• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.10.2019

22:08

(FOTO) EMISIJA "CRNA HRONIKA"! Potresno svedočenje Lazara Lešnjaka: Bastać me ŠIBAO VIJAČOM, UDARAO PESNICAMA, a onda je neko predložio DA IH ORALNO ZADOVOLJIM!

Vesti

(FOTO) EMISIJA "CRNA HRONIKA"! Potresno svedočenje Lazara Lešnjaka: Bastać me ŠIBAO VIJAČOM, UDARAO PESNICAMA, a onda je neko predložio DA IH ORALNO ZADOVOLJIM!

Podeli vest

U specijalnoj emsiji Crne hronike Mladena Mijatovića o torturi koju je prošao pričao je bivši funkcionera SO Stari grad Lazara Lešnjaka, venčani kum Marka Bastaća

Lešnjak je na samom početku otkrio Bastaćeve nezakonite radnje u vezi gradnje objekata.

- Bespravni graditelj zna da li će moći da zida ili ne, a sve u dogovoru sa nekim. On novac daje ili Marku Bastaću ili meni, a onda ga ja odnosim Bastaću. Primopredaja je odvijana na tajnim lokacijama. Najčešće se donosio u kovertama - rekao je Lešnjka.

On je dodao da mu je Bastać govorio kada i gde ide po koverte sa novcem.

- U toku svog mandata više puta sam obavljao te poslove. Okvirno, nekoliko desetina hiljada evra je prošlo kroz moje ruke.

Do razlaza sa kumom došlo je, kako kaže, na stresan način.

Foto: printscreen

- Jednu od tih koverti ja mu nisam odneo. Posle nekoliko meseci od tog čina pozvan sam na sastanak. Ja došao sam potpuno normalno na sastanak.amo me je sačekalo nekoliko ljudi: Marko Bastać, Andrej Belingar, načelnik opštinske uprave koji je to i danas, i Dejan Stojanović, drugi Bastaćev kum, zaposlen u Opštini u Odeljenju za komunalnu inspekciju. Marko je postavio tri stolice i on nam kaže da sednemo na stolice. Vezao mi je ruke i noge. Pošto smo bili vezani, on je počeo da nam postavlja pitanja. 

- Onda je došlo pitanje koje se odnosilo na mene, i na tu kovertu koju nisam odneo. Tada se meni odmotava klupko, da sam ja pozvan na sastanak baš zbog te koverte. Postavljao mi je pitanje gde sam sedeo kada sam se video sa tim ljudima. On meni kaže nije tačno i kreće da mi lupa šamare, ako nije zadovoljan mojim odgovorom. 

On je istakao da je fizičko maltretiranje postalo sve jače i jače. 

Foto: Printscreen rtv Pink

- Tukao me je vijačom po telu. Bilo je sve žešće. U jednom trenutku, oko ponoći, otišao je da kupi vino kako bi pili. U jednom trenutku, stavljena mi je kesa na glavu kako bi se ja malo gušio. Sedeo sam i čekao da se sve to završi. Razmišljao sam samo kada ću stići kući, da li ću stići kući. Andrej me je isto jednom udario po glavi. Dejan je čak u nekoliko navrata smirivao obojicu, to mu je verovatno bila uloga te večeri.

- U jednom trenutku došao je Markov brat, čim je ušao udario me je i rekao da ako prijavim polciiji da će mi se svašta destit! 

Kako je rekao, tortura je prestala tek u pet ujutru.

- Već je svanulo. Rečeno mi je da mirno napustim to mesto i da o ovome nikada ništa ne ispričam. Supruzi sam samo rekao da sam se posvađao sa Markom i da više ne radim u Opštini. 

Foto: printscreen RTV Pink

On je istakao da je službeni broj koji mu je bio oduzet, nije bio ugašen.

- Dolazili su ljudi da me pitaju zašto se ja ne javljam na telefon, tako da sumnjam da je neko koristio taj broj. 

Lešnjak je istakao da on nikada nije pretpostavljao da Marko Bastać može tako nešto da uradi.

Foto: printscreen RTV Pink

- Nikada to ne bi pomislio, zato sam ga i uzeo za kuma. Međutim, on je čist primer one izreke "Daj čoveku dva dana vlast da vidiš kako će da se ponaša". Od kada je došao na mesto predsednika Opštine Stari grad počeo je da bude skroz drugačiji.

Posle nekoliko popijenih flaša vina, pomislili su na svašta.

- Neko od ove dvojice je Marku Bastaću predložio da bi možda mogao da ih oralno zadovoljim. Sva sreća pa su od toga odustali! 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bg Dex 1970

pre 4 godine

Za ovakvu izjavu potrebni su veoma čvrsti dokazi. Ja jesam protiv ovog Bastaća i ostalih, ali ako nema čvrstih dokaza za ove tvrdnje, onde sve to može da se okrene protiv ovog jadnika.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija