• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

25.10.2021

08:58

Goran Džonić sam brutalno ubio Đokiće, mesecima planirao jeziv zločin?!

Privatna arhiva

Vesti

Goran Džonić sam brutalno ubio Đokiće, mesecima planirao jeziv zločin?!

Podeli vest

Bivši vatrogasac Goran Džonić iz Moravca nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je ubio svojih troje rođaka. Iza rešetaka su i njegova dvojica sinova Milan i Stefan Džonić

 

Istraga ide u smeru da je bivši vatrogasac mesecima pripremao zločin i da ga je sam izveo, saznaje Blic. Iskoristio je poverenje Đokića koji mu je, inače, bio brat od tetke.

Činjenice koje pokazuju da je Goran izveo brutalni zločin

Kako je poznato, Goran Džonić je bio vatrogasac i dobro je znao kako se najbolje vatrom uništavaju tragovi. Činjenica da je ribolovac govori da odlično poznaje ceo taj kraj, pa i zabita mestapoput onog gde su nađena zapaljena tela Đokića i njihov automobil.

Ubijeni Đokić je zbog ranijih napada bio maksimalno oprezan i ne bi se zaustavio na putu nekome nepoznatom, a s obzirom na to da mu je Goran Džonić brat od tetke i da je bio izuzetno blizak sa ubijenim Đokićem.

Dok traje istraga policija i tužilaštvo ne isključuju ni jednu drugo opciju i biće detaljano provereno da li je još neko i na koji način učestvovao u zločinu.

Kako Blic saznaje, Džonić je u subotu više od 14 sati bio u Višem tužilaštvu nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Foto: printscreen facebook

Goran Džonić

Skuter

Džonić je u smrtonosnu zamku Đokiće namamio tako što ih je kobne noći presreo i zatražio pomoć rekavši da mu se kraj Južne Morave pokvario skuter.

- Đokići su sa obližnjeg izvora, koji se nalazi na putu od Moravca ka Tešici, svaki put kad bi dolazili u selu, svraćali i po vodu za koju se veruje da blagotvorno deluje na zdravlje. Kobne noći, zato su na raskrsnici na glavnom putu u Moravcu skrenuli udesno, ka Tešici, umesto na levo prema Aleksincu. Krenuli su po vodu, pa kući. Pošto su natočili vodu na česmi koja dovodi izvorsku vodu, verovatno je u tom trenutku naišao Goran, koji je odlično znao da će biti na tom mestu u to vreme. Rekao je da mu se pokvario skuter kada je bio na pecanju. Niko nije posumnjao, jer se znalo da je Džonić ribolovac. Krenuli su sa njim ka mestu "Dudine bare", na keju kraj Morave u ataru Moravca, odakle se nisu vratili živi - kaže naš izvor.

Foto: Zoran Sinko

Dokazi

Balističari niške policije obavili ekspertizu pištolja Gorana Džonića iz Moravca, prvoosumnjičenog za učestvovanje u monstruoznoj likvidaciji porodice Đokić. Oružje je nađeno u stanu bivšeg vatrogasaca.

Pored ovog dokaza, na hrpi novca i platnenoj vreći koji su iskopani u dvorištu jednog od sinova Gorana Džonića, forenzičkom analizom utvrđeni su DNK tragovi ubice i ubijenog Gorana Đokića. To bi mogao da bude ključni materijalni dokaz u istrazi ovog nezapamćenog zločina. Postojanje DNK dokaza ubice i žrtve na novcu praktično povezuje ubicu sa parama i dokazuje da je motiv ubistva bio pohlepa.

Krivica

Više javno tužilaštvo u Nišu je povodom ubistva tročlane porodice Đokić, juče je donelo naredbu o proširenju istrage i protiv okrivljenih K.M. i A.M., koji se takođe terete za krivično delo teško ubistvo. Okrivljeni su saslušani u tužilaštvu, a Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora do 30 dana.

Rođena braća K. M. i A. M. iz Moravca uhapšena su 22. oktobra nakon što ih je osumnjičeni Goran Džonić, optužio da su mu bili saučesnici u ubistvu njegovog brata od tetke Gorana Đokića. Džonić je braću, poznatu pod nadimkom "Jojke" okrivio da su ga prisili da ubije i opljačka bliskog rođaka.

Oni su u policiji tvrdili da "nemaju veze sa zločinom i da Džonić laže".

- Ne isključuje se mogućnost da je osumnjičeni imao neko novčano dugovanje prema njima. I da sada pokušava tu činjenicu da okrene u svoju korist. Prema našim saznanjima oni su zbog svog kriminalnog renome ispitani i poligrafski testirani kao i više desetina drugih ljudi i ništa ih nije dovelo u vezu sa zločinom dok ih Džonić nije označio. Nije logično da bi se braća vratila iz inostranstva ako imaju veze sa zločinom za koji je zaprećena i doživotna robija, pogotovo nakon hapšenja Džonića - kaže sagovornik.

Foto: Zoran Sinko

Alibi

Džonićevi sinovi, Milan i Stefan, nisu mogli direktno da učestvuju u samom zločinu kobne večeri, jer su vreme izvršenja dela obojica radili.

- Stefan Džonić koji je pripadnik Vojske Srbije je u noći između 26. i 27. septembra bio u kopnenoj zoni bezbednosti, a drugi sin Milan Džonić koji je vatrogasac bio je u smeni na poslu. Oni su uhapšeni i nalaze se u pritvoru da bi se proverilo da li su na neki način bili upoznati sa time šta je njihov otac uradio - kaže izvor.

Majka

Nakon privođena Gorana Džonića i njegovih sinova juče je policija obezbeđivala njihovu kuću. Četiri kuće dalje iz doma ubijenog Gorana Đokića čuli su jecaji majke Stojanke.

- Lele sine Gorane, gde si, lele Liki moje drago dete, kuda mi ga odvedoše - kukala je majka.

Stojanka je plakala pred čituljom Gorana, Gordane i Lidije, jedva stojeći na nogama, ali su je snaja Verica i još jedna rođaka uvele u kuću.

Foto: Zoran Sinko

Novac

Ono što je još uvek nepoznanica jeste to gde je završio ostatak od oko 200.000 evra, koliko se sumnja da je ukradeno Đokiću. Džonić tvrdi da je novac podelio sa saučesnicima, ali se ni ta tvrdnja ne uzima zdravo za gotovo.

Policija je detaljno pretraživala kuću Džonića u Moravcu i prekopavala njegov i sinov voćnjak, ali dodatni novac nije nađen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Što reče jedan naš veliki književnik, "svet je pun gada". A ja bih dodao, šteta što je kod nas ukinuta smrtna kazna. Ova pohlepna bitanga, koja je zatrla čitavu jednu porodicu, treba da gori u paklu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija