• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.07.2021

16:28

Otac ubijene Dijane Zlatić pet godina posle masakra: Vreme ne leči rane!

Vesti

Otac ubijene Dijane Zlatić pet godina posle masakra: Vreme ne leči rane!

Podeli vest

Nema te kazne kojom Siniša Zlatić može da okaje grehe što mi je 2. jula 2016. ubio ćerku Dijanu i još četvoro ljudi. Moj unuk je ostao bez majke, a za oca neće ni da čuje, priča Sveta Savanović iz Žitišta

Vreme ne leči rane, Siniša Zlatić nam je zauvek uništio živote... Nema te kazne kojom on može da okaje grehe što mi je pre pet godina ubio ćerku Dijanu i još četvoro ljudi. Čuo sam da je u zatvoru radio kao kuvar, to je sramota... Da se ja pitam, za njega bi i rad u kamenolomu bio preblaga kazna, priča očajni Sveta Savanović iz Žitišta.

Svetin bivši zet Siniša Zlatić (43) 2. jula 2016. zbog bolesne ljubomore napravio je masakr u kafiću "Makijato" u Žitištu. Zlatić je kobnog dana uleteo sa automatskom puškom u kafić i ubio bivšu suprugu Dijanu, njenog dečka Stevana Jojića (40), zatim Vladimira Mijatovića (40), Vladimira Kosovića (34) i Jovanu Popović (20), a izranjavao je još 22 ljudi, od kojih su neki ostali invalidi.

Kazna

Voleo bih da je zakon drugačiji, pa da je Zlatić dobio po 40 godina za svaku žrtvu
Sveta Savanović

 

Bol sve jača
- Bol ne prolazi, naprotiv. Svakim danom je sve jača. Kada me neko pita da li sam zadovoljan kaznom od 40 godina zatvora koju je dobio taj monstrum, kažem mu da nisam. Pobio je tolike ljude, ćerku mi je ubio, on ne zaslužuje da živi... Moje dete nikad i ništa neće vratiti - priča neutešni Sveta.


Dijanin i Sinišin četrnaestogodišnji sin Nemanja je, prema Svetinim rečima, centar njegovog sveta.
- Pazimo na unuka, gledamo da mu udovoljimo... On je dobar dečak, odličan je đak, voli fudbal. Faktički je ostao bez oba roditelja, a takav gubitak se ne može nadoknaditi... Tuga mu se jasno vidi u očima, naročito kad mu je rođendan ili kad je rođendan njegove pokojne majke Dijane - objašnjava Sveta i dodaje da njegov unuk ne želi da ima išta sa Sinišinom familijom:
- On neće da ih vidi i to je njegova odluka. Na to ne mogu da utičem, prosto dete neće. A sve zna, veliki je! Nije bio mali ni kada se desio zločin, sve je zapamtio - napominje Sveta.


On se prisetio i koliko Siniša nije pokazao ni trunku kajanja za stravičan zločin.
- Nikakvu emociju nije pokazao u sudu, ma ništa... Branio se jednom rečenicom: "Nisam hteo da pucam u ostale, bilo je slučajno." Voleo bih da je zakon drugačiji, pa da je dobio po 40 godina za svaku žrtvu - priča naš sagovornik.


Podsetimo, Zlatić je 2. jula 2016. prolazio pored kafića "Makijato" i ugledao je bivšu suprugu Dijanu kako sedi sa dečkom Stevanom Jojićem. Zaslepljen ljubomorom, Zlatić je otišao do svoje kuće i sa tavana uzeo automatsku pušku "kalašnjikov" i dva okvira municije. Potom se vratio do kafića, uperio pušku u bivšu suprugu i njenog dečka i počeo da puca. Rafali su usmrtili Dijanu, Stevana i još troje gostiju, koji su sedeli za susednim stolovima, a ranjeno je još 22 ljudi.
Nakon krvavog pira Zlatić je pobegao, ali ga je policija pronašla nekoliko ulica dalje i uhapsila. Prilikom hapšenja policajcima je rekao: "Ja sam pucao i ubio kurvu jer je htela da mi odvede dete u inostranstvo."

Hteo da ih zaplaši?!

Siniša je na suđenju izneo šturu odbranu, pravdajući se da mu je teško, da ne može da misli i da priča o onome što se dogodilo. On je rođacima žrtava izjavio saučešće, ali ne i porodicama bivše supruge Dijane i njenog dečka Stevana Jojića.
- Nije mi bila namera da nekoga ubijem. Da mogu da vratim vreme, ne bih to uradio. Poneo sam pušku u kafić samo da zaplašim Dijanu jer je htela da mi uzme tada devetogodišnjeg sina i da ga odvede u inostranstvo - rekao je Zlatić na jednom od ročišta.


Viši sud u Zrenjaninu osudio je Sinišu 1. marta 2017. na 40 godina zatvora, a ovu presudu je iste godine potvrdio i Apelacioni sud u Novom Sadu. Zlatić je posle toga upućen na izdržavanje kazne u zatvor "Nova skela".

 

Sinišin otac: Moj sin zna šta mu je u duši

Sinišin otac Radoslav Zlatić je pre dve godine u jednoj izjavi za medije otkrio da je njegov sin radio u zatvorskoj kuhinji u "Novoj skeli".

- Pošto je u vojsci bio kuvar, radio je u zatvorskoj kuhinji. Gulio je krompir i jedan kratak period raznosio hranu po ćelijama, ali je zbog neprijatnih kontakata sa ostalim osuđenicima to ubrzo prestao da radi. Siniša je psihički stabilan, ali samo on zna šta mu je u duši. Nekako podnosi zadirkivanja ostalih zatvorenika... Kada mu nešto ispadne iz ruku, pitaju ga: "Je l' ti to ispao 'kalašnjikov'? '" - ispričao je ranije Radoslav.


Siniši, inače, u posetu dolazi jedino otac, a ima pravo i na nekoliko telefonskih poziva.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija