• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2021

13:59

Tužilaštvo dostavilo ispravljenu optužnicu protiv Aleksića!

Vesti

Tužilaštvo dostavilo ispravljenu optužnicu protiv Aleksića!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je sudu ispravljenu optužnicu protiv direktora škole glume Miroslava Mike Aleksića (68), kojom ga tereti za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole

Portparolka Ivana Rakočević rekla je za Tanjug da je optužnica ispravljena i dostavljena sudu prošle nedelje.

Viši sud u Beogradu je prethodno, po drugi put, vratio tužilaštvu na ispravku optužnicu protiv Aleksića, zbog formalne neispravnosti.

Sada će ponovo prvo utvrđivati ispravnost forme, pa tek pošto utvrdi da je optužnica ispravno sastavljena, sud će je poslati optuženom i njegovom braniocu na odgovor, a potom će razmatriti ima li mesta potvrđivanju optužnice u smislu osnovanosti sumnje da su počinjena krivična dela.

Foto: Dejan Živančević

Optužnicom od 21. aprila Aleksić se tereti za izvršenje dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam devojaka.

Njemu je 21. maja za još 30 dana Viši sud produžio pritvor zbog opasnosti da će u kratkom roku ponoviti krivično delo i zbog uznemirenja javnosti.

Aleksić je u pritvoru od hapšenja 16. januara ove godine, nakon što ga je glumica Milena Radulović optužila za silovanje. Nakon nje, tužilaštvu su se javile i druge devojke.    


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija