publike?
- Reakcije su sjajne što samo govori u prilog činjenici da su se ljudi zaželeli dobre, prave pop muzike. Ne želim da budem lažno skroman i da kažem da nisam očekivao uspeh pesme, jer sam zaista puno truda i inspiracije uložio kako u nju, tako i u novi album. Drago mi je što je to publika prepoznala i jedva čekam da je pevamo zajedno na koncertima. Svakodnevno dobijam poruke od poštovalaca moje muzike koje su zaista veliki podstrek i dokaz da sam sa ovim "Koferom" u ruci na pravom putu.

Hedonizam koji u sebi nosim ne želim da sputavam


Poznato je da volite vina, čak ste neka i reklamirali, zaštitno lice ste još jednog vina... Odakle ta ljubav?
- Oduvek volim vino jer u sebi nosi toliko toga simboličnog. U vinu je istina. Uz vino se najlepše uživa.
A kako se snalazite u kuhinji?
- Verujem - odlično, posebno kada spremam italijansku hranu. Kristina je tu ipak majstor, pomažem koliko mogu, ali volim da zasučem rukave i spremim nešto lepo i ukusno. Za sada se niko nije žalio.
Kako i koliko brinete o svom zdravlju? Imate li neka pravila kada je reč o ishrani, vežbanju, sportu inače?
- Redovno treniram, vodim računa, ali ne preterujem. Ne želim da sputavam onu hedonističku stranu svoje ličnosti, tako da se trudim da u svemu pronađem adekvatnu meru.

U isto vreme, novom pesmom i albumom koji spremate proslavljate i 20 godina karijere. Kada se okrenete iza sebe, šta vidite: da li je moglo biti bolje ili je bolje nego što ste mislili?
- Lepo pitanje i moram da kažem da je bolje nego što sam mislio. Oduvek sam verovao u sebe i nisam posustajao u svojoj nameri da muzika bude moje životno opredeljenje, ali zaista nisam očekivao da će ove dve decenije biti ovakve. Veoma se ponosim gotovo svakim korakom kad se okrenem iza sebe. Nije to mali broj godina, bilo je različitih iskustava i iskušenja, ali sam ostao dosledan sebi i svojoj muzici i veran svojoj publici, koju nisam izneverio, i to je ono što mi uvek donosi osmeh i čini da hrabro i sa velikim očekivanjima i radošću gledam u budućnost.

Koliko vam je bilo teško na tom putu? Šta je bilo najteže?
- Nijedan put nije lak, posebno ne onaj kojim se ređe ide, koji sam ja odabrao, ali se nikada zbog toga nisam pokajao. Bilo je teških momenata, kao i u svakoj karijeri, kao i u životu generalno, ali nisam dozvolio da me to poremeti, verovao sam da je bitno samo da osluškujem sebe i pratim svoju muziku i da će sve loše proći. Tako je i bilo.

 

 

Koje su životne situacije najviše doprinele da postanete takvi kakvi ste danas?
- Sve ono što sam poneo iz kuće, a onda i ono što sam kroz život, brak i karijeru sticao i nadograđivao, ono čemu su me roditelji učili. Nikada sebi nisam dozvolio da se promenim, da me uspeh zanese, da postanem nešto što nisam. S druge strane, nisam pristajao na kompromise i znao sam da je to jedini put. Učio sam na svojim greškama i došao do trenutka kada mogu da kažem da sam srećan i ostvaren čovek na svim poljima. Taj osećaj je neprocenjiv.

I pored toga što je 20 godina karijere bilo obeleženo uspesima, punim dvoranama, obožavaocima, šta je to što vas gura napred i dalje? Koje su želje ostale neispunjene?
- Ima još nekih želja koje bih hteo da ostvarim u muzici, kao i na drugim poljima svojih interesovanja kao što su film, rad za decu, produkcija, mnogo toga kreativnog i lepog. Život me je naučio da sve dođe u svoje vreme i ma koliko to zvučalo kao floskula, zaista je tako ako dovoljno verujete. Siguran sam da ću uspeti da ostvarim sve svoje želje u budućnosti.

Izjavili ste da biste voleli da uradite duet sa nekom svetskom zvezdom... Ko bi to mogao da bude?
- Ima mnogo kvalitetnih izvođača sa kojima bi bilo lepo snimiti kvalitetnu pesmu, kao što je recimo bila "Oči nikad ne stare" sa Stjepanom Hauserom. Ima nekih planova, ali da ne otkrivamo sve pre vremena.

 

 

Kako biste nam opisali svoj novi album, koji izlazi u oktobru?
- Dugo sam radio na ovom albumu i verujem da je moje najzrelije muzičko izdanje do sada. Nisam otišao od sebe u emocionalnom smislu, ali sam napravio neke promene kojima se jako ponosim i koje će publika čuti i osetiti kroz nove pesme. Pesme se razlikuju, razlikuju se i od prethodnih, a sve ih na jedan način spajaju nove ideje, drugačiji izraz i zvuk. Mislim da će publika biti prijatno iznenađena.

Prethodni period doneo vam je teške gubitke, korona vam je uzela roditelje, oboje za samo nedelju dana. Kako se borite sa tugom?
- Tuga je sastavni deo života. Moramo naučiti da je prihvatimo i nosimo. Tada je taj teret nešto lakši, ali ono što je sigurno je da zauvek ostaje na leđima.

Kako su vaše ćerkice podnele taj gubitak? Šta njima govorite?
- Dovoljno su velike da shvate šta život nosi. Štitimo ih koliko možemo i o takvim stvarima razgovaramo na način na koji mogu da razumeju u ovim godinama. Od toga nema odbrane, samo truda da se što lakše prihvati i prebrodi.

Crtani filmovi "Lola i Mila" prikazuju se na dečjem kanalu Pikaboo, kakve su reakcije?
- Sjajne, kao što su bile i kada se pojavila i prva epizoda. Serijal je sada već postao brend i jako smo ponosni na taj projekat, koji radimo sa sve većim entuzijazmom. Trenutno je aktuelna i dečja lutkarska serija "Nije 'a' nego 'molim'", koja je takođe naišla na veliki uspeh kod mališana. Divno je raditi za decu i nadam se da ću imati vremena da u tom smeru nastavim i u narednim godinama.

Šta "prave" Mila i Lola kažu na sve to? Mora da su imale neke komentare...
- Sa njima se uvek konsultujemo oko svega jer su njihove ideje veoma dragocene. Već su velike devojčice, prenose nam svoje priče i dogodovštine iz škole i onda one najzanimljivije sklapamo u epizode. Daju nam sugestije i aktivno učestvuju u kreiranju serijala, a ono što je najvažnije je da u tome svi porodično uživamo.

 

 

Da li ste ikada pomislili ranije u životu da ćete sa suprugom Kristinom biti kreator knjiga, a onda i crtaća za decu?
- Oboje smo kreativni ljudi, ali je na početku moja muzika bila u prvom planu. Sada je došlo vreme da i Kristina izrazi i realizuje svoje ideje, od "Lole i Mile", preko "Nije 'a' nego 'molim'" do njenog Jutjub kanala za kuvanje "Remek-jelo", koji veoma uspešno vodi. Nismo tačno tokom godina znali na koji način ćemo da spojimo u jednu celinu sve što nas interesuje, ali eto, ideje su došle i uspeli smo da ih zajedno, lepo realizujemo.

Kako ste proveli poslednjih godinu dana, kako biste opisali period bez muzike i nastupa? Koliko je bilo teško?
- Verujem kao i svim mojim kolegama koji nisu nastupali. Nijedan virtuelni koncert ne može da zameni zagrljaj, rukovanje, osmehe i emocije koje mi muzičari delimo sa publikom na nastupima. To nam daje energiju i motivaciju, zbog toga radimo i stvaramo. Tokom pandemije konstantno sam osećao veliku prazninu, iako sam mnogo radio na novim pesmama, ali je neizvesnost kada će te pesme "ugledati svetlost dana" bila zaista teška. Nadam se da je sve to iza nas i da nam dolazi vreme u kom ćemo nadoknaditi sve propušteno.

Da li imate u planu neki nastup i gde?
- Već su zakazani mnogi nastupi i gotovo svakodnevno se ugovaraju novi. Radujem se susretu sa publikom u Opatiji i Šibeniku, a nadam se da ćemo ovog leta imati velike koncerte u čitavom regionu, da nastavimo gde smo stali pre godinu i po dana i realizujemo planove obeležavanja dve decenije moje karijere, koje ćemo krunisati novim albumom i nadam se velikim beogradskim koncertom.
 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija