• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2021

12:59

Ispitane sve devojke u slučaju Petnica, sledi odluka tužioca

Beta

Vesti

Ispitane sve devojke u slučaju Petnica, sledi odluka tužioca

Podeli vest

Poslednje tri devojke koje su se policiji i tužilaštvu prijavile kao žrtve seksualnog uznemiravanja dok su bile polaznice istraživačke stanice Petnica, dale su svoje iskaze policiji.

Do sada je njih ukupno osam ispitano povodom pomenutih tvrdnji, a novih prijava nema, rečeno je Tanjugu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu, koje je pokrenulo preistražni postupak povodom ovog slučaja.

Narednih dana očekuje se da policija dostavi kompletan izveštaj o prikupljenim obaveštenjima, nakon čega će tužilaštvo doneti odluku ima li mesta pokretanju krivičnog postupka, za koje krivično delo i protiv koga.

Valjevsko tužilaštvo pokrenulo je predistraži postupak na osnovu pisanja medija nakon što je pet devojaka u svojoj ispovesti za nedeljnik "Vreme" nekadašnjeg urednika "Petničkih sveski" B.S. (65) označilo kao zlostavljača u periodu od 2003. do 2014. godine.

Pozvalo je potom sve polaznice istraživačke stanice Petnica da se jave njemu ili policiji ako smatraju da su oštećene seksualnim uznemiravanjem i iskorišćavanjem za fotografisanje nakon 2013. godine, jer je te godine stupio na snagu tzv. "Marijin zakon" koji predviđa da krivična dela protiv polne slobode slobode učinjenih na štetu maloletnih lica ili dece ne zastarevaju.

Sva eventualna dela koja su izvršena pre stupanja na snagu ne podležu više krivičnom gonjenju, jer su zastarela.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PRISILIO ME JE DA SE DA SE SLIKAM GOLA! Javila se prva ŽRTVA KUL ČIKE iz Petnice, KLUPKO POČELO DA SE ODMOTAVA!
Društvo

PRISILIO ME JE DA SE DA SE SLIKAM GOLA! Javila se prva ŽRTVA KUL ČIKE iz Petnice, KLUPKO POČELO DA SE ODMOTAVA!

Valjevskoj policiji juče je dala izjavu jedna od žrtva B. S., i to je prva zvanična prijava protiv nekadašnjeg urednika Petničkih svezaka, koji je, kako se sumnja, polaznice Istraživačke stanice fotografisao gole i opijao ih. Pretresom stana u kojem trenutno živi nađene su na stotine slika devojaka, među kojima i one eksplicitnog sadržaja. Devojka koja je odlučila da prva da iskaz policiji boravila je u Petnici pre 2013. godine. Ona je ispričala svoje traumatično iskustvo sa B. S. i rekla da ju je prinudio da se fotografiše naga

01.07.2021

20:37

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17