• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

05.08.2021

09:41

MISLILI SU DA JE ZADUŽEN SAMO ZA KRIPTOVANE TELEFONE, ALI JE ISTRAGA POKAZALA DRUGAČIJE! Otkriveno ko je zapravo nasmejani kasapin na slici sa Veljom Nevoljom

Printscreen Pink

Vesti

MISLILI SU DA JE ZADUŽEN SAMO ZA KRIPTOVANE TELEFONE, ALI JE ISTRAGA POKAZALA DRUGAČIJE! Otkriveno ko je zapravo nasmejani kasapin na slici sa Veljom Nevoljom

Podeli vest

Srđan Lalić, muškarac koji se smeje na fotografiji sa Veljom Nevoljom dok rukama pridržava izmučenu žrtvu, u ovom zloglasnom klanu imao je važnu ulogu, a sudeći po optužnici koja je podignuta prošle nedelje, bio je treći čovek ove kriminalne grupe.

Lalić se sumnjiči za pet teških ubistava u saizvršilaštvu, a na teret mu se stavljaju i krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, otmice, ali i nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava. Njemu, kao i jedanaestorici njegovih saradnika zaprećena je kazna doživotnog zatvora.

Iako ga pojedini u javnosti pominju kao svedoka saradnika protiv ovog klana, koji tvrdi da nije direktno učestvovao u stravičnim zločinima, sudeći po onome šta mu se stavlja na teret, Lalić je po hijerahiji odmah ispod Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Terete ga i za drogu

Optužnicom, Lalić se tereti za ista dela kao i Miljković, poznatiji kao Mesar, a obojicu od Belivuka razlikuje to, što mora da odgovora i zbog proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

To znači, da je istragom utvrđeno zahvaljujući dokazima koji su prikupljeni, posebno fotografija koje su preuzete sa aplikacije skaj, da je Lalić učestvovao u ubistvima Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Gorana Veličkovića Goksija.

Inače, Lalić je po zanimanju je IT stručnjak koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, putem koje su kumunicirali i razmenjivali fotografije jezivih zločina pripadnici ozloglašenog klana.

Foto: Insajder/Marko Đoković

Kuća strave u Ritopeku

Nakon hapšenja sumnjalo se da je njegova uloga isključivo bila da za Belivuka i njegove ljude nabavlja kriptovane telefone i da im obezbeđuje komunukaciju putem aplikacije Skaj.

- Lalić je uhapšen 4. februara. U početku se sumnjalo da je njegova uloga bila samo da obezbeđuje telefone sa aplikacijom Skaj za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitkoinima. Međutim, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da stručnjak za kompjutere sa zadovoljstvom drži glavu izmučene žrtve - rekao je izvor iz istrage.

Plata od 1.300 evra

Sam Lalić rekao je, prema navodima medija, posle hapšenja da je po zanimanju IT inženjer i da je završio privatni fakultet. Tada je rekao i da zarađuje od bitkoina i da su mu mesečna primanja oko 1.300 evra.

Odbranu nije iznosio, ali je negirao bilo kakvu povezanost sa zločinima.

Lalić je, kako pišu, uhapšen u stanu u prigradskom naselju, a kod njega su tokom pretresa pronađeni sat “roleks”, brojač novca, GPS uređaj za praćenje, telefoni i računari, dok ispred vrata i na terasi svog stana ima brojne kamere za video-nadzor.

Velja držao radnje za Skaj

Kako “Blic” nezvanično saznaje, pre hapšenja Belivuka i njegove grupe, u Beogradu je bilo 10 radnji koje su se bavile “Skaj” aplikacijom. Polovinu je, prema informacijama koje posedujemo, držao Velja Nevolja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija