• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

15.11.2019

08:31

TOCILO OD 77 KILOGRAMA DROGE PRAVIO 350! Na paketima VREDNIM MILIONE STAJAO JE SPECIJALNI ŽIG, a njegov sistem prodaje bio je POSEBAN

Vesti

TOCILO OD 77 KILOGRAMA DROGE PRAVIO 350! Na paketima VREDNIM MILIONE STAJAO JE SPECIJALNI ŽIG, a njegov sistem prodaje bio je POSEBAN

Podeli vest

Mladen Novaković (37), zvani Tocilo, pola Srbije snabdevao drogom. Čist heroin je uvozio iz Turske, a čuvao ga u buradima kod Mladenovca. Vrednost zaplenjene droge je pet miliona evra

Mladen Novaković (37), zvani Tocilo, jedan od najmoćnijih narko-dilera u Srbiji, uhapšen je preksinoć sa 77 kilograma najčistijeg heroina, čija je vrednost oko pet miliona evra! On je tu drogu uvezao iz Turske, a zatim je čuvao u buradima u okolini Mladenovca, gde živi!
 

(Ne)pravda

Tocilo je pet puta hapšen zbog zelenašenja, pljački i prodaje droge, ali nikad nije završio u zatvoru

 

Heroin je prodavao samo na veliko, drugim narko-bandama, a procenjuje se da je pola Srbije snabdevao heroinom!

OVO JE ŠEF KRIMI GRUPE KOJI JE UHVAĆEN SA 77 KG HEROINA! Mladen Novaković Tocilo (37) pao u Beogradu, hapšen ranije zbog zelenašenja kad je njegova žrtva pokušala da se ubije!

 

 

Oduzet mu "porše"
U velikoj policijskoj akciji uhapšeni su i Novakovićevi saradnici Saša Nikolić (37) i Velibor Cvetkov (53). Pored heroina, inspektori kriminalističke policije zaplenili su od njih i oko pola kilograma kokaina, kao i nekoliko skupocenih automobila.

Foto: Informer

Hapšenje Novakovića


Izvor iz istrage kaže da je ovo jedna od najvećih zaplena droge u istoriji Srbije.
- Inspektori su u sredu uveče, posle opsežne akcije praćenja, u okolini Mladenovca pronašli 77 kilograma heroina skrivenog u specijalnim burićima, koji su bili ukopani - objasnio je naš izvor.


Tocilo, prema njegovim rečima, godinama nabavlja heroin u Turskoj tako što kupuje veće količine, koje se mere desetinama kilograma.
- Tu drogu je prebacivao u Srbiju, skladištio je, ali nije prodavao odmah celu količinu, već je dobar deo čuvao, a onda je, u skladu sa potražnjom, prodavao robu drugim narko-bandama - naveo je naš izvor.

Na zaplenjenim pošiljkama heroina bio je poseban žig, koji predstavlja oznaku kvaliteta.

Ministar: Sjajni rezultati policije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pohvalio je pripadnike Uprave kriminalističke policije zbog sjajnih rezultata u borbi protiv narko-dilera.

- Ljudi iz policije iz godine u godinu beleže sve bolje rezultate u zapleni narkotika, a samo ove godine oduzeli su više od šest tona, uz rekordne količine zaplenjenog heroina. Želim da se zahvalim svim policajcima koji su odlučno stali u zaštitu građana Srbije od ove velike pošasti, koja postoji u čitavom svetu. Pre svega, ljudima iz Uprave kriminalističke policije koji prednjače u ovoj borbi - istakao je Stefanović.

Tocilo je, kaže on, uvozio isključivo heroin najveće čistoće i najboljeg kvaliteta koji se može naći na tržištu.
- To radi jer od jednog kilograma tog turskog heroina "sečom" i razblaživanjem sa drugim supstancama može da napravi čak četiri ili pet kilograma, jer je toliko kvalitetan. Tako bi od ovih 77 kilograma heroina mogao da dobije nekih 350 kilograma za prodaju. Prodaje samo na veće količine, odnosno krimi grupama i ništa ispod jednog kilograma - rekao je izvor.

 

 


Osim droge, čija je ulična vrednost najmanje pet miliona evra, od Tocila i njegovih saradnika zaplenjeno je i nekoliko skupocenih automobila, među kojima je i njegov "porše panamera" i jedan motocikl.

Foto: Informer

Zaplenjena droga


Novaković je, inače, dobro poznat našoj policiji i više puta je hapšen, ali nije izdržao nijednu zatvorsku kaznu!
Prvi put je uhapšen 2008, i to zbog zelenašenja. Tada je jedna njegova žrtva pokušala da se ubije, jer je dug od 9.000 evra za godinu i po dana porastao na čak 42.600 evra. Dužnik je rasprodao svu imovinu i pokušao da se obesi, ali mu je kanap pukao i preživeo je. Tocilo je ubrzo zatim uhapšen i osuđen na četiri i po godine zatvora, ali je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude i nikad nije otišao na odsluženje te kazne.

Brojke

77 kilograma heroina je zaplenjeno
350 kilograma droge za prodaju moglo je da se dobije "sečom"
500 grama kokaina je oduzeto
5 miliona evra je vrednost droge
1 kilogram je minimalna količina heroina koju je Tocilo prodavao narko-grupama


Milionski plen
Drugi put je uhapšen 2010, pod sumnjom da je organizovao osmočlanu bandu koja je pljačkala benzinske pumpe, menjačnice, zlatare, kao i vozilo za transport novca "FTO sistema". Vrednost plena bila je oko 20 miliona dinara, ali Tocilo ni to nije odrobijao. 


Već tada je postojala sumnja da je Novaković umešan i u poslove sa drogom, pa je 2012. uhapšen po treći put, kada je označen kao organizator grupe koja je celu Šumadiju snabdevala narkoticima. Međutim, ponovo se našao na slobodi, pa je 2016. godine uhapšen četvrti put, opet zbog serije razbojništava. Novaković se teretio da je sa svojom bandom opljačkao pet benzinskih pumpi, zlataru, menjačnicu i pratnju novca i oteo ukupno 11,5 miliona dinara.


Nakon poslednjeg hapšenja, u sredu, protiv njega je podneta krivična prijava zbog organizovanja kriminalne grupe koja se bavila preprodajom droge. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pc

pre 4 godine

Tocilo je pet puta hapšen zbog zelenašenja, pljački i prodaje droge, ali nikad nije završio u zatvoru. Neće ni sad!!!

Fikus

pre 4 godine

Ako je suditi po dosadašnjim ishodima nema dileme da iza njega stoji neko veoma moćan jer ni jednu kaznu nije odrobijao nego je puštan na slobodu da nastavi da radi. Džabe policija tabana prašinu, prati kriminalce da bi ih uhvatila sa "šakom u medu" kad korumpirani tužioci i sudije kriminalce puštaju na slobodu. Pratite ovaj predmet i objavite narodu da je ovaj okoreli kriminalac konačno osuđen i U ZATVORU na bar 10 godina i da mu je zaplenjena kompletna imovina stečena kriminalom. E onda možemo da pričamo o pravdi i vladavini zakona.

Lala iz Banata

pre 4 godine

Сада ће цена хероина у Београду да "рипи" 200% па ћете уместо дроге на улицама нашег главног града имати пораст УБИСТАВА 100% за превласт црногорске или албанске мафије .... И онда ЈОВО НАНОВО или игранка без престанка...Док се не успостави ново тржиште са новим "газдом"... Само је ЛЕГАЛИЗАЦИЈА спас...И држава да заради нешто...Једино легализацијом се елиминише мафија...А онај који хоће дрогираће се и даље, само ће скупље плаћати "дозу"....!!

Srbinbre

pre 4 godine

E sad... covek za sva ta dela nikad nije lezao... mnogo krupnija i bitnija riba je tu osoba koja ga je stitila da ne lezi za sve to. I to treba istraziti da smo pravna drzava...

Srba

pre 4 godine

Nekad se govorilo: "Glup kao tocilo". E od sada će da se govori" "Vispren kao Tocilo".

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija