• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.12.2020

09:35

DARKO ELEZ UHAPŠEN U ŽENINOJ FIRMI Vulin otkrio detalje: Sarađivao je sa beogradskim "kavčanima", više neće moći da uništava živote

Vesti

DARKO ELEZ UHAPŠEN U ŽENINOJ FIRMI Vulin otkrio detalje: Sarađivao je sa beogradskim "kavčanima", više neće moći da uništava živote

Podeli vest

Hapšenje jednog od najzloglasnijih kriminalaca Darka Eleza dokaz je da policija radi svoj posao i da se odgovorno bori protiv organizovanog kriminala, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin

Vulin je za RTS rekao da je Darko Elez uhapšen u Batajnici, u firmi koja je glasila na njegovu ženu, ali je bila suštinski u njegovom vlasništvu.

- Akcija je bila profesionalna, znali smo gde se kreće, s kim se viđa, i kad smo dobili naredbu Višeg suda, što je bila hrabra odluka, odmah smo krenuli u akciju. Darko Elez je vršio najteža krivična dela, ubistva, rekete, tako da je jako dobra vest je da više nije na slobodi - istakao je ministar polcije.

Potvrdio je da je kriminalna grupa koju je predvodio Darko Elez sarađivala sa kriminalnom grupom iz Beograda bliskom "kavčanima".

- Brojna njihova dela su bila povezana i on je stajao iza toga. Svi oni jako dobro sarađuju. Sarađuju u Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori. Svi znaju da je on ubica i narko diler, ali je bilo teško to dokazati. Čim smo dobili dokaze preduzeli smo akciju - naveo je Vulin i zahvalio na saradnji tužilaštvu BiH i Republike Srpske.

Ministar je ponovio da u borbi protiv organizovanog kriminala nema zaštićenih.

- Teško je reći da je Elez imao zaštitu ministarstava policije, on je državljanin i Srbije i BiH. Važno je da je predsednik Aleksandar Vučić objavio rat mafiji, a svako ko misli da je to rekao iz političkih razloga greši. Neće se stati samo na ovome - izricit je Vulin.

Foto: MUP Srbije

Hapšenje Darka Eleza


U poslu koji obavlja najteže je, kaže, doći do države. Od kako je pre mesec dana preuzeo funkciju od ministra Stefanovića, MUP, kaže, beleži nekoliko velikih i uspešnih policijskih akcija.

- Za mesec dana uhapsili smo Darka Eleza, koji neće više moći da uništava živote naših građana, uhapsili smo Pink pantere koji su ukrali satove vredne 4 miliona evra. U borbi s narkoticima radimo svaki dan. A pored toga uputio sam svim nadležnim uprava da mi se prijavi ukoliko im neki policajac prijavi da je primetio kriminalne akcije u svom reonu - napomenuo je Aleksandar Vulin.

Ministar je pozvao sve građane da prijave ukoliko vide narkodilere ispred škole ili im neko traži reket, jer je polcija tu da ih zaštiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija