• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K. - N. Š.

17.07.2020

07:14

ŽELJKO JE USRED NOĆI pored puta video uplakanog dečaka koji je mahao: Zaustavio je traktor i ugledao PRIZOR KOJI NEĆE ZABORAVITI DOK JE ŽIV

Vesti

ŽELJKO JE USRED NOĆI pored puta video uplakanog dečaka koji je mahao: Zaustavio je traktor i ugledao PRIZOR KOJI NEĆE ZABORAVITI DOK JE ŽIV

Podeli vest

'Reno klio' u kojoj je bila petočlana porodica Živković u velikoj brzini sleteo s puta i udario u drvo * Poginuli su Nikola (8) i Natalija (1), dok su Matija (5) i roditelji Vanesa i Milan teško povređeni

Dvoje dece je poginulo, dok su njihovi roditelji i brat teško povređeni preksinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Novog Slankamena!

Strašna tragedija dogodila se oko 23 sata, kada je petočlana porodica Živković "reno kliom" sletela s puta i udarila u drvo! Na mestu su poginuli Nikola (8) i Natalija (1), dok su Matija (5) i roditelji Vanesa (26) i Milan (44) zbrinuti u bolnici. "Renoom" je upravljao Milan, a sumnja se da je glavni uzrok nesreće - velika brzina.

Ispao iz auta

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, Živkovići su kobne večeri bili na jednom slavlju u Novom Slankamenu i vraćali su se kući u Nove Karlovce.

Alkohol

Od Milana je uzeta krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je u trenutku nesreće bio pijan
Izvor iz istrage

- Na izlazu iz Novog Slankamena vozač "renoa" je izgubio kontrolu nad vozilom usled velike brzine. Automobil je udario u drvo i prevrnuo se na krov, pri čemu je osmogodišnje dete ispalo iz vozila i na mestu poginulo. Jednogodišnja beba je ubrzo podlegla povredama na putu ka bolnici, dok su ostali članovi porodice Živković u teškom stanju, ali nisu životno ugroženi - kaže naš sagovornik, i dodaje da niko u "renou" nije bio vezan sigurnosnim pojasem.

SERIJSKI SILOVATELJ IZ SRBIJE UHAPŠEN U NEMAČKOJ! Prišao ženi koja je trčala i pitao za put, USLEDIO HOROR

Foto: N. Šević

Mali Matija dozivao pomoć na putu

Traktorista Željko Tomić preksinoć je prvi naišao na mesto nesreće i video smrskani "reno klio".
- Bilo je mračno i najpre sam pomislio da je neko ostavio taj automobil pored puta za otpad. Međutim, tada se iz mraka pojavio jedan dečak, plakao je i mahao mi... Bio je u šoku... Video sam da u smrskanom "renou" ima ljudi i odmah sam dečaka smestio u kabinu traktora. Dao sam mu da vrti volan, zagovarao sam ga da mu skrenem misli... Zatim sam pozvao hitnu pomoć i policiju, koji su stvarno brzo došli. Ubrzo je naišao još jedan automobil, koji se zaustavio i vozač je pokušao da pomogne. Roditelji dečaka su bili polusvesni, ali od povreda nisu mogli ni da se pomere niti da govore. Jedno dete je ležalo pored vozila... Tu scenu nikad neću zaboraviti - kaže Tomić.

U Kliničkom centru Vojvodine kažu da Milan ima teške povrede kičme i unutrašnje krvarenje, a Vanesa prelom lobanje. Mali Mateja ima kontuziju mozga i nalazi se na lečenju u Institutu za zaštitu zdravlja dece i omladine Vojvodine.

Po nalogu tužioca, od Milana je uzeta krv na analizu kako bi se utvrdilo da li je u trenutku nesreće bio pijan.
U porodičnoj kući Živkovića u centru Novih Karlovaca juče su se okupili prijatelji i rođaci, koji su uzalud pokušavali da uteše Milanove roditelje.
- Morali smo da im damo nešto za smirenje, ne znam kako će preživeti ovu tragediju - kratko je rekao jedan rođak.

Auto na veštačenju

Prijatelj ove porodice ispričao nam je da je Milanov otac kobne večeri oko 23 sata očekivao sina, snaju i unuke da se vrate kući sa proslave.
- Kako je prolazilo vreme, Milanov otac je bio sve zabrinutiji jer mu se sin nije javljao na telefonske pozive. Oko jedan sat iza ponoći zvao je jednog Milanovog prijatelja, koji je takođe bio na proslavi u Novom Slankamenu. Taj prijatelj mu je kazao da je Milan još pre dva sata sa porodicom krenuo kući i da mu je čudno što već nije stigao. Nešto kasnije čuli su za tragediju - rekao je prijatelj Živkovića.

Inače, Milan je zaposlen kao građevinski radnik u jednoj firmi, dok je Vanesa radila u fabrici kablova u Inđiji, ali je bila na porodiljskom bolovanju.
Po nalogu tužioca, smrskani "reno klio" je poslat na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je bio tehnički ispravan kada je došlo do tragične nesreće. 


 


sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17