• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.09.2021

16:39

PRTLJAŽNICI PUNI NEPRIJAVLJENIH LAPTOPOVA I DEVIZA! Bogat ulova carinika na Horgošu i Kelebiji/FOTO/

Vesti

PRTLJAŽNICI PUNI NEPRIJAVLJENIH LAPTOPOVA I DEVIZA! Bogat ulova carinika na Horgošu i Kelebiji/FOTO/

Podeli vest

Carinici su tokom proteklog vikenda, u saradnji sa policijom, na dva najfrekventnija prelaza na severu zemlje, Horgošu i Kelebiji, otkrili i sprečili pokušaje prenosa neprijavljenog novca i laptop računara u prtljažnicima vozila.

Oba slučaja su otkrivena gotovo istovremeno, jedan na ulazu, a drugi na izlazu iz zemlje.
Neprijavljeni laptopovi otkriveni su na ulaznoj strani prelaza Kelebija kada je na red za redovnu kontrolu pristigao je "BMW" nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji slovenački državljanin.

Foto: upravacarina.rs

 

Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, putnik je odgovorio da nema ništa i da sa sobom nosi samo lične stvari. Međutim, pregled koji je usledio demantovao je njegove reči, pošto su carinici u prtljažniku vozila pronašli torbu punu novih laptop računara.

U torbi se našlo čak 6 (šest) novih neprijavljenih laptopova marke "Apple MacBook PRO", čija je ukupna vrednost procenjena na preko 18.000 evra.

Foto: upravacarina.rs

 

Upitan zašto nije prijavio novu robu koju unosi u zemlju, putnik je rekao da je u tranzitu i da nije znao da i u tom slučaju roba mora da se prijavi.

Robu prijavljuju i putnici u tranzitu

Podsećamo da i putnici koji su u tranzitu treba da prijave robu koju nose sa sobom kako bi dobili potvrdu sa kojom nesmetano mogu da napuste zemlju noseći prijavljenu robu sa sobom.

Gotovo u isto vreme, na izlaz prelaza Horgoš, pristigao je 33-godišnji nemački državljanin srpske nacionalnosti koji se iz Srbije uputio ka Nemačkoj.

Foto: upravacarina.rs

 

Kretao se trakom koja je obeležena zelenim semaforom, koja je namenjena putnicima koji nemaju ništa da prijave, što je u razgovoru sa carinskim službenicima i potvrdio.

Ipak, detaljnim pregledom vozila i prtljaga otkriveno je da se u njegovom prtljažniku kriju neprijavljene devize.

Novac prijavljujete bez obzira da li je vaš ili vam ga je neko dao 

Naime, ovaj putnik je sumu od preko 50.000 evra stavio u kesu koju je umotao u farmerke i tako ih spakovao u kofer, a svoj postupak je pravdao rečima da novac nije njegov, već mu ga je dao prijatelj kako bi mu kupio automobil.

Foto: upravacarina.rs

 

Bez obzira da li je novac vaš ili vam ga je neko dao, svaki iznos veći od 10.000 evra pri prelasku granice mora biti prijavljen.

Tako je i ovom putniku vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra koji ne podleže prijavljivanju, dok je ostatak sume od 40.675 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija