• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

29.07.2021

07:35

"NISAM UBIO, NOSIO SAM TELO..." Velja Nevolja u lošem stanju, iza rešetaka STRAHUJE OD ONOGA ŠTO BI SAUČESNICI MOGLI DA OTKRIJU

Vesti

"NISAM UBIO, NOSIO SAM TELO..." Velja Nevolja u lošem stanju, iza rešetaka STRAHUJE OD ONOGA ŠTO BI SAUČESNICI MOGLI DA OTKRIJU

Podeli vest

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković pred podizanje optužnice koje se očekuje u petak, strahuju da se još neko iz njihove kriminalne grupe "ne prelomi" i ne otkrije još detalja o jezivim ubistvima i poslovima ovog klana.

Kako prenosi "Blic", iza rešetaka je zavladala nervoza, a zabrinuti Belivuk kao najveću pretnju sada vidi članove grupe koji nisu direktno mučili i ubijali žrtve, ali jesu saučesnici jer su nakon zločina nosili tela ili ih mleli u kući strave u Ritopeku. Nevolja strahuje da će upravo oni progovoriti kako bi pokušali da sebi izdejstvuju manje zatvorske kazne.

Izvor iz istrage navodi da je poslednjih nekoliko dana Belivuk loše.

- Pokazuje nervozu i zabrinutost. Strahuju od članova koji nisu direktno učestvovali u ubistvima, boje se da će "progovoriti" - kaže sagovornik.

Pometnja u grupi

U ovom trenutku praktično svaka nova informacija o zločinima i kriminalnim poslovima ovog klana je "cementiranje" presude, ali i otkrivanje širih poslova sa narkoticima u kojima su Belivuk i Miljković bili samo jedan deo velike mreže.

"Blicov" izvor kaže da u celom vrhu beogradskog dela grupe vlada prava pometnja. S druge strane deo pripadnika klana koji nisu ubijali suparnike, počinju da govore da "neće zbog 'Marka psihopate' (Miljković) da leže više nego što bi mogli dobiju".

Kako navodi, nekoliko pripadnika klana smatra da bi svedočenjem o zločinima u kojima nisu učestvovali mogli da smanje svoje kazne.

- "Nisam ubio, nosio sam telo... Umesto 40 godina, mogu da dobijem 10". Tako su počeli da razmišljaju - otkriva izvor.

Belivuk je, kako navodi naš izvor, bio ubeđen da njegov slučaj neće krenuti ovim tokom.

- On je slepo verovao advokatima koji su ga uveravali da nema slučaja, da nema ničeg. Belivuk je bio apsolutno ubeđen da je bezbedan. To je sada srušena iluzija i on je u panici. U najboljem slučaju izlazi iz zatvora u kasnim sedamdesetim - kaže naš izvor.

Foto: marko đoković/peđa milosavljević

Velja Nevolja je u pritvoru od februara

Uzdao se u "nema tela, nema dela"

Šest meseci otkako su uhapšeni Belivuk i Miljković situacija je mnogo drugačija. Isprva su i Velja Nevolja i Miljković bili sigurni da protiv njih neće biti dokaza ni za jedno ubistvo. Verovali su u svoj model ubistava - nema tela, znači nema ni dela. U prvo vreme po hapšenju, oni su u zatvoru bili poprilično opušteni. Verovali su i da će ubrzo izaći i da nijedan čvrst dokaz koji ih može odvesti na robiju neće biti pronađen. Iz zatvora su upućivali poruke članovima grupe, kako se sumnja, preko advokata. U jednom trenutku Miljković je nabavio i telefon, koji mu je potom pronađen u ćeliji. A onda je, za vođe ove monstrozne grupe koja je osumnjičena za pet svirepih ubistava, situacija počela da se komplikuje.

Prvi znak da se njihov, kako su verovali, "odličan scenario" raspada bilo je pronalaženje snajpera i DNK tragova jedne od žrtvi klana u šteku na stadionu Partizana u Humskoj ulici. I posle toga pokušavali su da se, kako tvrde dobro upućeni izvori, "drže". Međutim, kada su saznali da je tajna prostorija u njihovoj kući strave u Ritopeku otkrivena, Belivuku je pozlilo.

Vođe svirepog kriminalnog klana su verovale da istražni organi ovu, posebno izgrađenu i ozidanu sobu, neće pronaći. Međutim, jedan od pripadnika klana postao je svedok-saradnik i otkrilo je kako se do tajne sobe, ili "mesare" i "klanice", kako su je zvali pripadnici klana, dolazi.

U njoj su pronađeni brojni DNK tragovi, mašina za mlevenje mesa, arsenal oružja i drugi dokazi koji otkrivaju šta se u ovoj sobi užasa zapravo dešavalo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sombor

pre 2 godine

Akoje sistem kako treba ove ubice nebi trebale da nikad ne izadu iz zatvora i to samo ji drzati u sam icama i muciti svaki dan kako su oni mucili druge ,i u buduce natraba dati da organizuju drugu grupu navijaca ovakvi navijaci nisu nam potrebni i sto vise kontrolisati klubove dase opet nebi ovako neso desilo

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) pre dva dana imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija