• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.04.2021

17:41

VELJA NEVOLJA POBESNEO NA TIJANU AJFON: Lažeš! Prošla si poligraf samo zato što... Izvor iz Okružnog zatvora OTKRIO detalje o vođi klana i kako provodi dane IZA REŠETAKA!

Vesti

VELJA NEVOLJA POBESNEO NA TIJANU AJFON: Lažeš! Prošla si poligraf samo zato što... Izvor iz Okružnog zatvora OTKRIO detalje o vođi klana i kako provodi dane IZA REŠETAKA!

Podeli vest

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, dobro je upućen u svaki detalj istrage koja se vodi protiv njega i sve je nervozniji jer zna da mu preti višedecenijska robija

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, na ivici je nervnog sloma u pritvoru jer je shvatio da mu nema spasa i da će verovatno do kraja života ostati iza rešetaka!

Belivuk je odlično obavešten o svim detaljima istrage koja se vodi protiv njega i svestan je da policija ima čvrste, neoborive dokaze za monstruozne zločine koje su počinili on i njegov klan. Posebno ga nervira to što su i njegovi najbliži saradnici rešili da svedoče protiv njega!

Prati medije

Ovo nam je otkrio izvor iz beogradskog Okružnog zatvora (CZ), koji je maltene svakodnevno u kontaktu sa Veljom Nevoljom. Naš sagovornik ističe da Belivuk, iako je u pritvoru već 70 dana, pomno prati sve medijske izveštaje o sebi i upućen je u sve što se dešava "napolju".

- Velja Nevolja se fizički dobro drži, skinuo je višak kilograma, redovno vežba, ali je primetno da je iz dana u dan sve "tanji" sa živcima. Zna da neće skoro biti na slobodi, što mu najteže pada, ali posebno ga pogađaju informacije da su njegovi doskorašnji prijatelji i saradnici spremni da sarađuju sa policijom. Verovatno je bio potpuno uveren da je svima uterao strah u kosti i da niko neće smeti da svedoči protiv njega, a onda se sve to preko noći preokrenulo nakon što su svi pohapšeni - kazao je naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Belivuk je burno reagovao u pritvoru čak i posle saslušanja starlete Tijane Maksimović, zvane Tijana Ajfon. Ona je dala iskaz 2. marta u SBPOK jer je bila verena s Veljinim kumom i saradnikom Miroslavom Tadićem Miksom, koji je takođe uhapšen.

- Velja Nevolja zna šta je sve Tijana Ajfon ispričala u policiji i zna čak i da je prošla poligraf. On je svestan da Tijana nije bila upućena u zločine klana, oni su je, navodno, samo ponekad koristili za neke kurirske zadatke, ali je tog dana, nakon Tijaninog saslušanja, iz samo njemu znanog razloga pobesneo i optuživao starletu da je lagala neke stvari kad je pričala o njemu. Tvrdio je da je Maksimovićeva prošla na poligrafu samo zato što joj nisu postavili prava pitanja. Nisam siguran na šta je tačno mislio - napominje naš sagovornik.

Belivuk je, inače, uhapšen 4. februara zajedno sa njegovom "desnom rukom" Markom Miljkovićem Mesarom i još 20 saradnika. Većina je prebačena u pritvor Specijalnog suda, ali je Belivuk poslat u CZ.

Strah

Velja je bio uveren da je svima uterao strah u kosti i da niko neće smeti da svedoči protiv njega, a onda se to preko noći preokrenulo
Izvor Informera

Svi uhapšeni se terete za brojna ubistva, koja su snimali telefonima, a leševe su zatim kasapili i topili u kiselini ili su delove tela bacali u Dunav. Takođe, sumnjiče se i za preprodaju ogromnih količina droge, reket, iznude i druga najteža krivična dela.

Foto: Srpski Telegraf/Vlada Lukić

Tijana Ajfon i Mimi Oro

Policajci su u prethodna dva meseca saslušali više od 50 ljudi, prikupljeno je mnoštvo materijalnih dokaza, a poseban segment istrage biće saradnici klana iz policijskih i državnih struktura.

Već dva puta je saslušana bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, koju su bezbednosne službe osumnjičile da je čak i izdavala naređenja Veljku Belivuku i njegovoj zloglasnoj bandi. Ona je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode, ali je uhapšen njen bliski saradnik, bivši zamenik načelnika SBPOK Goran Papić, koji se tereti da je u aprilu prošle godine urgirao da se Marku Miljkoviću vrati blindirani "audi A8", koji je policija prethodno bila oduzela.

Papić je bio u žiži javnosti i zbog fotografije na kojoj se vidi kako sedi u "ferariju" vrednom 400.000 evra, a koji pripada šiptarskom narko-bosu, izvesnom Bajramiju.

Svedok saradnik

Takođe, uhapšen je i Ilija Milačić, bivši načelnik beogradske kriminalističke policije i još jedan bliski Dijanin saradnik, jer je odavao službene tajne klanu Veljka Belivuka. Milačić je brže-bolje priznao krivicu i nagodio se sa tužilaštvom, pa je osuđen na sedam meseci kućnog zatvora, uz petogodišnju zabranu rada u MUP.

Pretpostavlja se da je Milačić ovako malu kaznu dobio zato što se nagodio s vlastima, pa će najverovatnije biti jedan od svedoka saradnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VladimirR

pre 2 godine

Hoće li 'osuđenom' policajcu teći beneficirani radni staž dok je u kućnom pritvoru i tokom narednih pet godina dok se ne vrati u službu?

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59