• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

14.01.2021

16:58

ZAVRŠENO SASLUŠANJE IVANA KONTIĆA PRED TUŽIOCEM! Odgovorio je na sva pitanja, a onda je JEDNOM REČENICOM ŠOKIRAO SVE!

Vesti

ZAVRŠENO SASLUŠANJE IVANA KONTIĆA PRED TUŽIOCEM! Odgovorio je na sva pitanja, a onda je JEDNOM REČENICOM ŠOKIRAO SVE!

Podeli vest

Pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu danas je dovršeno saslušanje Ivana Kontića, osumnjičenog za brutalno prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta u tom gradu

Kako su Tanjugu preneli njegovi advokati Zora Dobričanin Nikodinović i Dejan Bugarski, on je odgovorio na sva pitanja tužilaštva i odbrane i tvrdio da nije ni pokušao, niti uopšte pomislio da liši života oštećenog, napominjući da je ubrzo nakon događaja na aplikaciji WhatsApp stori video da je “oštećeni u veoma dobrom stanju”.

- Ta fotografija je priložena u spis predmeta - napomenuli su njegovi advokati.

Kontićevo saslušanje koje je započelo 11. decembra prošle godine, tada je bilo prekinuto jer su njegovi branioci tražili izuzeće tužioca, što je u međuvrmenu odbijeno.

Kontiću je prošle sedmice produžen pritvor odlukom novosadskog Višeg suda do 5. februara.

Protiv njega, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za krivicna dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Foto: S.K.

Ivan Kontić

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

SILEDŽIJA DANAS IZNOSI ODBRANU Ivan Kontić na saslušanju kod tužioca, ISTRAGA OZNAČENA KAO TAJNA

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Foto: Uprava policije

Hapšenje Ivana Kontića

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Denny

pre 3 godine

Eto ti naseg pravnika! To je nase pravo i sudstvo u Srbiji ( ne zavisno ).

Vns

pre 3 godine

Kako stvari stoje još će on ispasti žrtva....

surovi

pre 3 godine

Imam samo jednu nedoumicu !!!! Zašto "oštećeni" NIJE hteo da sarađuje sa policijom i zašto je to uradio tek nakon snimka koji je osvanuo na društvenim mrežama ***??? ŠTA GA JE SPREČAVALO da prijavi slučaj policiji ???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija