• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.07.2021

07:24

"KAVČANI" VRELIM ULJEM SPRŽILI VELJINOG UBICU! Mafijaški rat besni u istražnom zatvoru "Spuž" u Crnoj Gori!

Vesti

"KAVČANI" VRELIM ULJEM SPRŽILI VELJINOG UBICU! Mafijaški rat besni u istražnom zatvoru "Spuž" u Crnoj Gori!

Podeli vest

Petorica pripadnika "kavačkog klana" vrelim uljem spržili noge "škaljarcu" Janku Vukadinoviću, koji je u januaru iz zatvora organizovao neuspeli atentat na Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu

Petorica pripadnika "kavačkog klana" su pre dvadesetak dana u zatvoru "Spuž" u Podgorici vrelim uljem polili "škaljarca" Janka Vukadinovića, koji je u januaru iz zatvora organizovao neuspeli atentat na Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu!

"Kavčani" su na isti način prekjuče spržili još jednog "škaljarca", R. K., zbog čega su kažnjeni samicom.

Otvor na vratima

Kako su preneli crnogorski mediji, "kavčani" su prekjuče iskoristili priliku kada je R. K. u pratnji stražara prolazio pored njihove ćelije.

- U tom trenutku neko od pritvorenika je kroz otvor na metalnim vratima ćelije prosuo vrelo ulje na noge R. K. Srećom, on nije teže povređen, a istraga bi trebalo da utvrdi kako su pritvorenici došli do vrelog ulja. Inače, R. K. je iza rešetaka zbog sumnje da je dilovao narkotike za "škaljarski klan" - preneli su tamošnji mediji.

Kako se dodaje, pre samo dvadesetak dana u spuškom istražnom zatvoru ista mafijaška grupa spržila je noge i Janku Vukadinoviću, visokopozicioniranom pripadniku "škaljarskog klana".

- Pritvorenici su polomili otvor na vratima ćelije i to prikrili od stražara. Kada su čuvari sprovodili Vukadinovića u šetnju, "kavčani" su kroz otvor na vratima prosuli vrelo ulje na njega. Vukadinović je tom prilikom zadobio teške opekotine nogu - preneli su mediji.

Inače, Vukadinović se nalazi u pritvoru zbog šverca droge i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice kada su krajem marta 2018. godine u lokalu "Forum" likvidirani Miloš Šaković i slučajna žrtva Radivoje Jovanović. Kao direktan izvršilac označen je Podgoričanin Marko Jovanović, dok su Vukadinović i njegov brat Predrag bili optuženi da su ubicu dovezli do centra grada i sačekali ga na određenoj lokaciji nakon likvidacije.

I ranije se pržili uljem u zatvoru

Jovan Jovanović iz Kotora u julu 2016. vrelim uljem spržio je lice sugrađaninu Igoru Božoviću i naneo mu teške telesne povrede. Jovanović je slovio za člana "škaljarskog klana", a Božović je označen kao visokopozicionirani član "kavačkog klana". Jovanović je zbog tog napada osuđen na 13 meseci zatvora.

U međuvremenu, crnogorsko Specijalno državno tužilaštvo prikupilo je nove dokaze protiv Vukadinovića, koji se tereti i da je iz zatvora pripremao likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu, koji su držali ogranak "kavačkog klana" u Srbiji. Ovo ubistvo sprečile su crnogorske bezbednosne službe.

- Vukadinović se sumnjiči da je iza zidina spuškog zatvora u januaru u Tivtu organizovao ubistvo Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i njegovog prijatelja Marka Miljkovića Mesara, koji su tada bili u gostima kod Radoja Zvicera, vođe "kavačkog klana". Tada su kao članovi bande koja je trebalo da ubije Belivuka i Miljkovića uhapšeni Radovan Stanišić, Mile Jovanović i Goran Marković - pišu crnogorski portali.

'Pali' čim su se vratili

Vukadinović je, inače, ranije odslužio dvogodišnju kaznu zatvora jer je 23. decembra 2013, u podgoričkom naselju Blok 6, aktivirao bombu ispred vrata tadašnjeg šefa barske policije Miloša Radulovića. U napadu nije bilo povređenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Podsetimo, Belivuk i njegova "desna ruka" Miljković uhapšeni su u Srbiji 4. februara, samo nekoliko dana nakon što su se vratili iz posete šefu Radoju Zviceru. Sa Belivukom i Miljkovićem je uhapšeno još tridesetak članova njihove bande i oni se terete za najmanje pet teških ubistava, kao i za preprodaju droge i druga krivična dela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AKO NEKO IZJAVU BELIVUKA UZIMA KAO KREDIBILNU, ON TAKO RELATIVIZUJE ZLOČINE! Dačić: Borba protiv kriminala treba da se podrži, a ne da se koristi kao sredstvo za napade na državu!
Politika

AKO NEKO IZJAVU BELIVUKA UZIMA KAO KREDIBILNU, ON TAKO RELATIVIZUJE ZLOČINE! Dačić: Borba protiv kriminala treba da se podrži, a ne da se koristi kao sredstvo za napade na državu!

Interes celog društva je da svi podrže borbu protiv kriminala i mafije, a ne da se traži način za relativizaciju zločina i mafijaških grupacija i da se to koristi kao sredstvo za napad na državne organe koji su upravo vodili brobu protiv kriminala i mafije, izjavio je predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić

27.07.2021

11:00

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17