• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Republika

17.03.2021

10:01

PADA "CARINSKA MAFIJA"! NEMANJA MANJAK PRIVEDEN U SBPOK!

Vesti

PADA "CARINSKA MAFIJA"! NEMANJA MANJAK PRIVEDEN U SBPOK!

Podeli vest

U okviru istrage mafije koja je u proteklom periodu sprvodila mnogobrojne malverzacije na carini, u SBPOK priveden je i Nemanja Manjak, jedan od najbližih saradnika Miloša Tomića, bivšeg direktora Uprave carine, koji je juče takođe priveden na informativni razgovor

Nakon što je juče Miloš Tomić, doskorašnji direktor Carine, priveden na saslušanje, na isto mesto je doveden i njegov navodni saradnik, Nemanja Manjak.

Podsetimo, juče je na informativni razgovor priveden i Miloš Tomić, nekadašnji direktor Uprave carina. Tomić je ispitivan o malverzacijama teškim na stotine miliona evra, u koje je umešan veliki broj ljudi.

Kako je Informer već pisao, više državnih funkcionera, biznismena i rukovodilaca Carine pod istragom je zbog šverca i pljačke države koja se meri stotinama miliona evra.

Već su prikupljeni dokazi koji ozbiljno terete predsednika FSS Slavišu Kokezu, donedavnog funkcionera beogradskog odbora SNS Nemanju Manjka, biznismena Vladimira Vrbaškog i Tomića.

Foto: Srpski Telegraf/A. Nalbantjan

Nemanja Manjak stiže u SBPOK

Svi oni se sumnjiče da su zaradili ogromno bogatstvo i opljačkali državu višegodišnjim organizovanim švercom nafte, cigareta, luksuznih automobila, tehničke robe i markirane garderobe.

Izvor Informera dobro upućen u istragu kaže da osumnjičene teško terete prikupljeni materijalni dokazi, ali i svedočenja "insajdera" - njihovih bivših najbližih saradnika.

- Celokupna šema šverca je složena, a u te prljave poslove bili su uključeni funkcioneri, carinici, policajci... Značajnu ulogu u svemu je imao i mafijaški klan Veljka Belivuka, preko koga su išle mnoge kombinacije - otkriva naš izvor i kaže da nadležni već imaju svedoka saradnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
JAPANAC

pre 3 godine

I svi oni ni manje ni više SNS puleni!? Tako je u jednoj zabiti Merošini Postavljen na direktorsko mesto doktor , s reprezentativnim stažom studiranja od 13 g. Isti je izgubio akreditaciju, učestvuje sa sreviserom u pljačkanju države uvećanjem računa i to za "učestale" kvarove opreme u domu zdravlja. Evo banalnog primera - isti je naruči tapacirenje stolica ali bez sunđera , samo skaj za 400 000 dinara . Isti je dao specijalizaciju bivšoj predsednici opštine bez konkursa, Takođe je dozvolio da ista da otkaz na meto predsednika opštine , na nekih mesec dana da bi bila primljena u Dom zdravlja i dobila specijalizaciju , da bi se posle vratila na meto predsednice. Nakon zadnjih izbora postavlja za šefa službe Doktorku rendgenologije sa stažom od nepune godine, pre toga nije radila nigde, a po slovu zakona to može samo osoba sa najmanje tri godine radnog staža. Ali ima leđa iz Niša od predsednice Sotirovske . Pouzdane su informacije. A vi iz Informera pošto se zalažete za istinu i pravdu evo vam šlagor da proverite istinotost. Nešto je trulo u državi SRBIJI!!!

Nemanja

pre 3 godine

Kome ide novac od otvaranja posiljki, kad svaku posiljku dobijam sa carisnskom deklaracojom o sadrzaju posoljke?? Takodje i deklaraciju i postarinu i posiljku platim ispod 50e sto znaci da ne bi trebalo da prolazi nikakve carine? Kakva je razlika da li je muzika ili knjiga kupljena? Godinama placamo otvaranja paketa sa urednim deklaracijama!

Zoki63

pre 3 godine

Zadrzace ga paar sati I pusti ce ga.Koliko vidim jos niko nije u zatvor a ukrali su tolike milione!!! Mogu slobodno da se setaju I u medjuvremenu da se medjusobno dogovaraju kako I sta da kazu.To samo moze kod naseg sudstva.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17