• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

17.12.2019

09:45

MARIJANINA (21) SMRT POTRESLA JE SRBIJU, a godinu dana kasnije, na njenom grobu PRIZOR KOJI SLAMA SRCA

Vesti

MARIJANINA (21) SMRT POTRESLA JE SRBIJU, a godinu dana kasnije, na njenom grobu PRIZOR KOJI SLAMA SRCA

Podeli vest

21. decembra navršiće se godinu dana od stravične nesreće na pruzi u Donjem Međurovu.

Tada je u jezivom sudaru voza i gradskog autobusa stradalo osmoro putnika jer ih je troje umrlo kasnije u bolnici zbog težine povreda, a 28 ih je ukupno povređeno teže ili lakše.

KAMERA IZ AUTOBUSA SMRTI SNIMILA NESREĆU! Vozač izašao iz kome, ali JOŠ NIJE SPREMAN ZA ISPITIVANJE!

DA LI JE ZNAK "STOP" TREBALO DA SPREČI TRAGEDIJU KOD NIŠA?! Evo šta o tome kaže Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja!

(VIDEO) MEŠTANI DONJEG MEĐUROVA OGORČENI! Pisali peticije i žalbe da se na pruzi postavi RAMPA! NIKO IM NIKADA NIJE ODGOVORIO!

Parastosi su u nedelju održani Marijani Kocić (17), Bogomiru Laziću (75) i Nataši Janković (42) na groblju u Čokotu, gde je dan ranije obeležena prva godišnjica smrti Danijele Stanković (48), dok je pomen Aleksi Dimitrijeviću (15) bio u subotu na groblju u Novom Selu.

- Čedo moje, pogledaj goste svoje, da si ih za 18. rođendan okupila. Pokazivala si mi haljinu koju želiš da obučeš, da budeš lepa kao paunica. Jao, Mako, moje lepo dete - naricala je Marijanina baka Duška nad unukinim grobom.

Foto: Tanjug/D. Nikolić

 

Marijana je bila učenica Srednje stručne škole i 10. decembra ove godine trebalo je da proslavi punoletstvo. Beskrajno tužni, majka nastradale devojke Vanja, otac Srećko, sestra Jelena, deda Radisav, baka Duška i druga rodbina i prijatelji, okupili su se oko njene večne kuće, gde je sveštenik održao parastos.

Majka Vanja ćutke je ređala omiljene Marijanine slatkiše, sestra Jelena postavljala cveće, među kojima je bilo i ono u obliku tri srca sa Marijaninom slikom... Na grobu su bili i baloni u obliku broja 18, jer su tu nedavno obeležili i rođendan svoje mezimice.

Devojčicin deda Radisav Kocić progovara o vozaču autobusa koji je optužen za strašnu nesreću.

- Osam ljudi je ubio, a preti mu maksimum osam godina zatvora. Samo to mogu da kažem. Za moje dete godinu dana može da bude osuđen. Za svaku dušu po jedna godina. Samo ovde na groblju u Čokotu ima pet grobova. Kad bih ja ubio nekoga, to bi bilo 40 godina - skrhan tugom progovara deda Radisav.

U subotu, 21. decembra, na dan tragedije, u crkvi u Čokotu biće održan zajednički parastos svim postradalim. U nedelju će sveštenici služiti liturgiju za zdravlje preživelih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17