• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/T.I.

26.08.2021

13:48

VUKOTIĆ PLANIRAO UBISTVO BELIVUKA I MILJKOVIĆA?! Vođa škaljarskog klana na POTERNICI CRNOGORSKE POLICIJE

Vesti

VUKOTIĆ PLANIRAO UBISTVO BELIVUKA I MILJKOVIĆA?! Vođa škaljarskog klana na POTERNICI CRNOGORSKE POLICIJE

Podeli vest

Crnogorska policija pretresala stanove Jovana Vukotića u potrazi za dokazima nakon saznanja da je u januaru organizovao pokušaj ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na aerodromu u Tivtu

Kontroverzni Kotoranin Jovan Vukotić (41), za koga se smatra da je jedan od vođa "škaljarskog klana", nestao je iz Crne Gore pre dvadesetak dana, očigledno znajući da mu se sprema hapšenje! Prethodnih dana tamošnja policija je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, pretresla objekte u vlasništvu Vukotića i njemu bliskih ljudi u Podgorici, Kotoru i na Cetinju.


U međuvremenu, Centar bezbednosti Herceg Novi raspisao je poternicu za njim zbog sumnje da je podstrekavao na ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara, svirepih ubica bliskih "kavačkom klanu", koji su 4. februara uhapšeni u Beogradu.


Vukotić je Velji Nevolji i Mesaru, navodno, spremio "sačekušu" u januaru na aerodromu u Tivtu i za to je angažovao šestoricu pripadnika svog klana, ali njih je u zadnji čas osujetila crnogorska policija i uhapsila ih. Tada su Belivuk i Miljković, zajedno sa prvim čovekom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, kod kog su bili na slavi, privedeni na informativni razgovor.

Foto: printscreen

 


Belivuk i Miljković su ubrzo zatim pušteni, ali su potom uhapšeni u Beogradu, dok se vođi "kavčana" Zviceru otad gubi svaki trag. I Zvicer je, kako se spekulisalo, imao dojavu iz crnogorske policije da se skloni, pošto su usledila privođenja njegovih saradnika.


Inače, posle hapšenja i ubistava nekoliko desetina istaknutih pripadnika oba klana, koja su se desila u poslednjih godinu i po dana, nije isključeno ni da je Jovan Vukotić pobegao u strahu po ličnu bezbednost, s obzirom na to da je za to vreme dva puta "za dlaku" izbegao likvidacije u režiji "kavčana". Osim toga, u aprilu 2019. godine ubijen mu je otac Veselin (69) ispred kuće u Kotoru.

Pretio

Odsad, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji će policiju smatrati direktno odgovornom
Jovan Vukotić

U oktobru prošle godine naoružani Petar Mujović (21) iz Nikšića pratio je Vukotića, koga je zaustavila patrola policije ispred tunela Vrmac i pozvala ga da sa njima krene u stanicu radi saslušanja.

Tada su policajci, navodno, primetili sumnjivi automobil iza Vukotićevog i Mujović je uhapšen sa nelegalnim pištoljem.


Vukotić je potom za podgoričke medije rekao da "svoj život više neće prepuštati nikome u

ruke":

- Dva puta sam izašao iz kuće od kada sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede. Za to vreme mi pretresaju automobile i drže me na ulici kao glinenog goluba. Od sada, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji će policiju smatrati direktno odgovornom.

Foto: Instagram

Jovan Vukotić i Dejana Živković

Hteli da ga otruju


Tri meseca ranije, u julu 2020, on je izašao iz pritvora u Spužu, u kom je bio od februara prošle godine, kada je izručen iz Srbije, gde je prethodno odležao zatvorsku kaznu jer je koristio lažni pasoš (pogledajte okvir). Protiv njega se u to vreme vodila istraga i zbog sumnje da je pokušao da ubije "kavčane" Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Taj postupak je obustavljen zbog nedostatka dokaza. Spekulisalo se takođe da je učestvovao u pokušaju ubistva Tamare Zvicer, supruge vođe "kavačkog klana", ali ni za to nije bilo dokaza.

 

Javno se žalio na crnogorsku policiju

Jovan Vukotić je bio uhapšen 10. septembra 2018. godine u turskom gradu Antalija, kada je kod njega pronađen falsifikovani makedonski pasoš. S njim u društvu bila je tada manekenka Dejana Živković. Pošto je, osim crnogorskog, imao i državljanstvo Srbije, odmah je izručen našoj zemlji. Na početku suđenja u Beogradu, Jovan je negirao navode da je vođa "škaljarskog klana". On je tada rekao i da mu je bezbednost ugrožena i da crnogorski policajci jednom mafijaškom klanu, misleći na "kavčane", prodaju informacije o njegovom kretanju.


Osim toga, Vukotić je bio na meti napada i u decembru 2019. godine, dok se nalazio u Centralnom zatvoru u Beogradu. Tada su Marko Drakula, Marjan Dimitrijevski i Nemanja Milutinović, lažno se predstavljajući kao policajci, pokušali da ga otruju i stave cijanid u hranu koju mu je donosila nevenčana supruga Dejana Živković. Protiv njih trojice je zbog toga podignuta optužnica.


Inače, Jovanov rođeni brat Igor je godinama već u bekstvu. Njega potražuju crnogorski istražni organi zbog planiranja ubistva nekoliko policijskih funkcionera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija