• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

18.07.2020

08:32

SAŠI ZARIO NOŽ U SRCE JER MU NIJE DOZVOLIO DA URINIRA ISPRED CRKVE Stravičan zločin potresao Srbiju, UBICA SE HVALIO NAKON KRVAVOG PIRA

Vesti

SAŠI ZARIO NOŽ U SRCE JER MU NIJE DOZVOLIO DA URINIRA ISPRED CRKVE Stravičan zločin potresao Srbiju, UBICA SE HVALIO NAKON KRVAVOG PIRA

Podeli vest

Marko Petković (24) osuđen je na 17 godina zatvora jer je 2. avgusta 2015. nožem ubio Sašu Joksića (39) u porti Crkve Svetog Ilije u Vraniću. Petković je Joksiću zario nož u srce jer mu ovaj nije dozvolio da urinira u crkvenom dvorištu.

Sudija Višeg suda u Beogradu Aleksandar Trešnjev istakao je u obrazloženju presude da je Petković usmrtio Joksića sa dva uboda nožem u grudi.


- Optuženi je nakon verbalne rasprave iz džepa potegao nož, kojim je ubo Sašu Joksića u grudi. Nakon što je Joksić pao na zemlju, Petković ga je još jednom ubo u srce. Nakon toga, optuženi je istim nožem ubo u stomak i teško ranio Sašinog druga Dragana Jovanovića, čime je, osim ubistva, počinio i krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Petkovićev prijatelj Ivan Asodi (25), koji se teretio da je pomagao u ubistvu, oslobađa se optužbi - objasnio je sudija.


Trešnjev se nakon toga osvrnuo i na Petkovićeve tvrdnje da je izbo Joksića u samoodbrani.
- Prema izjavama svedoka, upravo je Petković sve vreme inicirao sukob. Svedok Katarina Stanković ispričala je i da je nakon zločina čula optuženog kako govori: "Ubo sam ga dva puta u rebra. Toliko sam ga jako ubo da me je ruka zabolela." Iz svega ovoga zaključujem da je optuženi kritične noći pokazivao volju za tučom i da zbog toga ne postoji pravo na nužnu odbranu - kazao je sudija.
Komentarišući visinu kazne, Trešnjev je objasnio da je optuženi počinio ubistvo i pokušaj ubistva kad je imao 19 godina, kao mlađi punoletnik, zbog čega mu se ne može izreći maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Foto: Informer/Novak Đurović

 


- U vreme zločina niste bili osuđivani, ali ste ubrzo nakon puštanja iz pritvora pobegli. Nadamo se da se ovakvi zločini više neće ponavljati - zaključio je Trešnjev.
Podsetimo, Joksić je ubijen na Ilindan, 2. avgusta 2015. u Vraniću. Tog dana je kraj crkve organizovana seoska i crkvena slava. Saša je sa prijateljem krenuo kući i video kako neki mladići uriniraju u porti. Opomenuo ih je da to ne čine, nakon čega je došlo do tuče u kojoj je Joksić ubijen, a ranjen je njegov prijatelj Dragan Jovanović.


Policija je ubrzo uhapsila Marka Petkovića i Ivana Asodija, koji je bio sa njim u trenutku zločina. Petkoviću je 2018. dozvoljeno da kraj suđenja sačeka u kućnom pritvoru, ali je on u međuvremenu pobegao. Sud je za njim raspisao poternicu, a uhapšen je krajem januara ove godine u okolini Aranđelovca. Kod njega su tada pronađeni pištolj i falsifikovana bugarska lična karta. N. Š.


Otac: Presuda mi neće vratiti sina

Milan Joksić, otac ubijenog Saše, izjavio je nakon suđenja da je zadovoljan presudom, ali da mu ona ne može vratiti sina.
- Kazna je pravična, ali pravde za mene nema. Mog sina ništa ne može vratiti. Moja supruga je u maju preminula od tuge za Sašom. To su stvari koje razaraju život. Voleo bih kada bi ubica moga sina završio gde i Saša - rekao je Milan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje! (VIDEO)
Live TV

Putin će imati samo jedan uslov za okončanje rata! Zelenski je uveo čitav ukrajinski narod u propast, a državu u nestajanje! (VIDEO)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je počeo da dopušta mogućnost mirovnih pregovora sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom, zbog verovatnog dolaska Donalda Trampa na vlast u Americi, piše Onet pozivajući se na poljskog politikologa Vitolda Sokalu. Ova saznanja i pitanje da li će do pregovora uskoro i doći komentarisali su Ivan Ivanović iz SNP "Naši" i putem video-linka bivši protivterorista i dobrovoljac u ratu u Donbasu Radomir Počuča.

02.08.2024

12:35

Sport

Milica poražena od Izraelke! Srpkinja ide u borbu za bronzu na OI!
Olimpijske igre

Milica poražena od Izraelke! Srpkinja ide u borbu za bronzu na OI!

Srpska džudistkinja Milica Žabić (30) poražena je od predstavnice iz Izralea Raz Herško (26), u kategoriji preko 78 kilograma. Ona će od 16 časova u repasažu pokušati da stigne do bronzane medalje sa dve pobede. Prva rivalka biće joj Japanka Sone Akira, a u slučaju da pobedi, za medalju će se boriti protiv bolje iz duela Larisa Cerić (Bosna i Hercegovina) - Kim Ha-jun (Južna Koreja).

02.08.2024

12:24

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija