• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Rina

28.08.2020

08:35

DANAS JE PAZAR BIO 90 EVRA I 30.000 DINARA! Šok snimci u kolima SAOBRAĆAJACA NA IBARSKOJ - NA KRAJU SMENE DELILI PLEN

Vesti

DANAS JE PAZAR BIO 90 EVRA I 30.000 DINARA! Šok snimci u kolima SAOBRAĆAJACA NA IBARSKOJ - NA KRAJU SMENE DELILI PLEN

Podeli vest

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Čačku od 10. aprila prošle godine kojom je 13 saobraćajnih policajaca čačanske stanice PU kažnjeno na ukupno 183 meseca robije zbog zloupotrebe službenog položaja ili primanja mita, a neki zbog oba dela. Predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Na prvu presudu žalili su se i javni tužilac i advokati optuženih saobraćajaca. Tužilac je u žalbi naveo da je naredba za tajno praćenje i snimanje saobraćajaca izdata 24. februara 2016. samo prema četvorici policajaca, ali da se iz tajnih snimaka vidi da su još četvorica od 28. februara do 27. marta počinila pomenuta krivična dela, iako nisu bili obuhvaćeni naredbom o snimanju i praćenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Čačku.

Tužilac tvrdi da se takav materijal može koristiti u postupku i protiv druge četvorice, po Zakoniku o krivičnom postupku (za dela iz člana 162), dok je prvostepeni sud odbacio te dokaze. 

Apelacioni javni tužilac u Kragujevcu u svom podnesku tražio je da drugostepeni sud u tom gradu presudu čačanskog preinači tako što će okrivljenima izreći kazne zatvora u dužem vremenskom trajanju, kao i meru bezbednosti zabrane vršenja policijskog poziva u dužem roku od dosuđenog. 

Sa druge strane, u žalbama branilaca navodi se da je osamnaestoro svedoka koji su saobraćajcima dali novac na ime oproštenog saobraćajnog prekršaja, u iskazima navelo da su oni pare dali samoinicijativno, kao čast, nakon što su im od strane policajaca vraćena dokumenta, pa samim tim nema ni zahtevanja poklona od strane okrivljenih. 

Foto: Novak Đurović

 

Inače, prvostepeni sud utvrdio je da su da su saobraćajci od 27. februara do 25. maja 2016. godine na području Ibarske magistrale i pravcem Ugrinovci – Preljina – Katrga i Preljina – Ovčar Banja od više učesnika u saobraćaju primili novac kako ih ne bi kaznili za prekršaje. Više tužilaštvo je u dokazima priložilo i zapise načinjene kamerom, iz kojih se vidi da policajci uzimaju pare, dele među sobom na kraju smene komentarišući, na primer, da je pazar bio „92 evra i 30.000 dinara”, i stavljaju u džep. To je zabeležila kamera unutrašnje kontrole MUP – a, koju su inspektori policije neopaženo postavili u patrolna kola svojih kolega i snimali ih mesecima. 

Presuda Višeg suda u Čačku kreće od četiri do 29 meseci zatvora, a sedmorica osuđenih, ukoliko bude ista, robiju bi izdržavali u kućama, pod merom elektronskog nadzora. Inače, krajem 2016, pod istom sumnjom da su uzimali novac od vozača, bilo je uhapšeno čak 33 policajca, ili trećina te policijske stanice u Čačku. Uskoro se očekuje i prva presuda za drugu polovinu optuženih, kojima sudi drugo veće Višeg suda u ovom gradu. 

Od okrivljenih je, u prvostepenoj presudi, oduzeta imovinska korist od ukupno 21.000 dinara i izrečena im je mera zabrane vršenja policijskog poziva u trajanju od jedne godine, ali tako što se vreme provedeno na izdržavanju kazne ne bi računalo u to. 

BONUS VIDEO:

IDEMO U BIOSKOP! Glancaju se sedišta, proveravaju barijere, u toku su poslednje pripreme pred ulazak publike u Kombank dvoranu!

TOTALNI HIT NA NETU! Pogledajte "istorijsku" crnogorsku reklamu za borbu protiv korone!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 3 godine

Докле ће правосуђе сагињати главу пред КОРУПЦИЈОМ...? Докле више...? Смена у правосуђу мора коначно започети...СМЕНА ОД ВРХА на доле...!!!

Marija

pre 3 godine

Prije možda 5 godina, zaustavio nas je policajac zbog minimalnog prekoracenja brzine na magistrali Ljig-Gornji Milanovac. Policajac je tražio da suprug izađe do njihovog auta i tražio mu je 50eura za tu kaznu, što je moj muž dao i nije dobio nikakvu potvrdu. Naravno da ja to nikad ne bih uradila ali moj muž ne misli tako i ne želi da se nagađa sa njima , ni da ide po sudu. Okej, prekršaj učinjen i treba kazna za koju sam provjerila da je bila 30e. Svratili smo u Gornji Milanovac da bi moj suprug provjerio nešto kod majstora i ja sam iskoristila to vrijeme da pođem do stanice policije i da ih prijavim.Policajka mi je rekla da je to, ne mogu se više sjetiti da li čačanska ili republička policija, i da oni ne mogu ništa.Toliko...znači štite jedni druge.

Rajko

pre 3 godine

Svakog vozaca teraju da izadje iz auta jer ne znaju da li ih neka kamera iz auta snima a inace nigde na svetu se vozac ne tera da izadje iz auta sem ako se nesto ne trazi pa mora pretres. Poznata je parola koju kazu vozacu " STA CEMO SA TOBOM" hajde izadji tamo kod nasih kola kod kolege a kolega postavi isto pitanje. U ljigu kod semafora godinama stajali i cedili vozace na tu foru. Njihov civilni auto bio parkiran malo dalje a kafana preko puta pa ako umu pare odmah ii nose u svoj auto da im ne pronadju po dzepovima ili sa jadnim vozacem zavrse na ruckove i na pice prekoputa. Zato me sve ovo ne iznenadjuje jer sam licno gledao i to vise puta i pitao se da li ovi spavaju na semaforu kad su uvek tu. Nema tu leka dok im se na reverima ne okace kamere koje ce live da prenose u centralu a plus i da snimaju pa da ih malo gledamo uzivo.

Lala iz Banata

pre 3 godine

...Има...! Забранити униформисаним лицима да наплаћују ОРГАНСКИ МАНДАТ на лицу места...!! ( Као код Немаца...) И да: МОРА БИТИ СНИМАК УЧИЊЕНОГ САОБРАЋАЈНОГ ПРЕКРШАЈА а никако: Субјективно виђење полицајаца...? То је катастрофа...Свако дискреционо овлашћење по закону - ИЗВОР ЈЕ ЛЕГАЛНЕ КОРУПЦИЈЕ...( Као например: Нагодба Тужиоца и Одбране уз признање кривице окривљеног...?? То је легална КОРУПЦИЈА...Свак ће признати за минималну казну...И наногицу...Уместо да иде у ЗАТВОР...!!)

zoki

pre 3 godine

Ne razumem - oni ce biti kaznjeni mesec dana pa onda ce opet da rade ??? Šta ce da rade ??? Pa jeli nisu dobili otkaze ??? Opet će da kasiraju kazne u svoj dzep ili šta ??? Pa jeli to nije PODMIĆIVANJE koje je KAŽNJIVO ??? SVAŠTA

perica

pre 3 godine

Kakva lakrdija! "Nije važeći snimak za ostalu četvoricu". U ovoj prokletoj avliji nije bitna srž problema i sam problem: BITNO JE NAKARADNO TUMAČENJE VEĆ NAKARADNOG ZAKONA. Da kojim slučajem imamo normalan zakon i normalnu državu sad bi im se duplirala kazna zbog drskosti i neosnovane žalbe. Ali od toga nema ništa. Kad bi se unutrašnja kontrola u policiji malo angažovala 90 % policije bi završilo u zatvoru.

Rade

pre 3 godine

Srbija brale tako je i kod doktora poreznika ma svuda.

moma

pre 3 godine

Ибарска је увек била златан рудник. Још од времена ЈБ Тита. Службовање тамо посебно се плаћало шефовима.

Ivan Miljković

pre 3 godine

Pustite bre ljude da žive.90% u saobraćaju je nepodobno i havarisano i još njih kažnjavate?Ovi pokrali milijarde dolara i eura a njih hapsite za 1000€....Meni lično nikada nisu tražili ni dinar ali jesam častio i uvek ću jer su korektni za razliku od mene koji nisam ni prema njima ni prema saobracaju pa i drzavi.Iskreno...

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija