• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

10.09.2020

07:36

BIZNISMEN I NJEGOV SIN SMESTILI SU MI UBISTVO! Šok na suđenju za ubistvo radnice na pumpi, Flekica tvrdi da iza svega stoji PAKLENI PLAN

Vesti

BIZNISMEN I NJEGOV SIN SMESTILI SU MI UBISTVO! Šok na suđenju za ubistvo radnice na pumpi, Flekica tvrdi da iza svega stoji PAKLENI PLAN

Podeli vest

Miloš Srebrić Flekica (38), optužen da je 25. maja 2017. tokom pljačke NIS-ove benzinske stanice u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kristinu Kaplanović (20), izjavio je juče u Višem sudu u Beogradu da nije kriv za taj zločin! Srebrić se pravdao da su mu ubistvo smestili prijatelj Stefan Rokvić (30) i njegov otac, biznismen, koji su ga "lažno optužili u dilu sa policijom" (?!?).

Stefan je, naime, u istom postupku optužen za neprijavljivanje ubistva Kristine Kaplanović. On je sin poznatog biznismena Danijela Rokvića, a uhapšen je u novembru prošle godine na aerodromu "Nikola Tesla", pri povratku u Srbiju.

ŠOK NA SUĐENJU U BEOGRADU! Sin poznatog biznismena optužen u slučaju KRISTININOG UBISTVA NA PUMPI!


Mlađi Rokvić pred sudom nije želeo da iznosi odbranu, već je ostao pri iskazu iz istrage, u kojem je naveo da je kobne večeri samo vozio Srebrića u njegovo selo kod Velike Plane. Miloš mu je tada, navodno, u jednom momentu rekao da zaustavi automobil na autoputu kod pumpe da nešto kupi, posle čega se vratio uznemiren.
- Nisam znao šta se desilo na pumpi, ali Miloš je usput povraćao i imao je pištolj za pojasom. Tek sutradan sam iz medija saznao da je na pumpi ubijena devojka, pa sam sve povezao. Međutim, ubrzo potom zaprećeno mi je da o tome ćutim, zbog čega sam se na izvesno vreme sklonio u Španiju - ispričao je Rokvić u istrazi.
Na drugoj strani, Srebrić je juče sve to opovrgao, tvrdeći da uopšte nije bio na benzinskoj pumpi, niti je pucao u Kristinu.

Foto: Informer DN

Stefan Rokvić


- Porodica Rokvić je imala izvesni dogovor sa policijom. Stefanova odbrana u najvećem delu je izmišljotina i pokušaj da na mene svali krivicu za zločin - izjavio je Srebrić, a potom se osvrnuo na njihovo poznanstvo:
- Stefan i ja smo se upoznali 2013. u pritvoru, u kom smo boravili zajedno. Kada sam odslužio zatvorsku kaznu, nastavio sam da se družim s njim. Viđali smo se i bili smo prijatelji, često smo koristili marihuanu i kokain koje je Rokvić kupovao.
Prema Srebrićevim rečima, na dan ubistva on se nije ni video ni čuo sa Stefanom, već tek mesec i po kasnije.
- Sećam se da je tada bio pomalo odsutan i čudan. Rekao mi je da ima neki problem, ali nije želeo da mi kaže šta je u pitanju. Poslednji put sam ga video desetak dana pre mog hapšenja i tad mi je kazao da nije rešio taj problem i da je s njegovim ocem kontaktirao jedan policijski inspektor, koji je Danijelu skrenuo pažnju da će njegov sin biti uhapšen, te da zbog toga mora da napusti zemlju - kazao je Srebrić.
Potom se osvrnuo i na jednu, kako je rekao, čudnu situaciju tokom boravka u pritvoru.
- Advokat mi je rekao da je Danijel kontaktirao s mojom suprugom i rekao joj da će on finansijski da brine o njoj i našem detetu. Takođe, rekao je mojoj ženi da nemaju ništa protiv mene i da ću u pritvoru biti najviše do godinu dana. Kad je Stefan uhapšen i kada sam pročitao njegovu izjavu, shvatio sam da je sve dogovoreno sa policijom i da su sve svalili na mene - rekao je Srebrić.
Podsetimo, Srebrić se tereti da je upao u benzinsku stanicu u nameri da je opljačka. Od radnika, među kojima je bila i Kristina, zatražio je pazar iz kase, u kojoj je bilo svega 10.000 dinara. U komešanju sa zaposlenima zapucao je i pogodio u glavu studentkinju iz okoline Nove Varoši, koja je povremeno radila na pumpi. Ona je preminula u bolnici nekoliko dana kasnije. 


Otac: Sumnjam da su obojica saučesnici!

Svetislav Kaplanović, otac ubijene devojke, izjavio je posle jučerašnjeg ročišta da je jasno da se u ovom slučaju nešto krije i da su obojica optuženih, po svemu sudeći, saučesnici u zločinu:
- Nisam bio na pretresu, ali čuo sam šta je bilo. Ne znam šta da kažem, osim da dvojica optuženih očigledno ne mogu da se dogovore ko je koga čekao ispred pumpe. Ne znam šta pokušavaju, za mene su oni saučesnici, bez obzira na sve.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija