• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.07.2021

15:02

AUTOBUS IZ SRBIJE PREVRNUO SE U NEMAČKOJ! Do nesreće došlo na autoputu u saveznoj državi Brandenburg, POVREĐENO 19 PUTNIKA/VIDEO/

printscreen

Vesti

AUTOBUS IZ SRBIJE PREVRNUO SE U NEMAČKOJ! Do nesreće došlo na autoputu u saveznoj državi Brandenburg, POVREĐENO 19 PUTNIKA/VIDEO/

Podeli vest

Na nemačkom autoputu A13 između Stakova i Frajvaldea, u saveznoj državi Brandenburg, prevrnuo se autobus iz Srbije. U njemu je bilo 34 putnika, a 19 je povređeno. U autobusu od Beograda do Stokholma preko Berlina putovalo sedmoro Srba

Teško povređeni prevezeni su u bolnice u Kotbusu i Berlinu, piše Bild.de. navodeći da više od 70 spasilačkih vozila i šest helikoptera učestvuju u izvlačenju povređenih.

- Šest spasilačkih helikoptera, 30 spasilačkih vozila i 12 kola hitne pomoći dežuraju. Osim toga, stiglo je vatrogasno društvo sa 22 vozila. Auto-put je zatvoren u oba smera - piše nemački Bild

Prema prvim informacijama, reč je o autobusu iz Srbije koji je prevozio državljane Nemačke, Švedske, Izraela i Srbije.

Kako pišu mediji, autobus je bio na putu iz Beograda preko Berlina za Stokholm, pa je bilo mnogo međunarodnih putnika. 

 

 

Kako Informer saznaje oba vozača su zadobila teške povrede, kao i jedan putnik. Autobus je, prema nepotvrđenim informacijama, sleteo s puta i prevrnuo se u pokušaju da skrene i da se parkira.

Prema rečima Ralfa Meijera, portparola policije, autobus se kretao na liniji od Beograda do Stokholma, kroz Berlin, i u njemu je bilo dosta internacionalinih putnika. Među njima je dvoje Izraelaca, jedan Šveđanin i sedmoro Srba.

Kako pišu lokalni mediji, autobus je imao nemačke tablice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija