• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/informer.rs

16.09.2021

12:27

ZORAN MARJANOVIĆ (NI)JE ISKLJUČIO TELEFON?! Odbrana u haosu, veštak je manirom Šerloka Holmsa POKAZAO KOMAD FOLIJE OD ČOKOLADE?!

Vesti

ZORAN MARJANOVIĆ (NI)JE ISKLJUČIO TELEFON?! Odbrana u haosu, veštak je manirom Šerloka Holmsa POKAZAO KOMAD FOLIJE OD ČOKOLADE?!

Podeli vest

Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu saslušanjem predstavnika Telekoma Đorđa Marovića

Marović je inače potpisnik izveštaja Telekoma, koji je suprotan navodima veštaka, i u kom se navodi da bi isklučivanje telefona moralo da bude registrovano, što se nije dogodilo u ovom slučaju, kao što je to tvrdio veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević.

Veštak je govorio o mogućnostima detektovanja gašenja telefona i ostao je pri svom izveštaju, ali nije precizno odgovorio da li je Marjanović palio i gasio svoj mobilni telefon u vreme ubistva jer ga to niko nije pitao.

Ukazao je da se svako regularno gašenje telefona detektuje kod operatera i da detekcija može da izostane samo u slučaju neregularnog gašenja telefona, a to je vađenjem baterije.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 


Marjanovićevi branioci su na to ukazali da iz njegovog telefona ne može da se izvadi baterija kako što je slučaj sa većinom novih "smart" telefona.

Potom je niz stručnih pitanja ovom svedoku postavljao veštak za telekomunikacije Dragomir Vasiljević koji je takođe ostao pri svom nalazu da je Marjanović u vreme ubistva Jelene isključio telefon na 26 minuta.

Alu folija blokira signal telefona?! 

Veštak je pokušao da razmotri sve načine na koje bi isključenje telefona  moglo da se desi, na šta je odbrana imala burnu reakciju.

Komentarisali su da je počeo da se ponaša kao Šerlok Holms, nakon toga veštak Dragomir Vasiljević je izvadio parče folije i pitao da li znate šta je aluminijumska folija od čokolade, na šta su advokati ulagali primedbe.

On tvrdi da kada se njom obavije telefon, operateru ne dolaze signali, odnosno mogu da se ometaju.



Advokati Marjanovića su negodovali i prigovarali pitanjima veštaka, ocenivši da se on ponaša kao "Šerlok Holms".

Sledeće suđenje, na kom je planirano saslušanje veštaka za analizu zemljie, zakazano je za 1. i 4. Novembar..

Marjanović je na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Osumnjičen da je na nasipu u Borči brutalno ubio suprugu Jelenu

 

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Foto: ATA Images

 



On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

Privođen pa puštan zbog nedostatka dokaza
 

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa iz Beograda

pre 2 godine

Krece serija na Pinku pa mora da se talasa a Vucic je davno rekao da zna ko je ubica.

Ali

pre 2 godine

"Marjanovićevi branioci su na to ukazali da iz njegovog telefona ne može da se izvadi baterija kako što je slučaj sa većinom novih "smart" telefona." Pre 4 godine to nije bilo tako!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Moralni sunovrat Evropske unije!

EU se osramotila kao nikada do sada! Parlamentarna skupština Saveta Evrope (SE), usvojila je preporuku za prijem lažne države Kosovo u SE. Za je glasalo 131 od 171 prisutnog člana PS SE, 29 protiv, 11 uzdržano. EU je pogazila sve norme koje se tiču ljudskih prava, prvi put u istoriji Saveta Evrope, primajući entitet koji nije država, u kome se decenijama gaze sva ljudska prava 100.000 Srba.

16.04.2024

21:40

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija