• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Š.

17.06.2020

22:45

VOZAČ BMW-A SMRTI: Kriv sam, pobio sam ljude! Suđenje za udes na Ibarskoj magistrali u avgustu 2019!

Vesti

VOZAČ BMW-A SMRTI: Kriv sam, pobio sam ljude! Suđenje za udes na Ibarskoj magistrali u avgustu 2019!

Podeli vest

Bio sam pijan kad sam seo za volan BMW-a. Neko me zaslepio farovima, udario sam u "dačiju" ispred mene, stradalo je četvoro ljudi. Kajem se, želim da izjavim saučešće porodicama stradalih, rekao je Nikola Mihailović

Kriv sam za tragičan udes od 8. avgusta 2019, kad je poginulo četvoro ljudi. Bio sam pijan kad sam seo za volan BMW-a... Neko me je zaslepio farovima i zakucao sam se u "dačiju" ispred... Kajem se, želim da izjavim saučešće porodicama stradalih, rekao je Nikola Mihailović (28), kom je juče održano suđenje u Višem sudu u Beogradu zbog izazivanja stravičnog udesa.

Vraćali se iz kafane

U ovoj tragediji nastradala su trojica mladića iz "dačije" - Aleksandar Savatić, Đorđe Belušević i Đorđe Subotić iz Valjeva, dok je Stefan S. (17) teško povređen. U BMW-u je poginula Katarina Ivanković (20) iz Petke, a teško su povređeni njena sestra Kristina Vasiljević (23), zatim Stefan Ivanović (20), kao i Stefan Matović (27), vlasnik tog automobila.

Mihailović je ispričao da je kobnog dana bio s društvom u jednoj kafani u okolini Valjeva.
- Ne znam koliko sam popio. Kada smo krenuli kući, seo sam za volan Matovićevog BMW-a. Insistirao sam da ja vozim jer bolje poznajem put - rekao je Mihailović, kome su u sudu podršku pružali majka i brat.

CRNI DAN NA SRPSKIM PUTEVIMA! Poginuo motociklista na putu Kraljevo -Raška
(VIDEO) SNIMAK OD KOJEG STAJE DAH Dete ispalo iz kola nakon udesa, a onda...ŠOK SCENA!

Foto: Privatna arhiva

PRETI MU ROBIJA Nikola Mihailović

Kako je dodao, najpre je hteo da ide sporednim putem do Valjeva, ali pošto je Matoviću bilo muka, odlučili su da idu Ibarskom magistralom.
- U jednom trenutku, u susret mi je naišao automobil sa upaljenim dugim svetlima, zaslepio me. A onda, nakon sekund-dva, ugledao sam stop-svetla i usledio je sudar... Sve se desilo veoma brzo, nisam mogao da izbegnem udarac... Ne mogu da kažem koliko sam brzo vozio, ne sećam se celog toka vožnje. U udesu sam i sam zadobio povrede glave i grudnog koša, još osećam posledice... Izjavljujem saučešće svima, duboko mi je žao zbog svega što se dogodilo - rekao je Mihailović.

Podsetimo, BMW je otpozadi udario u "dačiju", koja se malo pre toga uključila na Ibarsku magistralu sa sporednog puta. Od siline udarca, BMW je odgurao "dačiju" čak 70 metara, dok nije sletela u livadu. Oba vozila ostala su potpuno smrskana.
Tužilac je precizirao da je Mihailović u tom trenutku imao čak 1,36 promila alkohola u krvi i da je vozio brzinom od 117 kilometara na sat.

Stiglo ga piće

Vlasnik BMW-a Stefan Matović posvedočio je da kobne večeri nije video "dačiju".
- Ja sam sedeo na zadnjem sedištu, u sredini. Samo sam video mnogo jaka svetla koja nam idu u susret, a zatim se desio sudar. Tu sam imao prekid filma - rekao je Matović.

Podsetimo, mediji su nakon udesa pisali da je Mihailović ispričao policajcima da je prethodne noći popio 12 piva i da je "moguće da ga je to stiglo". Takođe je izjavio kako je pred izlazak celog dana pio kod kuće.

On se optužnicom tereti za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja sa smrtnim ishodom, za šta je zaprećena zatvorska kazna od tri do 12 godina. 

 

Ostaje u pritvoru do daljeg


Odbrana Nikole Mihailovića zatražila je od suda da mu se ukine pritvor, u kome se nalazi 11 meseci, ili da se zameni kućnim pritvorom. Međutim, sud je to odbio, što znači da će Mihailović do daljeg biti dovođen u sud iz pritvora.
Njegov advokat Darko Komnenić naglasio je da Mihailović od ovog tragičnog udesa ima psihičke probleme i "da je on svoju presudu već dobio, a to je njegova savest".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maja

pre 4 godine

Brat bratu ovo je doživotna bez pogovora ! Po meni . 3-12 ništa

Skskskskd

pre 4 godine

Cim si seo pijan za volan to se smatra za direktni umisljaj, odnosno da si morao znati da nekoga mozes ubiti vozeci pijan. Tako to treba smatrati u zakonu, kao u americi, kad si pijan i sednes u auto smatra se kao oruzje da si koristio. Previse pijanaca ubija ljude na putevima nesto moramo da menjamo! Preventiva je veoma slaba, treba kandidatima na obukama da pokazuju slike mrtvih sa mesta nesrece i slike razlupanih vozila.

Dragan

pre 4 godine

Mladost je to. Neka mi Bog oprosti, ali mislim da bi bilo pravedno da je i on poginuo a ne ovako.....Ne verujem da će dobiti više od 8 god?

sledeća vest

Vesti

Tekst koji morate pročitati: Belim lukom na litijum!
Kolumne

Tekst koji morate pročitati: Belim lukom na litijum!

Politički filozof Dragoljub Kojčić poručio je u svojoj kolumni da, umesto da misija opozicije bude doprinos napretku nacije u svakom smislu, od ekonomskog do obrazovnog i kulturnog, ona nas vraća u predracionalno stanje, ne nudeći utemeljenu metodologiju koja bi se primereno bavila litijumom i eventualnim rizicima.

01.09.2024

09:36

TV

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija