• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

24.06.2020

07:17

IKONOPISAC VLADAN ŠOKIRAO SUD "Ubio sam Jelicu, i možda još nekog, ne sećam se. Silovan sam sa 5 godina, ZA SVE JE KRIV MOJ OTAC"

Vesti

IKONOPISAC VLADAN ŠOKIRAO SUD "Ubio sam Jelicu, i možda još nekog, ne sećam se. Silovan sam sa 5 godina, ZA SVE JE KRIV MOJ OTAC"

Podeli vest

Ubio sam Jelicu Tatarovski (82) prošle godine u Nišu, ali možda i još nekog, ne sećam se. Imam rupe u pamćenju zbog droge i alkohola. Ja sam gej prostitutka, imam sidu, silovan sam kad sam imao pet godina, a otac me je tukao i zlostavljao. Za sve što sam uradio on je kriv, rekao je juče u Višem sudu u Nišu Vladan G. (27) iz Raške, optužen za svirepo ubistvo starice.

Mladić je 31. avgusta 2019. upao u Jeličin stan u Bulevaru Zorana Đinđića u Nišu, pa je 26 puta ubo nožem, smrskao joj glavu čekićem i besomučno je udarao rukama i nogama. Zatim joj je ukrao 760 evra i pobegao u Beograd, gde je posle nekoliko dana uhapšen.
Ako bude osuđen, preti mu do 40 godina zatvora.


On se juče u sudu pravdao da je bio neuračunljiv kad je napao nesrećnu staricu.

- Ja priznajem da sam ubio Jelicu jer ne mogu da osporim forenzičke dokaze, u Jeličinom stanu su nađeni moji DNK i otisci prstiju. Međutim, ja se ne sećam tog zločina zbog droge i alkohola, a moguće je da sam ubio još nekog i da sam to zaboravio - rekao je pred šokiranim sudskim većem, a zatim je počeo da priča o svom životu:
- Duže vreme sam bio hipik, pacifista, ljudski život mi je bio nešto najsvetije. Ubistvo nije deo mog karaktera. Ovo što se desilo zapravo je učinio moj otac, on je glavni pokretač mog zločina. Imao sam pet godina kada me je silovao njegov prijatelj, dugo nisam smeo nikom da kažem za to. Kada sam najzad progovorio, otac me je optužio da izmišljam. Tukao me je još od osnovne škole, hvatao me za testise i bacao me o zid, zlostavljao je i majku, sve zbog trauma jer je bio na ratištu. Majka nije mogla da se izbori sa njim, pa se odala alkoholu. Pokušao sam da se ubijem pet puta zbog toga.
Prema njegovim rečima, otac je postao posebno nasilan kad je saznao da mu je sin homoseksualac.
- Zbog toga me je 2018. tukao na ulici, pred policajcima, koji nisu reagovali. Prijavio sam ga, pa je dobio zabranu prilaska, a onda sam otišao u Beograd. Našao sam posao, nikada nisam bio srećniji, ali me je otac pozvao da se vratim u Rašku. Uslovio me je da se okanem muškaraca, a on bi zauzvrat nastavio da mi plaća studije stomatologije u Nišu, koje sam prekinuo nekoliko godina ranije. Poslušao sam ga, ali sam ubrzo shvatio da me je prevario. Tada sam počeo da dobijam halucinacije i odao sam se prostituciji. Tako sam i dobio HIV, bio sam strašno razočaran - ispričao je on.

Foto: facebook

 


Neposredno pre ubistva, on je u Nišu hteo da se vidi sa bivšim ljubavnikom i najboljom drugaricom sa fakulteta.
- Pozvao sam ih telefonom, ali niko od njih nije hteo da me vidi. Tada sam pukao. Popio sam veliku količinu alkohola, u kombinaciji sa tečnim ekstazijem... Sećam se da sam hteo da skočim sa solitera gde se nalazila Televizija ... Sledeće što pamtim je da se nalazim u autobusu za Beograd i da imam povređenu ruku - rekao je mladić.
Kazao je da je sa Jelicom, u čijoj zgradi je stanovao dok je u Nišu studirao stomatologiju, bio u dobrim odnosima.
- Imali smo harmoničan odnos, u više navrata sam joj pomagao. Mislio sam da je siromašna i nisam joj ukrao novac, tih 760 evra koji su kod mene nađeni prilikom hapšenja. Te pare sam zaradio prostitucijom. Mislim da to što sam uradio Jelici može da se objasni kao "emocionalni dug prošlosti", odnosno da je posledica zlostavljanja koje sam preživeo - kazao je.

Znao je šta radi
Na drugoj strani, tužilac Andrija Ivić predočio je nekoliko dokaza koji ukazuju na to da je on dobro znao šta radi kad je krenuo u zločin.
- Nadzorne kamere pokazale su da je optuženi više puta ulazio i izlazio iz zgrade, zaklanjao je lice jer je znao da postoji video-nadzor, presvlačio se, a posle zločina je zatražio zdravstvenu pomoć. Sve su to racionalni postupci, koji se ne mogu očekivati od osobe koja je, kako tvrdi, neuračunljiva i pod uticajem alkohola i droga - ukazao je tužilac.
Inače, na suđenju je trebalo da se pojave i majka i sestra optuženog, i to kao svedoci odbrane, ali su one odbile da svedoče. Suđenje će biti nastavljeno saslušanjem lekara neuropsihijatara koji su veštačili uračunljivost. 


Ubica se bavio ikonopisom

Vladan G. se uspešno bavio ikonopisom i svoje radove je pokazivao na društvenim mrežama. Ništa nije ukazivalo na njegove sadističke sklonosti. Međutim, naš sagovornik, dobro upoznat sa ovim slučajem, smatra da je optuženi u trenutku zločina pokazao strašan nivo sadizma i psihopatsku stranu svoje ličnosti.
- Nije postojao nijedan razlog da nemoćnoj starici nanese 26 udaraca nožem, tuče je čekićem, nogama i rukama. Mnogi od tih udaraca naneti su kada je starica već bila mrtva, što ukazuje na preteranu silu, koja je indikator psihopatske ličnosti - rekao je naš sagovornik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija