• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

12.02.2021

22:00

SVEDOK SARADNIK OTKRIVA I "DRŽAVNE VEZE"?! KRAJ VELJINOG KLANA! Njegovi najbliži saradnici ga redom cinkare, spremni da otkriju sve tajne!

Vesti

SVEDOK SARADNIK OTKRIVA I "DRŽAVNE VEZE"?! KRAJ VELJINOG KLANA! Njegovi najbliži saradnici ga redom cinkare, spremni da otkriju sve tajne!

Podeli vest

Petorica uhapšenih iz klana Veljka Belivuka (35) spremni su da sarađuju sa tužilaštvom * Jedan od njih detaljno opisao jezive zločine na desetak strana, čak i imenovao funkcionere MUP koji su sarađivali s klanom

Klan Veljka Belivuka (35) definitivno je gotov, a za njim će, po svemu sudeći, pasti i državni funkcioneri koji su mu godinama pomagali i štitili ga!

Kako Informer ekskluzivno saznaje, čak petorica uhapšenih iz bande Velje Nevolje spremni su da sarađuju s tužilaštvom! Jedan od njih već je detaljno opisao zločine klana na desetak gusto pisanih stranica, gde je čak i imenovao funkcionere MUP koji su Velji omogućili da nekažnjeno ubija, kasapi i otima po celoj Srbiji.

Nisu više nedodirljivi


Dobro obavešten izvor našeg lista otkriva nam da su pripadnici Belivukove bande posle hapšenja shvatili da više nisu nedodirljivi. Pošto su suočeni sa brojnim fizičkim dokazima za najmonstruoznije zločine, uplašili su se i redom počeli da nude saradnju sa tužilaštvom kako bi izbegli višedecenijske robije.

- Identitet potencijalnih svedoka saradnika iz bezbednosnih razloga ne smemo da otkrivamo jer ne smemo da ugrožavamo živote njihovih porodica - otkriva naš sagovornik i napominje da je Belivuka najpre "otkucao" jedan od njegovih najbližih saradnika, koji je veoma dobro upućen u sve poslove klana:

- Taj potencijalni svedok saradnik opisao je zločine, ali je imenovao i pojedine Belivukove kontakte u državnim strukturama, prvenstveno u policiji, Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) i u tužilaštvu. U međuvremenu, još četvorica uhapšenih Veljinih saradnika odlučili su da ispričaju sve o zločinima. Međutim, pošto za zločine Belivukovog klana već postoje čvrsti materijalni dokazi koji su dovoljni za osuđujuću presudu, najvažnije što ti saradnici mogu da ponude istražiteljima su Veljini kontakti sa državnim funkcionerima koji su ga štitili i pomagali mu. To je veoma značajno da bi se država konačno obračunala sa korumpiranim i kriminalnim strukturama u bezbednosnom i pravosudnom sistemu.

Koliko je Belivuk bio zaštićen, govori i podatak da je i ranije hapšen zbog nasilja i ubistva, ali nijednom nije bio osuđen na zatvorsku kaznu!

Veljko se, naime, teretio da je učestvovao u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića (34) u Ulici kraljice Marije, 30. januara 2017. Iako je isprva bio označen kao direktni izvršilac, ključni dokazi protiv njega, prvenstveno DNK, odjednom su postali neupotrebljivi, jer su tokom istrage na volšeban način "kontaminirani" (?!) Belivuk je zato oslobođen za Vlastimirovo ubistvo 11. maja 2018.
 

Međutim, on je istog dana, po izricanju oslobađajuće presude, direktno prebačen u kućni zatvor pošto je morao da odsluži kaznu od godinu dana zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja predsednika FK Partizan Miloša Vazure, krajem aprila 2016. U tom postupku priznao je krivicu i sklopio sporazum sa tužilaštvom.

Foto: Printscreen

Hapšenje Belivuka i njegove ekipe

I pre toga, Belivuk je više puta hapšen zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda. Kao šef obezbeđenja beogradskog splava "Blejvoč" 2007. godine Veljko je brutalno pretukao dvojicu mladića, zbog čega je bio optužen za pokušaj ubistva, ali je tužilac ublažio optužnicu na nanošenje teških povreda. Na kraju je osuđen na pet i po meseci zatvora, ali nije poznato da li je tu kaznu i odslužio.

Saradnja s "kavčanima"

Takođe, Veljko je učestvovao i u demoliranju kafića "Holivud" u vlasništvu Aleksandra Vavića, vođe navijačke suparničke grupe "Alkatraz" u decembru 2013. Policija je i tada uhapsila Belivuka, ali je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu pošto je uplatio 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

Podsetimo, Velja Belivuk, zvani Velja Nevolja, bio je vođa Partizanove navijačke grupe "Principi", koju je koristio kao paravan za formiranje pravog mafijaškog klana. Ostvario je blisku saradnju sa zloglasnim crnogorskim "kavačkim klanom" i postao je praktično šef ogranka te mafijaške organizacije u Srbiji (o pokušaju ubistva vođe "kavčana" na Jahorini pročitajte na strani 15)
Belivuk je uhapšen 4. februara sa svojom "desnom rukom" Markom Miljkovićem Maretom (29) i još 20 članova bande, posle višemesečnog praćenja policije, u saradnji sa BIA. Sumnjiče se za najmanje tri ubistva, kao i za preprodaju droge, iznude, reket i druga najteža krivična dela. 

Banjac: Najbitnije je isterati do kraja

Boro Banjac, bivši načelnik UBPOK, smatra da je najvažnije razotkriti mrežu državnih funkcionera koji su pomagali klanu Velje Nevolje.
- Najbitnije je da se to očisti i istera do kraja. Ne sme se ostaviti nijedan zarez da nije razjašnjen. Kako naš narod kaže, ni po babu ni po stričevima. Ako se to ne uradi, džaba je sve ovo. To je kao da ništa nisu uradili ako ne pohapse sve one koji su pomagali toj bandi. Sad je prava šansa za to - ističe Banjac i dodaje:
- U ovoj situaciji najbitnija je dobra politička volja da se sve istera do kraja. Dobri operativci će lako pronaći sve sprege tih funkcionera i kriminalaca, sve se to lako rešava i tako se cela priča zaokružuje. Ali, kao što rekoh, važna je volja da se to uradi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr JJ

pre 3 godine

Znaci ovim svedocima saradnicima koji pricaju o Belivuku cemo verovati a svedocima saradnicima u slucaju zemunskog klana koji tesko optuzuju jednog sadasnjeg ministra necemo? Gde je ovde logika? Ako se krenulo sa obracunom protiv mafije, ona ne moze biti selektivna vec mora obihvatiti sve one kriminalce koji su radili kako za zemunce tako i za ove kavake...

Arpad

pre 3 godine

Ne sme biti svedoka saradnika .. svi moraju da odgovaraju. Znali su i cutali!!!!!! Sa kriminalom mora da se presece . .sad i odmah!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija