• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

29.07.2021

13:03

MIODRAG OPTUŽEN DA JE MORTUS PIJAN UBIO MLADIĆA (19), NA SUDU SVE ŠOKIRAO JEDNOM REČENICOM! Karambol na suđenju u Nišu

Vesti

MIODRAG OPTUŽEN DA JE MORTUS PIJAN UBIO MLADIĆA (19), NA SUDU SVE ŠOKIRAO JEDNOM REČENICOM! Karambol na suđenju u Nišu

Podeli vest

Miodrag Perić (38) iz Šainovca kod Doljevca, koji je optužen da je 28. decembra 2020. u tom selu vozeći mortus pijan "golf 2" ubio pešaka Željka Ristića (19), juče je u sudu krivicu za ovu tragediju prebacio na prijatelja Marka Disića!

Perić je u Višem sudu u Nišu tvrdio da je u trenutku udesa bio u autu na suvozačevom sedištu, onesvešćen od alkohola, a da je za volanom "golfa" bio zapravo Disić, koji je navodno posle lažno prijavio policajcima da je Miodrag pregazio pešaka!

Disić je na ovo burno reagovao, poručujući Periću da je lažov i "sramota za ljudski rod"!


Komiran došao do Hitne
Perić je, inače, posle kobnog udesa u Šainovcu pronađen u svom "golfu" ispred doljevačke Hitne pomoći, gde je radio kao vozač, komiran od alkohola. Ubrzo je uhapšen zbog sumnje da je pregazio nesrećnog Željka Ristića u Šainovcu i optužen je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u udesu.
Kako piše u optužnici, Perić je kobne večeri vozio sa 2,27 promila alkohola u krvi, brzinom od 70 kilometara na sat na delu puta gde je ograničenje 50, usled čega je "golfom" prešao u suprotnu traku i udario pešaka. Nesrećni tinejdžer je zadobio teške povrede glave i vrata, kičmene moždine, grudnog koša, kao i oba plućna krila i ekstremiteta, usled čega je preminuo na mestu nesreće.
Krunski svedok tragedije, Miodragov prijatelj Marko Disić, juče je u sudu opisao kako je došlo do pogibije pešaka.


- Miodrag Perić i ja smo tog dana, zajedno sa drugovima Srđanom Bradićem i Milošem Dinićem, ceo dan pili u kafani. Kada smo izašli iz kafane, videli smo da je Perić trešten pijan i hteli smo da mu uzmemo ključeve auta, ali on to nije dozvolio, tvrdeći da niko ne može da vozi njegovog "golfa". Perić je seo za volan "golfa", a ja sam iz najbolje namere seo kraj njega, jer sam se brinuo da neće biti u stanju da vozi. Iza nas je svojim kolima išao Miloš Dinić i sa njim je bio Srđan Bradić - kazao je Disić, i dodao:


- Dok je Perić vozio, povremeno sam pridržavao volan "golfa", pošto nije bio u stanju da drži pravac. Kad smo stigli u Šainovac, osetio sam da smo u nešto udarili, ali sam mislio da je u pitanju kontejner, drugo vozilo ili neka životinja. Video sam da nam je šoferšajbna oštećena, ali se nismo zaustavljali jer je Miodragu mnogo pozlilo. Povraćao je po meni, pa sam mu kazao da vozi u Hitnu pomoć, dok sam ja i dalje pridržavao volan. Tek kada ga je preuzela doljevačka medicinska ekipa, jedan drug mi je javio da je u Šainovcu neko nastradao, pa sam povezao šta se zapravo desilo. Odmah sam otišao u policiju da prijavim da sam bio u "golfu" u trenutku obaranja pešaka.
S obzirom na to da se njegova verzija događaja u potpunosti razlikovala od Perićeve izjave, sudija Višeg suda Mirko Drašković odlučio je da ih suoči, pa je Perić izjavio:


- Kunem se u svoje troje dece da ja nisam vozio u trenutku udesa! Prihvatio sam odgovornost u početku zato što sam bio pijan i nisam ništa znao šta se desilo!
Reagujući na Perićevu izjavu, Disić se zakleo u svoje dete da on nije krivac, a za Perića je rekao da je najobičniji lažov.

Potvrdio Disićeve reči
Izjavu u svojstvu svedoka dao je juče i treći učesnik pijanke koja je mladog Željka koštala života, a to je Miloš Dinić. On je ispričao da se kobne večeri svojim autom kretao iza Perićevog "golfa", na relativno maloj udaljenosti, ali da nesreću nije video.
Izjavio je da je u toku vožnje telefonirao Disiću kada je video da se ne zaustavljaju u Šainovcu, gde Miodrag živi. Disić mu je tada navodno objasnio da je Periću pozlilo i da idu u Hitnu pomoć. Dinić je potvrdio Disićevu izjavu da je Perić bio na mestu vozača u "golfu" u trenutku udesa, da je bio trešten pijan i da ga je u Doljevcu preuzela Hitna pomoć. 


Željkovi roditelji samo žele istinu
Goran Ristić, otac nastradalog Željka, kazao je juče da ne zna šta da misli nakon izlaganja optuženog i svedoka u sudu.
- Ja sam i pre suđenja čuo neke glasine da nije uhapšen pravi krivac. Nadam se da će tokom postupka biti utvrđeno ko je kriv što moga sina više nema - kratko je rekao Ristić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija