• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ucentar.rs

26.09.2020

10:59

KOBNI LET HEROJA U MiG-21: Major Dejan Krsnik bio pred penzijom, uz kapetana Vasiljevića POGINUO NA POSLEDNJEM ZADATKU!

Vesti

KOBNI LET HEROJA U MiG-21: Major Dejan Krsnik bio pred penzijom, uz kapetana Vasiljevića POGINUO NA POSLEDNJEM ZADATKU!

Podeli vest

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika

Krsniku je ovo trebalo da bude poslednji let pred penziju, kažu njegovi prijatelji!

- Radi se o izuzetnom čoveku, prijatelju i profesionalcu. Krsnik i Vasiljević su bili omiljeni kod nas kolega- pričaju slomljeni od tuge.

Krsnik je bio komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

Foto: Ministarstvo odbrane

 

- I on je bio jedinac. Sin mu je upisao pilotsku akademiju u Vršcu, krenuo je očevim stopama. Major je trebalo je još nešto da završi u civilistvu i planirao je da kao instruktor nastavi da radi takođe u Vršcu- kažu nam prijatelji pokojnog pilota.

ČEKALA SAM GA KAO OZEBAO SUNCE...Ispovest majke stradalog pilota: Zvao me je pola sata pre leta DA IZAĐEM NA TERASU

Porodica je u Srbiju došla iz Hrvatske, odakle mu je otac. Majka mu je rodom iz Vitanovca kod Kraljeva. Radila je na klinici „Rebro“ u Zagrebu kao medicinska sestra.  Krsnik je prošao sva ratišta, a učestovao je i u odbrani zemlje od NATO agresije 1999. godine. Hteo je da školuje sina da i on služi sutra Otadžbini.

Sve planove prekinuo je kobni let. Spasavajući kuće od udara aviona MIG 21 heroji Krasnik i Vasiljević otišli su- u legendu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Thomas

pre 3 godine

Tragedija. Saucesce porodicaman poginulih pilota. Brz oporavak povredjenom zivilu. Niste trebali spomenut da su odstupili od plana leta. Let je bio bespotreban. Avion je pao zbog greske pilota. Neki put je bolje da se neke podatke ne objavi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija