• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

25.01.2021

18:35

UBISTVO VELJE NEVOLJE NARUČENO IZ SPUŽA! Šestorica pripadnika "škaljarskog klana" planirala LIKVIDACIJU, a sve po nalogu OVOG ČOVEKA!

Vesti

UBISTVO VELJE NEVOLJE NARUČENO IZ SPUŽA! Šestorica pripadnika "škaljarskog klana" planirala LIKVIDACIJU, a sve po nalogu OVOG ČOVEKA!

Podeli vest

Policija uhapsila šestoricu osumnjičenih pripadnika "škaljarskog klana"

Janko Vukadinović, koji se godinama nalazi u zatvoru, osumnjičen je da je na tivatskom aerodromu organizovao napad na Veljka Belivuka, vođu navijača FK Partizana. 

Janka Vukadinovića, pripadnika ozloglašenog "škaljarskog klana", Specijalno crnogorsko tužilaštvo osumnjičilo je da je formirao grupu koja je u petak na tivatskom aerodromu trebalo da ubije Veljka Belivuka (34), zvanog Velja Nevolja, vođu Partizanove navijačke grupe "Janjičari"!

Foto: Informer

Tužilaštvo ga tereti da je iz zatvora Spuž, u kom se nalazi godinama zbog šverca droge i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice, angažovao šestoricu "škaljaraca" za likvidaciju vođe navijača.

OTKRIVENO KO JE SPREMAO SAČEKUŠU VELJI NEVOLJI! Crnogorska policija ga pratila, pa UGLEDALA ŠOKANTNU SCENU

Prema pisanju crnogorskih medija, zbog sumnje da je trebalo da ubiju Belivuka uhapšeni su Radovan Stanišić i Mile Jovanović, dok ostaloj četvorici imena nisu objavljena.

Organizacija likvidacije

- Podgoričanin Janko Vukadinović je saznao da su 19. januara u Kotor došli Belivuk i Marko Miljković i da su oni pod zaštitom Radoja Zvicera, vođe suparničkog "kavačkog klana". Osumnjičeni je iz zatvora odmah organizovao ekipu koja je trebalo da prati i likvidira vođu navijača Partizana - naveli su tamošnji portali i dodali:

Osumnjičenima određeno zadržavanje

Prema rečima advokata Ratka Pantovića, koji zastupa osumnjičenog Radovana Stanišića i Mileta Jovanovića, njima je određeno zadržavanje do 72 sata.

- Prilikom saslušanja kod tužioca Stanišić je izneo odbranu. On je tvrdio da nema nikakve veze sa planiranjem likvidacije Veljka Belivuka. S druge strane, Jovanović se branio ćutanjem - rekao je Pantović.

- Budući da je Belivuk bio pod stalnim nadzorom "kavačkog klana" i da se vozio u blindiranom automobilu, odlučeno je da bude ubijen prilikom ukrcavanja na avion na aerodromu u Tivtu.
Međutim, Belivuk je takođe bio i pod nadzorom Specijalnog policijskog odeljenja, koje je otkrilo da ga prati "škaljarski klan". Brzom reakcijom, bezbednosne službe su u blizini tivatskog aerodroma, u trenutku dok je Belivuk išao tamo na let za Beograd, uhapsile šestoricu osumnjičenih "škaljaraca" i tako sprečile ubistvo Velje Nevolje.

 

VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA IZBEGAO BRUTALNU SMRT! Spremali mu sačekušu u zgradi aerodroma! ISPLIVALI DETALJI!

Sasvim je interesantno da su Belivuk i Miljković došli u Crnu Goru tačno na godišnjicu ubistva vođa "škaljarskog klana" Stevana Stamatovića i Nikole Dedovića, koji su izrešetani 19. januara 2020. u restoranu u Atini. Tada su četvorica maskiranih napadača upala u restoran "Voskopula" i izrešetala Stamatovića i Dedovića, i to naočigled njihovih porodica. Likvidacija "škaljaraca" najverovatnije je bila odmazda za ubistvo istaknutih pripadnika "kavačkog klana" Vladimira Roganovića i Davorina Baltića.

Nedostatak dokaza

Inače, Belivuk i Miljković bili su zajedno osumnjičeni za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u Beogradu 2017. godine. Oni su naposletku oslobođeni optužbi za taj zločin zbog nedostatka dokaza. Milošević je bio Miljkovićev kum.

Foto: Informer

Ubistvo Vlastimira Miloševića

Kada je reč o Radoju Zviceru, on je bio u žiži javnosti krajem maja prošle godine, kad je ranjen u Ukrajini, u elitnom delu Kijeva. Grupa plaćenih ubica iz Crne Gore i Srbije tada je pucala na Zvicera dok je džogirao. Radoje je pogođen sa nekoliko metaka u grudi, a sigurne smrti ga je spasla supruga Tamara Zvicer, koja je u trenutku napada istrčala iz zgrade i pištoljem zapucala na ubice, koje su se razbežale i nisu stigle da "overe" vođu "kavčana".

Dva dana kasnije uhapšeni su Crnogorci Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30), zatim srpski državljani Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46), kao i jedan inspektor kijevske policije, koji im je obezbedio logistiku. Radoje se dugo oporavljao u bolnici, nakon čega se vratio u Crnu Goru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 3 godine

Čemu trošenje vremena i resursa... ovaj ljudskoj zajednici sigurno ne bi nedostajao, štaviše, bilo bi bolje da ga nema...

Nenad

pre 3 godine

Nikako ne razumem, zašto je udarna vest pokušaj ubistva nekog kriminalca. Pa neka se brate poubijaju međusobno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija