• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.09.2020

20:28

JOVANA SIKĆE - NASTAVLJA RAT SA PRVOM TV! Voditeljka POBESNELA - zapretila TUŽBOM, pa poručila: ZAKON MU TO NE DOZVOLJAVA!

Estrada

JOVANA SIKĆE - NASTAVLJA RAT SA PRVOM TV! Voditeljka POBESNELA - zapretila TUŽBOM, pa poručila: ZAKON MU TO NE DOZVOLJAVA!

Podeli vest

Skandal!

Voditeljski par Srđan Predojević i Jovana Joksimović navodno su dali otkaz na Prvoj televiziji (više o tome pročitajte ovde). Nakon ovoga voditelj je najavio goste u današnjoj emisiji i time sve zbunio. Kako su domaći mediji pisali, on se danas pojavio u zgradi "Prve", ali je zaustavljen (više o tome pročitajte ovde).

Foto: printscreen TV Prva

JOVANA I SRĐAN ODLAZE SA TV PRVA! Voditeljski par DAO OTKAZ, a evo i zbog čega
Srđanu Predojeviću ZABRANJEN ULAZ NA TV PRVA! Najavio JUTARNJI PROGRAM, došao u zgradu, a onda su ga VRATILI (FOTO)

Nakon ovoga je usledilo i zvanično saoštenje ove televizije, gde je navedeno da je odlučen prekid saradnje sa voditeljskim parom (više o tome pročitajte ovde).

ZVANIČNO SAOPŠTENJE TV PRVA! Prekinuta saradnja sa voditeljskim tandemom Jovanom i Srđanom zbog NEPOŠTOVANJA RADNIH OBAVEZA! (FOTO)

Voditeljka Jovana Joksimović se nakon svega ovoga odlučila oglasiti na svom Instagram profilu i na taj način nastavila "rat" sa Prvom TV.

Kada neko dobije otkaz preko Instagrama (zašto ne preko Tik toka?), i to kroz objavu koja ne sadrži ni jednu tačnu činjenicu, mora sebi da postavi sasvim logično pitanje - šta sada? Prvo, Srđan Predojević i ja danas zaista dugo nismo znali da li smo zaposleni na Prvoj TV, jer nikakvo obaveštenje o prekidu radnog odnosa nismo dobili, ni pismeno, ni usmeno, osim ako se u "obaveštenje" ne računa to što je ‪u ponedeljak ujutru‬ obezbeđenje fizički onemogućilo Srđanu da uđe u zgradu Prve TV i obavi svoj posao. Tek posle Instagrama on je dobio rešenje o otkazu, a ja izgleda "upozorenje pred otkaz"!? A "upozorenje pred Instagram"? Zašto nije stiglo? Drugo, kada neko, na Instagramu, utvrdi da nas dvoje više ne radimo "zbog nepoštovanja radne obaveze", a prethodno nas je onemogućio da tu obavezu ispunimo, jasno je ne samo da otvoreno laže, nego i više od toga. Da zaista želi da nas na toj televiziji nema, i da ima nameru da ne bira sredstva, ne bi li taj cilj ostvario - napisala je Jovana i dodala:

- Sa samim prestankom radnog angažmana na Prvoj TV, ni Srđan, ni ja, nemamo nikakav problem. Bili smo i na drugim televizijama, odlazili sa njih, i taj proces doživljavamo kao nešto najnormalnije na svetu, proces u kojem ljudi koji vode televizije, i profesionalci koji u njima rade, u nekom trenutku mogu da imaju i različite planove, i različite želje. Rastanak je, u tom slučaju, najprirodnija stvar, i dešava se i bez ljutnje i bez teških reči, a pogotovo bez laži, to jest, bez nepotrebnog pokušaja pronalaženja opravdanja. Mogao je vlasnik televizije najmirnije da nam kaže ono što nedeljama već priča po gradu - da smo mu nas dvoje, jednostavno, preskupi. Taj argument bismo bez reči prihvatili, ljudski bismo se s njim pozdravili i mirno otišli. Njegova je televizija, ima prava da seče troškove, baš kao što ima pravo da se odrekne emisija za koje smatra da su mu nepotrebne. Ono što nema prava, i oko čega se jesmo sa njim sukobili, jeste da emisije koje su nečiji autorski projekat - a Jutro sa Jovanom i Srđanom jeste baš to, naš autorski projekat - on uređuje, određuje ko će da ih vodi i meša se, samim tim u njihov sadržaj - napisala je Jovana na svom Instagram profilu i dodala:

PRVA ŽELI OVU VODITELJKU UMESTO JOVANE I SRĐANA?! TV TRANSFER bomba na pomolu!

- Zakon mu to ne dozvoljava, baš kao ni autori koji iole drže do ličnog integriteta. Emisiija Jutro sa Jovanom i Srđanom je bila svakodnevni četvoročasovni program (mnogo više od raznih autorskih emisija koje se emituju jednom nedeljno i traju sat vremena), za koji smo dali bukvalno sve od sebe. Radili smo, sve vreme, i tokom korone, dodajući našoj osnovnoj emisiji i druge, večernje, u kojima smo se bavili pandemijom i svim drugim važnim temama. Drugim rečima, ne samo da nismo odbijali radne obaveze, nego smo ih i širili, u trenucima u kojima je to bilo važno, i za televiziju i za državu u kojoj ona emituje program. Napraviti, posle toga, od nas dvoje neke bahate, preskupe i razmažene zvezde, nešto je na šta nećemo pristati. Baš kao što nećemo pristati da nas neko otpušta preko Instagrama, ili bilo koje druge aplikacije koju, pri tom, nije sigurno da baš i zna da koristi. Uostalom, pokazao je to kada je pomislio da Instagram služi za otkaze. Za to će, svakako odgovarati, na mestu koje je za to i predviđeno - napisala je Jovana i dodala:


- I to je sve što, za sada, o celom sporu i želim da kažem, čekajući da me o prestanku radnog odnosa obaveste na propisan i civilizovan način. Ne tražim nikakvu pomoć u celoj priči, niti mislim da moj problem treba da bude zajednički. Ono što mislim, i što jeste zajedničko, za sve novinare, je da ova profesija predugo pristaje na to da je raznorazni vlasnici doživljavaju kao nešto jeftino, kao sitni trošak, i bakšiš. Problem novinarstva odavno nije u slobodi, nego u ceni. U tome što ga retko ko doživljava kao nešto ozbiljno, nešto u šta treba uložiti, da bi se dobio kvalitet. I nemamo nikoga - udruženja, sindikat - ko bi se time ozbiljno bavio. Poštenom naplatom nečijeg rada, i kvaliteta. I nije tu reč samo o parama, da me neko pogrešno ne razume. Reč je o zaštiti same profesije, njenog kvaliteta, njenog integriteta. No, to je druga priča. Srđan i ja svakako nećemo odustati ni od kvaliteta ni od profesinolanog integriteta. Da nas tretiraju kao višak, otpad, kojeg se treba otarasiti na svaki način, jer ne damo na svoj autorski projekat, neće moći niko, pa ni vlasnik bez slike na Instagramu - poručila je Jovana na pomenutoj društvenoj mreži i dodala:

- Ubeđeni smo da ovde postoje i pravo i pravda i uradićemo sve da ih nađemo i dobijemo.
A na Instagramu ćemo, od sada, objavljivati samo naše fotografije. Mi nemamo razloga da ih se stidimo. Hvala, Veliki pozdrav svim kolegama i prijateljima. P.S. Mislim da nikako ne bi bilo fer da sve ovo završim i bez one osnovne zahvalnosti timu sa kojima smo godinama pravili jutro. To je bila i njihova emisija koliko i naša i dugujemo im više nego što mogu da kažem. Hvala vam, dragi moji
- zaključila je voditeljka na pomenutoj društvenoj mreži.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mimi

pre 3 godine

Dosadili su i Bogu i ljudima. Trebalo ih je davno otkačiti. Filip je dalako bolji od njih dvoje.

Nesa

pre 3 godine

Neverovatno je koliko je ili koliko su puni sebe. Ruku na srce ne vrede ni malog nokta jednog hirurga ili pilota a oni su kao autori necega u sta su nezamenljivi. Uzas.

Car

pre 3 godine

Nista nije nezamenjivo. Bas su bili dosadni brate.

Dragan

pre 3 godine

Jovana je odavno zasluzila otkaz. Isoba puna sebe i pjako prepotentna.

gogy

pre 3 godine

"Problem novinarstva odavno nije u slobodi, nego u ceni", pa gospodjo Joksimovic, sama si rekla sve o svom novinarstvu.

cica

pre 3 godine

Tragicno je kada neko nije svestan svojih limita. Jovana je otisla korak dalje i pokazala u vise navrata da je ohola i drska. Trebalo je odavno da ih smene jer je i kum imitira

Ujo

pre 3 godine

Zasto toliko pisanja o gubitku posla za ovo dvoje prosecnih voditelja.Mislim da mamo hiljade boljih i skolovanijih voditelja.Odvratni i arogantni,kad vidim da oni vode program gasim TV.Imam poslovnu ponudu za njih.Zivim na selu i imam mnogo stoke.Ako su zainteresovani ponudicu im dobar posao.

Teodor

pre 3 godine

Nije g. Srđan dosadan. Ako je iko neumereno nametljiv, iritantan a i dosadan, to je gospodja Joksimović. Da je sreće i pravde, trebalo bi da g. Srđan i dalje radi na toj televiziji, pa i da bude još bolje plaćen nego do sad.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija