• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. R.

10.09.2021

07:17

DANIMA MIRNO ŽIVELA PORED MUŽEVLJEVOG TELA Jezivi detalji zločina kod Rače

Informer/privatna arhiva

Vesti

DANIMA MIRNO ŽIVELA PORED MUŽEVLJEVOG TELA Jezivi detalji zločina kod Rače

Podeli vest

Ljiljana P. (68) iz sela Sepci kod Rače priznala je na saslušanju u tužilaštvu da je početkom septembra letvom nasmrt pretukla nevečanog supruga Dobricu M. (70) dok je on spavao u njihovoj trošnoj porodičnoj kući.

Ljiljana je posle zločina nekoliko dana mirno živela pored muževljevog tela, sve dok komšije 6. septembra nisu saznale da je on mrtav.


O svemu je obaveštena policija, koja je odmah uhapsila Ljiljanu zbog jezivog ubistva.

Lečila se od korone
Izvor iz istrage kaže da Ljiljana ima psihičkih problema i da će ona po nalogu tužilaštva biti upućena na psihijatrijsko veštačenje.
- Kako je utvrđeno istragom, Ljiljana je mužu smrskala lobanju ubrzo nakon što se vratila iz bolnice, gde se lečila od korone. Posle zločina, Ljiljana je ispričala komšijama da joj je muž pao i povredio se i da zato ne izlazi iz kuće. Ubrzo zatim kazala je komšijama da joj je muž umro, ali meštanima je bilo sumnjivo što Ljiljana nije ni pomenula sahranu, pa su pozvali policiju - rekao je naš izvor, i dodao:


- Patrola je u Ljiljaninoj kući zatekla mrtvog Dobricu, sa povredama glave. Videlo se da je on mrtav već nekoliko dana, pa je Ljiljana odmah privedena. Ona se nije opirala hapšenju i mirno je rekla da je ubila muža, ali nije pričala o motivima zločina.
Inače, meštani sela Sepci ispričali su nam da su Ljiljana i Dobrica živeli u teškoj bedi. Ona je povremeno radila za nadnicu, ali su ona i muž zavisili od socijalne pomoći i od komšija, koji su im povremeno davali hranu.

Foto: Informer/privatna arhiva

Mesto zločina


- Imaju sina Dragana, koji sad ima 38 godina. On je mentalno bolestan i odavno se nalazi u domu za psihički obolele u Tutinu. I Ljiljana i Dobrica su imali psihičkih problema, ali niko nije ni slutio da bi ona bila u stanju da ga ubije. Istini za volju, Ljiljana se često žalila da joj je dojadio život u bedi, jer su bili više gladni nego siti. Dobrica je poslednjih godina bio bolestan, operisao je čir na želucu, a Ljiljana mu je zamerala što ona radi, a on samo leži. U nekoliko navrata se žalila komšijama i da je muž bije, ali nikad nije htela da ga prijavi policiji - rekao nam je meštanin ovog sela.

Dojadila joj beda
Ljiljanin i Dobričin komšija nam je potvrdio da se ovaj bračni par isključivo svađao zbog nemaštine i teškog života.
- Verovatno je Ljiljani dojadio život u bedi sa Dobricom, pa je digla ruku na njega. Nekoliko dana pre nego što je otkriven zločin, ona se žalila kako tri dana nisu imali šta da jedu. Živeli su ranije u jednoj kući koju je Centar za socijalni rad procenio kao neuslovnu, pa su pre desetak godina prešli u ovu gde se desio zločin - ispričao je komšija. 


Upućena na psihijatrijsko veštačenje

Ljiljani je posle saslušanja u tužilaštvu određen pritvor do 30 dana. Po nalogu tužioca ona će biti upućena na psihijatrijsko veštačenje i ukoliko se utvrdi da je bila uračunljiva u trenutku zločina, biće joj suđeno zbog ubistva, za šta joj preti do 15 godina zatvora. U suprotnom, biće do daljeg upućena na obavezno lečenje u zatvorsku bolnicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija