• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

05.05.2020

11:54

OTKRIVENO KO JE CRNOGORAC KOJI JE ŠVERCOVAO POLA TONE KOKAINA! Brat mu je poznati političar i funkcioner

Vesti

OTKRIVENO KO JE CRNOGORAC KOJI JE ŠVERCOVAO POLA TONE KOKAINA! Brat mu je poznati političar i funkcioner

Podeli vest

Pomorac Mladen Radulović (45), koji je uhapšen u Hamburgu jer je sakrio kokain u crnogorskom brodu "Budva", rođeni je brat Dragana Radulovića, funkcionera Socijaldemokrata Crne Gore, koji su u koaliciji sa Đukanovićevom DPS

Pomorac iz Bara Mladen Radulović (45), koji je u subotu uhapšen u Nemačkoj jer je sakrio 500 kilograma kokaina u brodu "Budva", rođeni je brat Dragana Radulovića, bliskog saradnika Mila Đukanovića! Dragan je, naime, funkcioner Socijaldemokrata Crne Gore, koji su u koaliciji sa Đukanovićevom Demokratskom partijom socijalista (DPS)!

Bratu dve funkcije

Pronalaženje velike količine kokaina, vrednog 50 miliona evra, na brodu "Budva" u Hamburgu izazvao je pravi politički potres u Crnoj Gori. Pogotovo zato što je brod "Budva" u državnom vlasništvu, a uhapšeni pomorac Mladen Radulović je, barem po porodičnim vezama, blizak sa crnogorskim predsednikom Đukanovićem.

50

miliona evra je vrednost zaplenjenog kokaina

Mladenov brat Dragan, osim što je Milov koalicioni partner, obavlja dve važne funkcije u Crnoj Gori - savetnik je direktora u preduzeću "Aerodromi Crne Gore", a istovremeno je i načelnik Komunalne policije u Baru. Pored toga, predsednik Draganove stranke je njegov blizak prijatelj Ivan Brajović, predsednik Skupštine Crne Gore.

U vreme kada je bio ministar saobraćaja i pomorstva 2014. godine, upravo Brajović je kumovao brodu "Budva". Ovaj brod je izgrađen 2014. u Kini, a u vlasništvu je "Barske plovidbe".
"Budva" je, prema pisanju crnogorskih medija, u poslednja dva meseca bila pod tajnim nadzorom američke DEA i bezbednosnih službi nekoliko zemalja Zapadne Evrope zbog sumnje da se na njoj prevoze velike količine kokaina iz Južne Amerike.

Foto: AP Photo

 

Za sada je poznato da je kokain ukrcan u "Budvu" pre skoro dva meseca u brazilskoj luci Santos, zajedno sa šećerom, koji je crnogorski brod zatim prevezao u luku Kazablanka u Maroku. Šećer je tamo iskrcan, a brod sa kokainom je nastavio put do Hamburga. Međutim, čim je uplovio u tu luku, nemački policajci su upali u "Budvu", pronašli veliki tovar droge i uhapsili 23 člana posade, među kojima je bio i Radulović. On je, međutim, priznao da je sam sakrio drogu u brod i tvrdio je da ostali pomorci nisu znali za to.

Šverc

Zaključak može biti samo jedan - Vlada Crne Gore švercuje kokain. EU podržava Vladu. EU podržava šverc kokaina
Nebojša Medojević

Po svemu sudeći, nemački policajci su mu poverovali, jer su juče zadržali samo njega, a ostale pomorce su oslobodili. Brod je zatim oslobođen i odmah je otplovio ka Nigeriji, gde ga čeka sledeći tovar.

Nemačka političarka Doris Pak, predsednica žena Evropske narodne partije, na Tviteru je "potkačila" crnogorske vlasti zbog šverca kokaina na državnom brodu:

- Policija je u luci Hamburg upala u crnogorski brod 'Budva' i pronašla oko pola tone kokaina. Vlasnik broda je, izgleda, država Crna Gora. Kad bih bila namćor, svašta bih mogla pomisliti.

Na tu poruku odmah se nadovezao jedan od lidera crnogorske opozicije, Nebojša Medojević iz Demokratskog fronta, koji je na Tviteru podsetio i na neke ranije zaplene droge na crnogorskim brodovima:

- Na brodu Vojske Crne Gore zaplenjeno 60 kilograma kokaina. Na trgovačkom brodu čiji je vlasnik Vlada Crne Gore zaplenjeno 500 kilograma. U diplomatskoj pošti zaplenjeno 200 kilograma. Gospođo Doris Pak, zaključak može biti samo jedan - Vlada Crne Gore švercuje kokain. EU podržava Vladu. EU podržava šverc kokaina.

Brod je iznajmljen

 

Na drugoj strani, crnogorski premijer Duško Marković izjavio je juče da je brod "Budva" iznajmljen jednoj londonskoj kompaniji i da njime ne upravljaju crnogorske kompanije.

- Nažalost, i u ovoj situaciji se dešavaju manipulacije, pojedini opozicionari to stavljaju na teret državi i karikiraju sa tim. To bi bilo kao da neko od opozicionih političara izda svoj stan, a da se sutradan u tom stanu kod zakupca pronađe droga. U tom slučaju kriv je zakupac, a ne zakupodavac - rekao je Marković. 

Velike međunarodne zaplene droge od Crnogoraca

Februar 2020 - u Arubi je na brodu "Aresa", na kom je bilo 11 pomoraca iz Crne Gore, pronađeno pet tona kokaina i velika količina amfetamina, ukupne vrednosti oko 500 miliona evra.
Jun 2019 - u Filadelfiji u SAD pronađeno 20 tona kokaina na brodu "MSC Gajan", uhapšena četvorica Crnogoraca.
April 2019 - u Tivtu, na brodu "Jadran" u vlasništvu crnogorske vojske pronađeno je 50 kilograma kokaina.
Oktobar 2015 - u Nemačkoj, u kamionu sa crnogorskom diplomatskom poštom otkriveno 200 kilograma kokaina. Tovar sa drogom je bio pod diplomatskom plombom i sa papirima crnogorskog ministarstva spoljnih poslova.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 3 godine

I "poznati crnogorski politicar i bogatas" ce ostaviti da mu brat bude obican mornar, svasta. Pa bar kod crnogoraca braca s uvek zaedno, a kod nas se ponekad i pobiju. Ova prica nema veze sa zdravom pamecu, cista izmislica......

Miki

pre 3 godine

Ljudi, nije ono što mislite. To je samo nastavak dobro poznate serije "Državni posao".

Pomorac

pre 3 godine

Brod je dat u najam turčinu ali on nezapošljava pomorce. To radi Barska plovidba a svi pomorci u CG znaju da samo preko Vlade CG može da se zaposli u tu kompaniju. Samo je pitanje ko je urgirao da se taj pomorac ukrca na brod. Tako će se naći vlasnik kokaina. Ali svi znamo da se to neće odraditi. 500 kg je velika količina zaplene. Neshvatljivo da se dozvolilo da brod ide dalje. Nemoguċe je detaljno pregledati brod od oko 180 m za jedan dan. Sada ću i ja kao Doris Pak, kad bih bio namćor mogao bih pomisliti da su Njemačka i EU umješane.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17