• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2021

12:50

SEDMORO BUGARA KRENULO U SRBIJU OKIĆENI ZLATOM! Carinici nisu mogli da veruju šta sve imaju!

carina info

Vesti

SEDMORO BUGARA KRENULO U SRBIJU OKIĆENI ZLATOM! Carinici nisu mogli da veruju šta sve imaju!

Podeli vest

Carinici su, u saradnji sa policijom, 13. avgusta 2021. godine na graničnom prelazu Gradina, otkrili i zaplenili neprijavljen zlatni nakit čija je ukupna vrednost procenjena na iznos od gotovo 23.000 evra

Nakit je otkriven na ulazu u Srbiju, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao automobil ''Opel Vivaro'' nemačkih registarskih oznaka kojim je sedam putnika putovalo iz Bugarske ka Nemačkoj. 

Vozilom je upravljao 38-godišnji bugarski državljanin, čija je supruga bila među putnicima. 

Nakon što su na pitanje službenika svi odgovorili da nemaju ništa da prijave, usledila je detaljna kontrola koja je to demantovala. 

Naime, u torbi koja se nalazila iza vozačevog sedišta, za koju se kao vlasnik prijavila vozačeva supruga, među ličnim stvarima, otkriveno je i 760 grama neprijavljenog zlatnog nakita spakovanog u više plastičnih kesica. 

Najviše je bilo prstenja – čak 18 komada, potom 16 zlatnih narukvica, 5 pari minđuša, 2 priveveska za kosu, 5 ogrlica, nekoliko narukvica i jedna ogrlica od veštačkih materijala sa detaljima od zlata, ali i jedna pletena ogrlica sa dukatima teška čak 266 grama. 

Nakon otkrivanja neprijavljenog zlatnog nakita, vozačeva supruga je izjavila da je reč o porodičnom nakitu, što svakako ne može biti razlog za neprijavu. Dobro je poznato su dragocenosti vrsta prenosivih sredstava plaćanja, te da se kao takvi, jednako kao i novac u gotovini, moraju prijaviti pri prelasku granice.

Neprijavljivanje većih količina nakita i drugih dragocenosti, povlači sa sobom rizik da vam on bude privremeno ili trajno oduzet. Istovremeno, kao što se to dogodilo u ovom slučaju, rizikujete da vam i automobil bude zadržan, ukoliko vrednost otkrivenih dragocenosti prelazi jednu trećinu vrednosti vozila u kome su krijumčarene. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija