• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Barjaktarević

29.04.2021

12:49

EPILOG STRAVIČNIH UBISTAVA KOJA SU POTRESLA RASINSKI OKRUG: Ubicama roditelja (samo) po 4 godine zatvora i PSIHIJATRIJSKO LEČENJE?

Vesti

EPILOG STRAVIČNIH UBISTAVA KOJA SU POTRESLA RASINSKI OKRUG: Ubicama roditelja (samo) po 4 godine zatvora i PSIHIJATRIJSKO LEČENJE?

Podeli vest

Dvojica okrivljenih sinova za monstruozno ubistvo roditelja na obaveznom psihijatrijskom lečenju, a dvojica na robiju od po četiri godine, potvrdio za Informer javni tužilac Dr Bratislav Petrović

Posledenjih nekoliko godina Kruševac i ceo Rasinski okrug, a i šire, potresali su krvavi zločini koje su počinili sinovi nad svojim roditeljima, medju kojima su se monstruozna stravična ubistva dogodila u selima Statina, Vratare, Stragari i Pepeljevac.

Podsećamo, Dejan Ivanović (45)je u selu Slatina 28. decembra 2020. godine u dvorištu porodične kuće, dok su cepali drva, sekirom iskasapio svog oca Stanislava Ivanovića (71).

Osam godina pre toga, svirepi zločin ubistva roditelja dogodio se u selu Vratare 2. jula 2012. godine. Tada je Bojan Djordjević (31), smrskao lobanju svom ocu Milivoju Djordjeviću (58) . Monstruozni zločin dogodio se u porodičnom dvorištu zbog svadje sina i oca oko traktora.

Monstruozno ubistvo roditelja dogodilo se i u selu Stragari 6. juna 2012.godine. Rade Stamenković (32)  je hicima iz puške izrešetao u predelu glave i grudi oca  Živorada Stamenkovića. (63). Nesrećni otac je stradao na licu mesta. Mnogi ne mogu da zaborave ni stravično ubistvo u selu  Pepeljevac koje se dogodilo 13. februara 2018. godine. Bojan Jakovljević ( 37) je kuhinjskim nožem u dvorištu porodične kuće usmrtio majku Borku Jakovljević (56).

Neki su se izvukli na ludilo

Odgovor o epilogu stravičnih ubistava roditelja dobili smo od javnog tužioca Bratislava Petrovića u Višem tužilaštvu u Kruševcu.

- U predmetu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu Kto. br. 6/21, rešenjem Višeg suda u Kruševcu бbr.5/21 od 03.03.2021. godine okrivljenom D.I. izrečena je mera bezbednosti obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio protivpravno delo koje je u zakonu odredjeno krivično delo ubistvo iz čl.113KZ.II.

U predmetu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu K.br.70/12, doneta je presuda Višeg suda u Kruševcu К.br.75/12 оd 15.10.2012.god., kojom je B.Đ. za krivično delo ubistvo na mah iz čl.115 KZ oglašen krivim i osudjen na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine.

U predmetu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu K.t.br. Кt.br..59/12, doneta je presuda kojom je R.S. za krivično delo ubistvo na mah iz čl. 115 KZ oglašen krivim i osudjen na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine.

U predmetu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu KTo.br.7/18, rešenjem Višeg suda u Kruševcu K.br.9/18 okriivljenom B.J. izrečena je mera bezbednosti obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio protivpravno delo koje je u zakonu odredjeno kao krivično delo ubistvo iz čl. ч113 КЗ. – potvrdio je za Informer javni tužilac Dr Bratislav Petrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PLATILI SU NAJSKUPLJU CENU JER SU VEROVALI TEORIJAMA ZAVERE! Draganu su za 6 dana od korone preminuli i majka i otac, Moravka pred smrt izustila: Sine čuvajte se! Ovo je pakao!
Društvo

PLATILI SU NAJSKUPLJU CENU JER SU VEROVALI TEORIJAMA ZAVERE! Draganu su za 6 dana od korone preminuli i majka i otac, Moravka pred smrt izustila: Sine čuvajte se! Ovo je pakao!

Profesor hemije Dragan Petrović iz Niša, čiji su otac Zoran (78) i majka Moravka (73) Petrović preminuli od korone u roku od svega šest dana rekao je da su bili dvoje jako dobrih i poštenih ljudi, koje je poznavao veliki broj Nišlija jer su ceo radni vek proveli u prosveti kao nastavnici, platili su, po Draganovim rečima, najskuplju cenu verovanja pogrešnim ljudima i teorijama zavere, zbog kojih nisu smeli da se vakcinišu

25.04.2021

09:36

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija