• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

18.08.2021

09:09

Svedok-saradnik do detalja opisao horor koji se dešavao u Ritopeku! Ova oprema se kupovala za kasapljenja, znalo se koji delovi se prvi seku!

Fotoilustracija

Vesti

Svedok-saradnik do detalja opisao horor koji se dešavao u Ritopeku! Ova oprema se kupovala za kasapljenja, znalo se koji delovi se prvi seku!

Podeli vest

Svedok-saradnik u slučaju protiv klana Veljka Belivuk otkrio je jezivu proceduru mučenja, ubijanja i kasapljenja žrtava

Kako je otkriveno, za pripremu cele procedure bilo im je potrebno oko sat i po vremena, a koliko su sve osmislili do detalja pokazuje i činjenica da tela najmanje pet osoba nisu ponađena, najverovatnije nikad i neće biti, a fotografije koje su prikazane u javnosti svedoče morbidnosti zločina - slike iskasapljnih žrtava koje su razmenjivali kao od šalje, opisi zločina putem poruka, ali i svedočenja svedoka-saradnika i porodice ubijenih.

Svedok-saradnik, koji je i sam član Belivukovog klana i učesnik u najmanje četiri ubistva, otkrio je kako su se pripremali za mučenja, kasapljenja, ubijanja, a na kraju i uklanjanja tragova.

Foto: Printscreen Pink

Oprema

Pripadnici klana Velje Nevolje pazili su da njihova DNK ne ostane na žrvama, ali i da žrtvina DNK ne bude na njihovim stvarima. Koliko su o tome vodili računa pokazuje činjenica da su imali čoveka koji e zadužen za nabavku opreme za kasapljenje - najlon, kanape, lepljive trake, crne kese za smeće, sekire, motke, radna odela, jakne i gumene čizme. Bez svih ovih stvari u "klanicu" u kući u Ritopeku nije se ulazilo.

BOJAN HRVATIN I SRĐAN LALIĆ DETALJNO OPISALI JEZIVE ZLOČINE! Sahranili ih svedoci saradnici! Belivuku i Miljkoviću ne gine doživotna!

Jedna ekipa je bila zadužena za mamljenje žrtve i dovoženje do kuće strave u Ritopeku, dok se druga, u kojoj su bili Belivuk i Miljković, pripremala za ubistvo.

Foto: printscreen

Priprema

Kako je navedeno u optužnici protiv klana Belivuk-Miljković, u sobu za mučenja, ubistva i kasapljenje sa žrtvom bi se ulazilo tek kada se izvrše sve potrebne pripreme - zidovi i podovi su se oblagali najlonon koji su kačili na kuke ugrađene na zidovima prostorije. 

Pre ulaska u "klanicu" skinuli bi svoju garderobu u kući i obukli radna odela. Na nogama s imali gumene čizme, na rukama prvo hiruške rukavice, a preko njih obično i molerske. 

Svu opremu bi, sem gumenih čizama koje su prali, posle zločina spaljivali. Grešku su napravili jedino prilikom ubistva Zdravka Radojevića - pre ubistva i odsecanja glave na zidove nisu postavili zaštitu. 

Foto: MUP Srbije

Mašina za meso u kojoj su Belivukovi mafijaši mleli žrtve

Kasapljenje i komadanje tela

Ovi zločinci su kasapljenje tela isplanirali do najsitnijeg detalja. Tačno se znalo koji deo tela se prvo seče i na koji način. Koliko su tome pridavali značaj i koliko su uživali u tome govori i podatak da su u klanu imali člana koji je po obrazovanju mesar - Vojislava Đorđevića. 

Kada je reč o komadanju tela Zdravka Radojevića, kako se navodi u optužnici, učestvovali su Veljko Belivuk, svedok-saradnik Bojan Hrvatin i Miloš Budimir.

Foto: Informer DN

Žrtva Zdravko Radojević

Mlevenje žrtava

Kako bi tela žrtava mogli da samelju u mašini za mlevenje mesa, morali su prvo da ih iseckaju. Tela su držali u koritama, što se moglo videti na fotografijama koje su u javnosti objavljene. 

Način na koji je svedok-saradnik Bojan Hrvatin opisivao proces ubistva i rešavanja tela izuzetno je stravičan. Kako je izneo u svedočenju, vodili su makar računa da masakriranje uvek bude nakon ubistva, da žrtva ne bi "trpela te bolove".

NASMEJANI KOLJAČ VELJE NEVOLJE PATENTIRAO ČUPANJE NOKTIJU I.... A tek šta je radio sa očima žrtava... NA SVE NAČINE POKUŠAVAO DA SE DODVORI BELIVUKU I MESARU!

Dešavalo im se da im mlevenje tela "zakoči", u tim situacijama "procedura" je mogla da traje duže. Ali ako mi sve uradili po "protokolu" "išlo je brzo", rekao je Hrvatin.

- Posle toga se pune džakovi. Koske.. Skupljaju se rukama - objasnio je svedok-saradnik.

Šta je Belivuk radio?

- Posao uklanjanja tečnosti i krvi bio je lično Belivukov zadatak, rekao je Hrvatin. Insistirao je da to radi lično jer je vodio računa da sve bude uništeno, da nikakav trag ne ostane. Očigledno je znao šta radi i taj zadatak nije hteo, ili smeo, da prepusti nikome.

- Uglavnom se izbegavalo da se pali u kući zato što je vatra, mrak, vidi se, a i postojalo je bolje mesto. Lično je palio Velja, ali i Boske. Pakovano je u džakove, prvo u jedan, pa u drugi da se ne bi kontaminirao auto ili usput nešto da ne ispadne - naveo je Hrvatin u Tužilaštvu.

Delovi tela pronađeni u Dunavu

Samlevene delove tela žrtava bacali su u Dunav i za to su imali jasan i precizan pravilnik - sve delove žrtava bi pakovali u džakove, pa i po nekoliko njih u jedan, odvozili su ih kilometar, kilometar i po, ponekad i dalje, iz Ripnja do Dunava. Onaj ko baca tela treba da uđe u vodu pa oblači ribarsko odelo, veže se konopcem oko struka a drugi kraj je držao pripadnik klana na obali.

- Taj u vodi ide što dublje sa džakom. Kada vidi da više ne može, skalpelom iseče dno džaka i što dalje od sebe istrese sadržaj u vodu - opisao je svedok-saradnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija