• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.06.2021

12:20

KOMŠIJE U AGONIJI, KOBNA SEPTIČKA JAMA: Branko je ušao unutra a Ivan skočio za njim, jedan se udavio drugi ostao u komi!

Zoran Sinko

Vesti

KOMŠIJE U AGONIJI, KOBNA SEPTIČKA JAMA: Branko je ušao unutra a Ivan skočio za njim, jedan se udavio drugi ostao u komi!

Podeli vest

Nismo mogli nikako da mu pomognemo. Ivana su izvukli, a za njega je već bilo kasno - kažu komšije

Branislav Vasić (64) tragično je nastradao kada je u ponedeljak uveče upao u septičku jamu u svom dvorištu u Surčinu, dok je Ivan T. (41), komšija koji je pokušao da ga spasi, u teškom stanju.

Branislav je u Surčin, gde mu živi porodica, došao na godišnji odmor iz Makedonije gde je nekoliko godina unazad radio. Kobni dan proveo je sa komšijom, koji kaže da ništa nije slutilo na tragediju.

– Bio je kod mene, sedeli smo i pričali. Nije popio kap alkohola – sa suzama u očima opisuje tragediju Dragoljub Marković, komšija i prijatelj tragično nastradalog čoveka.

Kako pričaju komšije, predveče je Branislav odlučio da se spusti u septičku jamu u dvorištu kako bi proverio da li preliva.

Foto: Zoran Sinko

 

– Oni u dvorištu imaju tri jame i hteo je da vidi tu prelivnu, s njom su imali problem, zapušavala se, pa je hteo da je proveri, očisti – priča komšija.

Pretpostavlja se da se merdevinama sputio u jamu, ali je ubrzo izgubio svest zbog gasova. Da nešto nije u redu prve su primetile njegova supruga i komšinice koje su su bile u dvorištu. Prema rečima komšija, uplašene su počele da dozivaju pomoć.

Foto: Zoran Sinko

 

Njihove vapaje čuo je Ivan T. koji je prvi pritrčao da pomogne.

– Ivan je tad stigao kući, čuo je vrisku i zapomaganje. Pretrčao je u njihovo dvorište i kada je video šta se dešava vezao se kanapima i spustio u jamu, međutim i njega su omamili gasovi, počeo je da gubi svet, da krklja, a ta užad kojima je bio vezan držale su dve komšinice i komšija – priča komšija S. R. koji je i sam učestvovao u spasavanju.

On je čuo buku koja je dopirala iz susednog dvorišta, a kada je stigao na lice mesta zatekao ga je jeziv prizor.

– Ivanova supruga je stajala sa jednomesečnom bebom u rukama i kukala je, pitala me je da li je živ… Jedan komšija se trudio da mu izvuče gornji deo tela napolje, makar glavu. Nekako je uspeo, a on je samo krkljao, bio je bez svesti. Došli su vatrogasci, njega su izvukli… Lekari Hitne pomoći su mu jedva otvorili usta da ubace cevčicu da bi mogao da diše, a potom su ga odmah odvezli – priča S.R.

Foto: Zoran Sinko

 

Za Branislava, oca dve kćerke i dedu četvoro unućića, međutim, već je bilo kasno.

– Brankova supruga stoji, gleda u nas, plače, ali šta smo mogli…Nismo mogli nikako da mu pomognemo – navodi komšija.

Agonija Vasićeve porodice trajala je dugih 17 sati, koliko je trebalo da telo nesrećnog čoveka izvuku. Porodica, nema od bola, sve vreme je bila tu, kao i komšije.

Foto: Zoran Sinko

 

– Ne znam šta da kažem, tragedija. Žao mi je, verujte mi, kao da sam izgubila najrođenijeg. Toliko mi je teško, tako da strada – smogla je snage da kaže uplakana komšinica, koja je bila uz porodicu sve vreme, dok je sa travnjaka pored zlokobne jame sklanjala konopce kojima je Ivan bio vezan.

Prema rečima komšija, Ivan T. koji je pokušao da spasi Vasića nalazi se u teškom stanju.

– Otkako se to desilo nije dolazio svesti. Smešten je na VMA, ali nije dobro. Kod kuće ima bebu i petogodišnju ćerkicu, strašno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 2 godine

Žao mi je obojice, ali ako nešto ne znaju, bolje da ne čačkaju. Oni su čačkali i zato su ovako prošli. Ovo pišem radi budućih kvazimajstora, pravi sigurno znaju. Septička jama je prava atomska bomba. U njoj se nalaze razli otrovi a posebno je opasan AMONIJAK. On je lako zapaljiv i može, zavisno od veličine jame da napravi katastrofu. Ući u septičku jamu je presuditi smrt sam sebi, posebno bez ikakve zaštitne opreme. I nije mi jasno, a niko ne piše, koji je razlog da nastradali u nju uđe

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!
Politika

Biljana Pantić Pilja: Odbor za politička pitanja glasao protiv naših amandmana, ulažemo prigovor!

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) Biljana Pantić Pilja izjavila je danas za Tanjug da je Odbor za politička pitanja i demokratiju PS SE glasao protiv svih amandmana koje je predložila srpska delegacija, kao i protiv amandmana koji su predložili članovi italijanske delegacije i jedan član delegacije Mađarske i najavila ulaganje prigovora.

16.04.2024

12:51

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija