• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2021

17:57

PREVARILI DRŽAVU ZA 20 MILIONA! Sedmoro pušteno  da se brani sa slobode, troje čeka odluku o pritvoru

Vesti

PREVARILI DRŽAVU ZA 20 MILIONA! Sedmoro pušteno da se brani sa slobode, troje čeka odluku o pritvoru

Podeli vest

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušano devet vlasnika poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Srbije koji su juče bili uhapšeni zbog sumnje da su prevarom oštetili budžet Srbije za više od 20 miliona dinara, nakon čega je za troje predložen pritvor, a ostali su pušteni da se brane sa slobode.

Sedmoro osumnjičenih M.Z, P.V, C.N, R.M, V.S, D.E i T.P. je iznelo svoju odbranu pred tužiocem, dok su dvoje osumnjičenih M.Z. i J.LJ. iskoristili svoje zakonsko pravo da se brane ćutanjem.

Za osumnjičenim LJ.A se i dalje traga.

Pritvor je traže na M.Z. i J.LJ. da ne bi uticali na svedoke, dok je prema M.Z. (druga osoba sa istim inicijalima) pritvor tražen i jer je ranije osuđivan, odnosno da ne bi u kratkom roku ponoviti krivično delo.

Ostali osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode, ali je za D.E, V.S i T.P. predloženo sudu da odredi meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima, navodi se u saopštenju tužilaštva.

U toku istražnog postupka, Odeljenje za borbu protiv korupcije UKP-a će po nalogu ovog tužilaštva da prikupi sve raspoložive dokaze, radi provere odbrane osumnjičenih, koji se sumnjiče za produženo krivično delo prevara.

U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će ispitati oštećene, eventualne svedoke, po potrebi naložiti ekonomsko finansijska veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega ce biti doneta odluka o daljem postupanju.

Osumnjičeni se terete da su lažnim prikazivanjem činjenica kupili različite poljoprivrene mašine i mehanizaciju, te izvršili plaćanje navodno kupljene robe, pa na osnovu toga Upravi za agrarna plaćanja podneli Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaj za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje biljnih kultura.

Na taj način su doveli u zabludu radnike Uprave za agrarna plaćanja, koji su rešenjima usvajali njihove zahteve za ostvarivanje prava na podsticaj, te nalozima za plaćanje isplatili osumnjičenima tražena sredstva.
 
FALSIFIKATOM DO 20 MILIONA! Uhapšeno devet vlasnika poljoprivrednih gazdinstava, prevarili državu da su kupili mašine



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija