• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2021

16:15

DADILJA IZ PAKLA IZA REŠETAKA: Određen pritvor do 30 dana bebisiterki, već je bila osuđivana

Vesti

DADILJA IZ PAKLA IZA REŠETAKA: Određen pritvor do 30 dana bebisiterki, već je bila osuđivana

Podeli vest

Prvi osnovi sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bebisiterki S.C. osumnjičnoj da je bebi od četiri i po meseca koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala lek za smirenje - bensedin, u većoj količini.

Pritvor joj je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo jer je već bila uslovno osuđena, rekla je Tanjugu portparolka suda Bojana Stanković.

Postoji bojazan da će uticati na roditelje bebe, kao i na vlasnicu sajta preko kojeg je angažovana - "Bebistierka.rs".

Ona se prethodno na salšusanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branila ćutanjem, odnosno iskoristila je pravo da ne iznosi odbranu i dostavila je tužilaštvu svoju lekarsku dokumentaciju.

Tužilaštvo namerava da u daljem toku postupka, pored ispitivanja roditelja u svojstvu ostećenih i svedoka, naloži i psihijatrisko veštačenje ove žene, koja se tereti za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Inače, nakon toksikoloških analiza utvrđeno je da beba od četiri i po meseca nije u životnoj opasnosti.

Ovu ženu roditelji su angažovali radi čuvanja deteta nekoliko dana pre događaja preko sajta "Bebisiterka.rs".

Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je u utorak uveče, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.

Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija