• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

18.01.2021

18:17

PRED DECOM JE IZGOVORIO JEDNU REČENICU, A ONDA JE IZREŠETAO BIVŠU ŽENU, TASTA, TAŠTU... Frapantni detalji pokolja kod Sjenice!

Vesti

PRED DECOM JE IZGOVORIO JEDNU REČENICU, A ONDA JE IZREŠETAO BIVŠU ŽENU, TASTA, TAŠTU... Frapantni detalji pokolja kod Sjenice!

Podeli vest

Enedin Turković (44) pištoljem likvidirao bivšu suprugu Biseru (30) i njene roditelje Fehima (64) i Šefku (61) Šemović, a teško ranio šuraka Bekima i komšije. Posle masakra Turković je pobegao i ubrzo zatim se ubio

Enedin Turković (44) u subotu je u pešterskom selu Rasno kod Sjenice, izbezumljen od ljubomore, izrešetao bivšu suprugu Biseru (30) i skoro celu njenu porodicu!
 

Pomahnitali Turković je upao u kuću bivše tazbine, pa na mestu ubio Biseru i njene roditelje Fehima (64) i Šefku (61) Šemović, a teško je ranio Biserinog brata Bekima i dvoje komšija, koji su se tamo zatekli. Ceo masakr desio se naočigled Enedinove i Biserine dvoje dece - šestogodišnjeg sina i osmogodišnje ćerke, koji su ostali nepovređeni. Posle krvavog pira Enedin je pobegao, ali se ubrzo ubio.

Kraj

Ušao je u kuću, rekao: "Došao vam je kraj", a onda potegao je pištolj i počeo da puca...
Ramiz Šemović

 

Živeli u Nemačkoj
Ispred porodične kuće Šemovića juče su se okupili rođaci i prijatelji, kako bi pomogli u organizovanju sahrane. Fehimov brat Ramiz Šemović kaže da još nije svestan da je ostao bez pola porodice.
- Za samo nekoliko sekundi ostao sam bez brata, snaje i bratanice... Treba da organizujem sahranu, došli su rođaci i komšije da nam pomognu jer smo mi pogubljeni, ne znamo šta nas je snašlo - rekao je šokirani Ramiz.

Foto: Informer

Pobijena porodica


Turković je Ramizovog bratanca Bekima ranio u grudi i ruku, zbog čega je nesrećni mladić zbrinut u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.
- Lekari su nam rekli da je njegovo stanje sada stabilno i da se oporavlja. U jednom trenutku je bio životno ugrožen... Zadesila nas je velika nesreća - kazao je Ramiz, tužno odmahujući glavom.
Inače, kako nam je Ramiz objasnio, Enedin i Bisera su desetak godina bili u braku i živeli su u Berlinu u Nemačkoj. Razveli su se prošle godine i sud u Nemačkoj je tada dodelio decu Biseri, ali je Enedin imao pravo da ih viđa određenim danima.


Bisera je sa decom došla u Rasno kod roditelja pre mesec dana i na dan ubistva trebalo je da se vrate u Nemačku. Enedin je stigao iz Nemačke dve nedelje pre Bisere, a i on je ovih dana trebalo da se vrati za Berlin.
- Enedin je teško podneo razvod, ali ništa nije slutilo da će u subotu banuti u kuću mog brata s pištoljem... Sve se dogodilo oko 11 sati pre podne. Turković je, navodno, došao kod Biserinih roditelja da vidi decu i vrata mu je otvorila Bekimova supruga Edita. Ušao je u kuću, rekao: "Došao vam je kraj", a onda je potegao je pištolj i počeo da puca... Zatim je seo u auto i pobegao ka svom rodnom selu Doliće - ispričao je Ramiz.

Foto: Informer

Ubica


Jake policijske snage iz Sjenice, pojačane sa više odreda Žandarmerije, satima su tragale za Turkovićem. Dva helikoptera MUP-a nadletala su dvadesetak sela po Pešterskoj visoravni i, posle šest sati dramatične potrage, Enedin je lociran i opkoljen na jednom brdu u blizini svoje kuće u selu Doliće. Tada je odjeknuo pucanj, kojim je Turković sam sebi presudio.


Tokom uviđaja u kući Šemovića pronađeno je 11 čaura, a utvrđeno je da je Enedin izrešetao nesrećne ljude pištoljem "tetejac", kojim je posle i sebi pucao u glavu.
U selu Rasno su za ubijene imali samo reči hvale. Šemovići su, prema rečima komšija, dobrostojeća i poštena porodica.
- Fehim i njegova deca bili su oličenje poštenja, imaju prijatelje širom Srbije. Fehim je bio auto-mehaničar, vredan i pošten čovek. Takva su mu i deca i supruga bili - kaže komšija Adem Avdović.

Komšije ih hvale
Na drugoj strani, i meštani Dolića su imali samo lepe reči za Enedina Turkovića, pa su u čudu što je počinio takvo zlo.
- Bio je dobar čovek, nećete naći nikog u selu ko bi za njega imao neku ružnu reč... Imao je teško detinjstvo, rano je ostao bez roditelja, pa je od mladosti vredno radio i borio se da stekne nešto... Nikad nije imao problema sa zakonom. Razvod od Bisere ga je mnogo pogodio, mislio je da mu se svet srušio. Ne opravdavam to što je uradio, ali pomračio mu se um... Možda je i umislio da više neće moći da viđa decu... - kaže Turkovićev komšija.


Ubijeni Šemovići biće sahranjeni danas u podne na seoskom groblju, koje se nalazi dvadesetak metara od njihove kuće. 

Komšije došle na babine

Teško ranjeni Bekim Šemović je pre četiri dana dobio dete i komšije i prijatelji su danima dolazili u njegovu porodičnu kuću da mu čestitaju. U trenutku kada se masakr dogodio, u kući porodice Šemović bile su i komšinica Z. A. i njen sin N. A., koje je Enedin Turković upucao u noge. Oni su najpre prebačeni u sjeničku, a zatim u novopazarsku bolnicu, gde su zbrinuti i nisu životno ugroženi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KRAJ DRAME! Pronađeno telo i pištolj osumnjičenog za masakr u Sjenici!
Hronika

KRAJ DRAME! Pronađeno telo i pištolj osumnjičenog za masakr u Sjenici!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su telo četrdesettrogodišnjeg muškarca, koji se sumnjiči da je rano jutros u selu Rasno, kod Sjenice, pucajući iz vatrenog oružja usmrtio bivšu suprugu i njene roditelje i povredio još tri osobe koje su zbrinute u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, saopštio je MUP

16.01.2021

19:27

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59