• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2020

09:13

Carinici u džepovima Albanca kojeg su zaustavili na granici NAŠLI NEVEROVATAN SADRŽAJ

Vesti

Carinici u džepovima Albanca kojeg su zaustavili na granici NAŠLI NEVEROVATAN SADRŽAJ

Podeli vest

Carinici na prelazu Horgoš su 11. juna 2020. godine sprečili pokušaj da u zemlju bez prijavljivanja bude uneto preko 50.000 švajcarskih franaka.

Ovaj devizni prekršaj je otkriven tokom kontrole luksuznog mercedesa švajcarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji austrijski državljanin albanske nacionalnosti. 

On je putovao u društvu 40-godišnjeg saputnika, takođe albanske nacionalnosti.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno15.000 švajcarskih franaka. 

Foto: Uprava Carina

 

Međutim, detaljnom kontrolom automobila i samih putnika, carinici su otkrili da vozač u bočnim džepovima tzv. militari pantalona nosi preko 60.000 švajcarskih franaka u apoenima od po 1000 franaka, a koje prethodno nije prijavio. 

Kod saputnika je takođe pronađen iznos od 9.000 franaka, pa su im carinici vratili dozvoljeni iznos u protivvrednosti od po 10.000 evra, dok je ostatak od 52.500 švajcarskih franaka privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda
Kolumne

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda

Istraživačima aparthejda, koji nisu spremni da budu jeftine apologete političkih interesa, Kosovo i Metohija je danas prostor da svoja zapažanja i zaključke mogu da posmatraju i izvode in vivo. To isto važi i za oportunistički zanemele intelektualce koji po moralnoj odvažnosti nisu ni blizu Sartra, Rasela ili Markuzea. Ali, taj glas danas dopire samo iz usta i pera Petera Handkea

28.09.2024

19:05

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija