• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.03.2021

12:30

DEDA (87) UPUCAO LOPOVA KOJI MU JE UPAO U KUĆU! Drama u Lebanu, razbojniku se LEKARI BORE ZA ŽIVOT

Vesti

DEDA (87) UPUCAO LOPOVA KOJI MU JE UPAO U KUĆU! Drama u Lebanu, razbojniku se LEKARI BORE ZA ŽIVOT

Podeli vest

Starac od 87 godina iz Lebana upucao je iz pištolja lopova koji je noćas pokušao da mu opljačka kuću, potvrđeno je Informeru.

Kako nam je rečeno u Opštoj bolnici Leskovac upucani čovek je operisan i u kritičnom je stanju.

“Njemu metak prošaa kroz dvanaestopalačno crevo i bubreg. Bubreg mu je odstranjen i dalje je, nažalost, u kritičnom stanju”, tvrdi direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević.

Policija je saopštila da je osamdesetsedmogodišnji M.C. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju.

“Sumnja se da je on noćas, ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu tridesetčetvorogodišnjeg muškarca i naneo mu teške telesne povrede opasne po život. Povređeni muškarac prevezen je u Opštu bolnicu u Leskovac, a osumnjičeni je držao pištolj u legalnom posedu”, navodi se u policijskom saopštenju.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
A koji ce mu moj

pre 3 godine

A koji ce mu moj, pistolj u legalnom posedu, ako ne sme da se zastiti od napadaca, lopova? Zasta se izdaju dozvole za nabavku i drzanje licnog naoruzanja, nego za ovakve situacije? Sta je trebao da uradi, da ceka da ovaj upuca njega, pa da mu "legalno" uzvrati vatru? Dajte tog zakonodavca da se nadje u istoj situaciji, pa da vidimo, kako bi se on branio, kako sebe, tako svoju porodicu, tako svoj privatni posed i svoju licnu imovinu?

Rajko

pre 3 godine

Tog zakonodavca čuvaju policajci ili je u dilu sa lopovima tako da ga ne zanima šta će da se desi narodu ali zato ga zanima da lopovu ne sme ništa da se desi.

Dendzosav

pre 3 godine

Najgore od svega ako lopova ubijes i odes na robiju nacices se medju kriminalcima. Sudija te osudio a policajac kojeg sutra branis njegovu porodicu te uhapsio. To moze biti neko iz tvoje ulice ili cak familije.

Milan

pre 3 godine

Zaključak iz ovog nakaznog teksta: Jadničak kriminalac, hajde da saosećamo s njim a dedu odmah na vešala. Kako vas, takozvani novinari nije sramota da podržavate ove nakazne zakone gde se čovek koji se u rođenoj kući brani od kriminalca tretira kao najgori zločinac. Treba deda momentalno da dobije pohvalu a ne da ga uhapse.

deda Raša

pre 3 godine

Važan je porez na oružje, ostalo ih ne interesuje. Ovo je retkost da se desi ranjavanje iz legalnog oružja, vidite li čime raspolaže banda koja preti predsedniku države, sve nelegalno.

Zoran

pre 3 godine

Ма добар нам је закон, најбоље да ми упадне у кућу, убије ме, па он добије кривичну пријаву а ја попасем траву одоздо.

Jovan P

pre 3 godine

Kako bre ubistvo u pokusaju? Pa covek dosao da ka pokrade, provalnik u kucu. Sta je trebao deda da radi, da ceka da ga ubije lopurda?

dera

pre 3 godine

Zasto uhapsen ??? Razbojnik u tudjoj kuci , provalio i ugrozio zivot vlasnika kuce . Sta je trebalo da uradi ? Izvinite gospodine razbojnice ako ste se kojim slucajem uplasili od mene , sad cu ja da izadjem pa vi uzimajte stavam se hoce ,.......Alo !!! Zakonodavac , tuzioce ,...?????????????

Ja

pre 3 godine

Znaci covek ne sme u sopstvenoj kuci da se brani i strahuje za svoj zivot, trebalo bi lopov pre kradje da obavesti vlasnika da lepo covek napusti kucu u odredjeno vreme i ne smeta a policija na kraju da dodje napravi zapisnik i to je to.

Rajko

pre 3 godine

Dokle ce lopovi biti zaštićeni? Zar u ovoj državo pošteni gradjani nemaju prava da brane sebe i svoje ukucane? Da li je zakon dobar kad kaže da gradjani prilikom upada lopova u njihovu kuću moraju biti mirni i pokorni lopovu i da bez pogovora gledaju kako im siliju zene, decu ili kradu i otimaju jel u suprotnom tu je milicija da ih hapsi i sud da im presudi. Živeli zaštićeni lopovi i njihovi zaštitnici.

Prema Zakonu iz

pre 3 godine

godine 1947 deka je treba mirno da saceka da ga ovaj stegne i udavi, jel tako pravnici. Menjate taj zakon vise zasta primate platu.

pc

pre 3 godine

Ko ga hebe kad ide preko vatrene linije. Svaka čast deda, samo mi žao što govno preživi da još moramo plaćati operacije i lečenje. Pravda za dedu!!!!

miki

pre 3 godine

Zakonodavac je napravio zakon na dobrobit lopova. Kakav pokušaj ubistva štaje taj tražio u kući kada ga niko nije pozvao. reba da čekamo da nas pobiju pa ako stignemo da se odbranimo.

Milutin Vranjski

pre 3 godine

Hapse starca od 87 godina koji je branio svoju imovinu od naoružanog ološa koij je opljačkao i mogao i da ga ubije !?!?! Bravo starino, bravo Srbijanac - ruka ti se pozlatila!!! U normalnoj zemlji bi dobio orden za likvidaciju šljama, odbranu imovine i očuvanje ustavnog poretka. Ajmo Srbijanci na noge da odbranimo starinu od zuluma...

dragce

pre 3 godine

ako ja ubijem lopova izaci cu iz zatvora ali lopov iz zemlje nikad , iskreno se nadam što pre da se promeni lopovski zakon

srba

pre 3 godine

Deka ima 87.g. stitio je svoj zivot i kucu od teroriste-ubice-nasilnika, sta je trebao da radi? Hebo vas Zakon protivan Ustavu koji kaze da su stan i zivot nepovredivi? Da mu mozda nije doneo pomoc?Isto bi uradio.....

ringispil

pre 3 godine

Kada je već zakon na strani kriminalaca,bandita,provalnika,pljackaša i pošto je deka krivično optužen zato što je štitio svoj dom i svoj život onda je trebao da mu saspe ceo šaržer.

milos

pre 3 godine

Zakon pravili kriminalci... I dokad ce privatna svojina biti zasticena ovakvim zakonom , alo bre politicari sve promeniste po evropskom a zastita privatne svojine Vas bas ne zanima.

kole66

pre 3 godine

Deda ruka ti se pozlatila. Ne kaze se dzabe bez starca nema udarca.

Mile Surovi

pre 3 godine

Deda je skroz pogrešio: kad je "čovek" ušao u kucu, morao ga je poljubiti u ruku i pitati što želi: novac, zlato..... Posle toga je trebao da sve odnese "čoveku" da se isti ne muci. Nikako da zove policiju. I pištolj da mu da. Usrdno zamoliti "čoveka" da ne podnosi krivični prijavu protiv njega za moguće (na trenutak) gledanje popreko.

Baki

pre 3 godine

Čiči treba dati orden za zasluge jer je sklonio jednog kriminalca . Pustite čiču na slobodu a lopova ako preživi odma vodite u zatvor na najmanje 10 g. zatvora !!!!!!

dejacat

pre 3 godine

Volio bih cuti misljenje i komentar presednika na ovaj dogadjaj. a ne samo tumacenje tuzioca "prekoracenje nuzne odbrane".

Bezimeni

pre 3 godine

Deda je uradio ono što bi verovatno svako,kome se desi provala u posed!Ako je oružje legalno posedovao,postavlja se pitanje čemu ono služi,za samoodbranu ili samo za plaćanje poreza?Pita li se zakonodavac kako se oseća osoba u njegovim godinama kojoj neko,nepoznatih namera, provaljuje u posed! Slučaj za opomenu!

Dejan

pre 3 godine

Trebalo bi kao u Americi ubijes lopova i to je to... Sta ce on u mom dvoristu???? Jbm ti zakon i drzavu!!!

Rade

pre 3 godine

Odmah čoveka osloboditi i ovakve postupke, OZAKONITI ! ! ! ! ! Koj moj je tražio, usred noći u tuđoj kući. Mislio je da će lako doći do plena, kod starog čoveka, ali se zaj*bo. Čovek legalno poseduje oružje, kako i zakon kaže za ličnu bezbednost, za to i državi Srbiji i plaća porez. Zbog čega ga drži a i plaća porez, a da ne sme da se zaštiti, odnosno da ne sme oružje da upotrebi u svojoj odbrani, i to u svojoj kuć. On ima 87 godina a razbojnik 34, šta je trebalo, da ga moli za milost u svojoj rođenoj kući. Osloboditi čoveka svake krivice i to ODMAH ! ! ! !

Penzioner

pre 3 godine

Osloboditi čoveka pod hitno! Ima pravo da brani svoj život i imovinu!!!

gago

pre 3 godine

Upucao lopuzu i ako je ali jedino sud je merodavan da ga oslobodi odnosno proceni okolnosti.

ZORAN

pre 3 godine

Menjajte glupi zakon pod hitno, dajte ljudima pravo da se brane na sopstvenom posedu!!!

Betmen

pre 3 godine

Izbušio bih ga kao sito, pa neka me onda hapse što sam otres'o nekog što mi malo provalio u kuću. Pod mač bato!

Doco

pre 3 godine

Upao u privatni posed bez dozvole ,' odmah ubiti govedo", ne pistilje to je greota trositi metak, vec macolom u celo.

Magla

pre 3 godine

Još jedan dokaz, da je zakon pisan u cilju zaštite kriminalaca. Šta treba da se desi, da se ovaj besmislen zakon promeni. Alo pa čovek je samo sebe branio i svoju imovinu. Ukoliko ga osude po besmislenom zakonu, onda nam ne treba ni policija ni vojska, znači ni država, svak može da nam radi šta hoće, a mi će mo da vičemo nepravda. Pa daj bre više da počne neki normalni zakon o zaštiti vlasništva, a ne da trube u sredstvima javnog informisanja o zakonu o istopolnih zajednicama. Izgleda da drvo Niče od lista i grane, a koren mu pravi ladovinu, kao što mi hodamo na rukama i mislimo dupetom.

Slobodan

pre 3 godine

Odavno ja već pričam da je u našoj zemlji najveći problem - pravni sistem, kakvog nema nigde u svetu. Samo kod nas lopovi mogu da rade šta i kako hoće a da pošten i normalan svet mora da trpi ovakvu državnu nesposobnost. Pogledajte samo ko su bili i šta su uradili zadnjih 4-5 ministara!!!! Ništa, ništa i ništa! I zato predlažem: Da se svi pravni fakulteti u zemlji zatvore na 45 godina kako bi se prirodnom selekcijom istrebili svi ovi naši pravni stručnjaci a za to vreme doslovce prepisati i primenjivati pravni sistem bilo koje zemlje na svetu! Povraća mi se od naših pravnih stručnjaka i njihovih pravnih lekova i marifetluka, koji su toliko upetljani da ih ni oni sami ne razumeju (ali odlično na njima zarađuju).

sloboda

pre 3 godine

za dedu.... uradio je ono sto bi svi normalni uradili... a zakon treba pod hitno menjati jer je sraman...

boki

pre 3 godine

Po nasim zakonima vise je zasticen basilnik od zrtve koha brani goli xivot i svoju imovinu.Deda koji je pucao na provanika je u pravu ane u zatvor .Nasilnici lopovi nesmiju imati nikakvu zastitu hitno menjati zakon i izjava ministra Vulina he vrlo prihvatljiva

Branislav

pre 3 godine

Čiči treba dati orden, ko zna šta bi bilo da nije tako postupio. Znači da nesmeš da se braniš, sebe ili imovinu, nesmeš da ga snimiš ako ga nisi obavestio, pa ljudi ovo je tako lep zakon za lopove, provalnike, silovatelje, da su ga oni sami pisali ove uslove, ne bi se setili toliko dobrih stvari za njihovu delatnost. Čestitam piscima ovih zakona i želim što skorije da se sretnu sa ljudima koje toliko brane!!!

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija