• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbijadanas

23.02.2020

11:45

NIŠTA OD ULICE ŠABANA ŠAULIĆA? Građani Šapca NE ŽELE da ulica nosi ime pevača: Razlog će vas IZNENADITI!

Estrada

NIŠTA OD ULICE ŠABANA ŠAULIĆA? Građani Šapca NE ŽELE da ulica nosi ime pevača: Razlog će vas IZNENADITI!

Podeli vest

Nisu zaboravili svog sugrađanina, ali...

Kada je, pre godinu dana, velikan narodne muzike poginuo vraćajući se sa nastupa iz Nemačke, Šapčani su pokrenuli inicijativu da jedna od ulica u šabačkoj Mali ponese ime Šabana Šaulića.

GODINU DANA NIJE SA NAMA! Kralj narodne muzike Šaban Šaulić IMAO JE TEŠKO DETINJSTVO - završio je samo osnovnu školu! Evo ko ga je OTKRIO!

Poznati pevač je odrastao i živeo u toj ulici, sve do trenutka, kada se, zbog muzike, preselio u Beograd. Međutim, iako su u prvom trenutku nadležni u Šapcu podržali ovu ideju, kasnije je došlo do razmimoilaženja mišljenja, pa ulica nikada nije ponela ime slavnog pevača.

Foto: S.G.

Pored priče o imenu ulice i Trgu sa Šaulićevim imenom u njegovom rodnom gradu, postojala je ideja da se pevačeva rodna kuća pretvori u muzej, do čega takođe nije došlo.

Lila Ahmetović, vlasnik kafane iz koje je Šaban krenuo pevačkim stazama, o inicijativi za muzej nam je rekao sledeće:

NA ŠABANOVOM GROBU OSTAVLJEN JE SIMBOL SA VAŽNIM ZNAČENJEM! Godinu dana od smrti muzičke legende - i tekst uz poruku, da se NAJEŽITE!

- Adresa na koju treba da se javite je Ilda Šaulić. Ona je pokrenula ideju o muzeju. Prema toj ideji sve Šabanove nagrade, ploče i odela trebalo bi da budu u ovoj kući. Međutim, od njih niko ne dolazi u Šabac, čujemo se samo telefonom, a bez njihove pomoći ne možemo uraditi ništa. E sad, da li će biti nešto od toga ili će ostati samo na ideji, ne mogu ništa da vam kažem – priznao nam je Lila.

Foto: Printscreen You Tube

U želji da čujemo i drugu stranu i saznamo lično od Ilde Šaulić da li će muzej u Šapcu biti otvoren ili ne, pozvali smo pevačicu, ali ona nije želela da da komentar.

- Ne želim da komentarišem ništa na tu temu. Posebno ne u ovom periodu. Hvala što ste nazvali!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NEBOJŠA

pre 4 godine

PA MOŽETE PREIMENOVATI''TERAZIJE'' U TRG ŠABANA ŠAULIĆA,KAD STE GA VEĆ SAHRANILI U ALEJI ZASLUŽNIH GRAĐANA!!! A ČIME JE ON TO ZASLUŽIO.ZNAM BAR 10 ROMSKIH PEVAČA I PEVAČICA KOJI SU TO VIŠE ZASLUŽILI.KOJI SU IME SRBIJE PO CELOM SVETU SA PONOSOM PRONOSILI I KOJIMA SE KLANJAO I DANAS KLANJA CEO SVET.KOM GURA ŠABANA ,GDE MU MESTO NIJE,NEZNAM,AL ŠABČANI ZNAJU DA ''TO NIJE TO''.DUVATE OBIČNU KAFANSKU PEVALJKU KAO DA JE PAVAROTI,A ON NI U SVOM GRADU NIJE PRVI !!!

Kompozitor

pre 4 godine

Nebojsa, sa Sabanom niko do sada a i buducih sto godina nece moci da se poredi. Ti pevaci koje ti poznas sigurno su dobri ali ne kao Saban. Treba imati i ljudske kvalitete biti naj bolji i zasluzan. Eto vidi zato je Saban tu gde i treba da bude. Cela bivsa Juga i dalje vole kralja narodne muzike a ja nepoznam nikoga koji je dostigao taj vrhunac pa ne i ti tvoji pevaci sto nekazem da nisu dobri. Ostavi coveka da u miru pociva.

Bane

pre 4 godine

Da je pevao operu klasiku i vrednu muziku koju je nosio Evropsko priznanje ali ovu sund muziku, to nije vrednost umetnosti.

Kosta

pre 4 godine

Pa velika jeto sramota da Saban nedobije ukiu u Sapcu, atoliko je zaduzio grad. Saban ne da jelegenda narodne muzike nego je i covek velikog srca.Ova tema treba da se mozda razmotri i u Beogradu.

Milens

pre 4 godine

A sto taj Saulic od tolikih miliona nije nesto pomogo taj grad. Ko je on da njemu grad zida muzej,dobije ulicu? Dosadiste vise sa tom porodicom

pero

pre 4 godine

Ma tebi cemo da napravimo muzej za talenat "NEMAS POJMA"

gradjanin

pre 4 godine

po čemu je jedan kafanski i švajcarski pevač zaslužio da dobije ulicu u šapcu. zaista smo nisko pali kada neki predlažu ove tzv umetnike dobiju ulicu. da li je proslavljeni pevač miroslav cangalovic dobio ulicu u šapcu ili bilo kom drugom gradu u srbiji. ne mogu da verujem da je šaban veći umetnik od jednog c angalovica. ali šta nam je tu nam je i za to smo samo zaslužni.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija