• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.05.2021

23:05

BELIVUK NARUČIO KIĆINO UBISTVO?! Evo šta je radio mafijaški klan Velje Nevolje!

Vesti

BELIVUK NARUČIO KIĆINO UBISTVO?! Evo šta je radio mafijaški klan Velje Nevolje!

Podeli vest

Policija došla do dokaza da je Veljko Belivuk angažovao plaćenog ubicu koji je u novembru 2019. likvidirao jednog od vođa grobara Ljubomira Markovića Kiću. Motiv ubistva je prevlast na južnoj tribini

Veljko Belivuk (35), zvani Velja Nevolja, naručio je ubistvo Ljubomira Markovića Kiće (39), jednog od vođa Partizanovih navijača, pokazuju najnovija saznanja iz istrage! Plaćeni ubica je, po Belivukovom nalogu, izrešetao Kiću 3. novembra 2019. godine u blizini Osme gimnazije u Beogradu, nakon čega je pobegao i još nije uhapšen.

Motiv ovog stravičnog zločina je borba za prevlast na južnoj tribini.

Preuzimao 'vojnike'

Izvor iz istrage objašnjava da se Marković pre nekoliko godina žestoko zamerio Belivuku jer je pokušao da formira novu grupu Partizanovih navijača, koji su bili nezadovoljni dotadašnjim stanjem na južnoj tribini. Kića bi na taj način odvukao u svoje redove i veliki broj Veljinih "vojnika", koje je Belivuk terao da reketiraju, tuku i diluju za njegov račun.

Odležao kaznu zbog Brisa Tatona

Ljubomir Marković Kića je postao poznat javnosti 2009. godine, kada je uhapšen kao jedan od osumnjičenih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona. Optužnica ga je teretila da je bio jedan od organizatora napada na francuske navijače 17. septembra na Obilićevom vencu, kada je Taton, bežeći od tuče, skočio sa jednog platoa pravo u smrt. Marković je 2011. osuđen na 30 godina zatvora, ali mu je kasnije ta kazna smanjena, pa je iz zatvora u Sremskoj Mitrovici pušten 2017.

 

- Belivuk je 2016, posle ubistva njegovog bliskog prijatelja Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, preuzeo navijačku grupu "Janjičari" i brzo je postao "alfa i omega" na južnoj tribini. Potisnuo je "Alkatraz", "Zabranjene" i još nekoliko manjih navijačkih grupa, a onda mu se našao na putu Kića, koji je krenuo da formira novu grupu. Belivuk je zbog toga i rešio da ga likvidira - kazao je naš izvor.

Prema njegovim rečima, Marković je tada već znao da iza Belivuka stoji moćni crnogorski "kavački klan", čiji je cilj bio da preko Veljinih "vojnika" iz navijačkih redova drži kontrolu nad celokupnom uličnom prodajom droge u Beogradu. Kića je zbog toga bio svestan da mu je glava u torbi i nije se odvajao od pištolja.

- Za Markovićevu likvidaciju angažovan je jedan plaćeni ubica sa Zvezdare. On je posle zločina identifikovan, ali u interesu istrage još ne možemo da otkrijemo o kome se radi. Operativna saznanja govore da se on trenutno krije negde u Grčkoj i očekuje se da brzo bude uhapšen - rekao je naš sagovornik.

Nevolja uklanjao i druge navijače

Ljubomir Marković je bio deo stare ekipe "Alkatraza", još u vreme kada je ovu navijačku grupu predvodio Miloš Radisavljević Kimi. Veljko Belivuk je bio u stalnom sukobu sa pripadnicima ove grupe, a sumnjiči se da je jednog od njih, G. V., prošle godine mučio i likvidirao u njegovoj "kući strave" u Ritopeku. U mašini za mlevenje mesa, koja je nađena u tajnom bunkeru u kući u Ritopeku, pronađeni su biološki tragovi G. V., ali i još nekoliko navijača Partizana i Zvezde.

 

Podsetimo, Marković je kobne večeri igrao fudbal u balonu u Ulici Grčića Milenka, preko puta Osme gimnazije. Kad je izašao iz balona, Kića je primetio čoveka koji mu se ubrzano približava. Počeo je da trči ka obližnjoj benzinskoj pumpi, ali ubica ga je jednim hicem pogodio u leđa, usled čega je Marković pao. Napadač mu je zatim prišao i "overio" ga sa još dva hica u glavu. Sve se odigralo toliko brzo da Marković nije ni stigao da potegne pištolj.

Pobegli džipom

Ubica je zatim utrčao u BMW X5 sa šabačkim tablicama, u kom ga je čekao još jedan saučesnik, i pobegli su.

- Celu likvidaciju snimilo je desetak kamera sa obližnjih objekata. Na snimku se vidi da je ubica imao crni kratki kaput, iz kog je izvukao oružje, kao i crnu kapu, ali nije imao "fantomku". Međutim, sasvim je moguće da je imao silikonsku masku kako bi sakrio svoj lik od kamera - objašnjava naš sagovornik.

Inače, Veljko Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković Mesar i još 20 mafijaša uhapšeni su 4. februara, posle višemesečnog praćenja, i svi su još u pritvoru. Terete se da su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Janjičari", koja je u međuvremenu promenila ime u "Principi", ubijali ljude, reketirali i dilovali ogromne količine droge.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija