• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.04.2023

16:10 >> 15:26

SLAVNOG GLUMCA JOŠ 13 ŽENA OPTUŽILO ZA SILOVANJE: "Svi su nam govorili - ah, pa to je samo Žerar!"

EPAIMAGES

Showbiz

SLAVNOG GLUMCA JOŠ 13 ŽENA OPTUŽILO ZA SILOVANJE: "Svi su nam govorili - ah, pa to je samo Žerar!"

Podeli vest

Nijedna od novih 13 prijava protiv Žerara Depardjea, od kojih su neke podnesene anonimno, trenutno nije zvanična optužba.

Jednog od najslavnijih francuskih glumaca Žerara Depardjea (74) je 2018. godine koleginica optužila za silovanje, a kako sada mediji navode, još 13 žena ga je optužilo za nedolično seksualno ponašanje.

Kako otkriva istraživački sajt "MediaPart", ove optužbe se odnose na period od 2004. do 2022. godine. Tih 13 žena tvrde da se slavni glumac nedolično ponašao na snimanju jedanaest filmova i serija u tom periodu. 

Među produkcijama koje se navode u izveštaju, pominju se komedija "Big House", biografski film "Dima" i Netfliksova krimi serija "Marseille".

Foto: EPAIMAGES

Žerar Depardje

Advokati Žerara Depardjea istakli su da su neki od tih izveštaja zasnovani na "veoma subjektivnim i/ili moralnim sudovima". 

- Formalno negira sve optužbe koje bi mogle da potpadnu pod krivični zakon - naveli su oni.

Režiseri i producenti koji su bili deo produkcija koje se navode u izveštaju su dali izjave da negiraju da imaju bilo kakva saznanja o glumčevim postupcima.

"MediaPart" ističe da je sve što je otkriveno plod višemesečnog istraživanja, na koje su ih podstakle dugotrajne glasine o Depardjeovom tretmanu žena.

Foto: EPAIMAGES

Žerar Depardje

Podsetimo, glumica Šarlot Arnu je 2018. godine podnela zvaničnu optužbu za silovanje protiv glumca. Ona je optužila Žerara, koji je bio prijatelj njenog oca, za silovanje i seksualno napastvovanje dva puta u njenom domu u Parizu.

Svih 13 žena su sada stale uz Šarlot, a slučaj je trenutno "u rukama" francuskih sudova.

- Pored žalbe Šarlot Arnu, prikupili smo 13 izveštaja žena koje kažu da su bile izložene seksualno neprikladnim šalama ili predlozima poznatog glumca, različitog stepena i težine - navodi se u izveštaju pomenutog istraživačkog sajta. 

Pored detaljnih podataka, ovde se osuđuje i filmska i TV industrija jer "zatvara oči na njegovo ponašanje".

Foto: EPAIMAGES

Žerar Depardje

- U različitim izveštajima, činilo se da se ista scena ponavlja. One su glumice, šminkerke i članice ekipe koje potvrđuju da su bile izložene različitim vidovima nedoličnog ponašanja, poput stavljanja šake na zadnjicu, između nogu, na butine ili stomak, kao i nepristojnim seksualnim ponudama, a ponekad i upornom stenjanju - navodi se.

U izveštaju piše i da su navodi ovih incidenata često na snimanjima kroz smeh odbacivani uz frazu: "Ah, pa to je samo Žerar"

Mnoge žene koje su bile ugrožene nisu ništa preduzele u to vreme jer su se plašile reakcija, misleći da više neće moći da rade na filmu i televiziji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija