• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Narcisa Božić

29.10.2021

10:54

SMRTONOSNA EŠARPA! Trenutak nepažnje koštao je života Leposavu Paklović, OD ZUPČANIKA MAŠINE NIJE MOGLA DA SE OTRGNE/FOTO/

Privatna arhiva

Vesti

SMRTONOSNA EŠARPA! Trenutak nepažnje koštao je života Leposavu Paklović, OD ZUPČANIKA MAŠINE NIJE MOGLA DA SE OTRGNE/FOTO/

Podeli vest

Leposava Paklović (52) iz Bešenova kod Sremske Mitrovice tragično je nasradala u sredu ujutro, kada joj se dok je čistila ispod mašine u hladnjači, ešarpa uvukla u valjkove i zadavila je

U Ćukovcu u Bešenovu svi su zanemeli, celo selo je u šoku. Nerado pričaju za novine, kažu da se radi o složnoj porodici, iza tragično nastradale žene ostali su suprug Vasa(55) i ćerke Jelena (20) I Kristina (27).

- Šta da kažem, svi smo u neverici, tog ujutra kao i svakog dana zajedno popili jutarnju kafu i razišli se svako na svoj posao. Ni pomislio nisam da je više nikad neću videti,….. kroz suze priča za ‘’Informer’’ Lepin suprug Vasa, zaposlen u jednoj rumskoj kompaniji.

Foto: N.B./privatna arhiva

Vasa Paklović

Lepa je sedam godina, kao stalni radnik, bila zaposlena na radnom mestu spremačice u hladnjači Fabrike za preradu voća ‘’Atos fructum’’ u Maloj Remeti, gde je sa ostalim radnicima svaki dan odlazila autobusom.

- Sudbina, šta li Je? Zar da nastrada baš na Svetu Petku, zaštitnicu žena?! Radila je posao već rutinski, kuvala kafu i godinama čistila oko te iste linije za sortiranje voća, nikad nikakvih problema oko te mašine nije bilo. Mada, pre ove nesreće imala je dva incidenta, jednom umalo da pogine, kada su se sa viljuškara na nju mogle sručiti gajbe pune voća, kaže Vasa, dodajući da je pokojna Lepa radila za platu od 35.000 dinara.

Foto: N.B./privatna arhiva

Leposava Paklović

Hladnjača u ‘’Atos fructumu’’ pokrivena je video-nadzorom, a ‘’Informer’’ je imao uvid u snimak kamere u momentu kada je nesretna žena nastradala. Na snimku se vidi kako je Lepa čistila pod oko mašina za sortiranje voća, kao što to radi i svakog dana, iskoristivši jutarnju pauzu od 10 do 10,30 kada svi zaposleni izlaze iz hale.

Međutim, kada je nesrećna žena krenula u deo iza linije, u takozvani mrtav ugao, na snimku se samo vidi kako je pala I nestala iz vidokruga kamere.

- Svi smo u šoku, svi zaposleni I rukovodstvo. Lepa je radila kao stalni radnik ovde samo prvu smenu od 7-16 sati. Sad me pitaju otkud je tog kobnog dana nosila šal? Pre svega reč je o ešarpi ili marami, a ne šalu, jer ovde nisu temperature ispod nule, da se moraju stavljati šalovi, već ima 12 stepeni u plusu.

Ne mogu ja ženama zabranjivati modne detalje, kaže Stevan Smiljanić, direktor hladnjače, pokazujući nam na licu mesta valjak koji je nesretnu ženu odveo u smrt.

Foto: N.B./privatna arhiva

 

Iako je isti posao radila godinama, pretpostavlja se da se spremačica sagla da četkom počisti ispod valjkova, ali je u deliću sekunde valjak uhvatio njenu ešarpu i bukvalno je zakucao za mašinu, udavivši je u momentu.

Niko od zaposlenih tog trenutka nije bio u hali, a pretpostavka je I da je neko bio, ne bi je video u zadnjem delu hladnjače iza linije.

Foto: N.B./privatna arhiva

 

- Kada su se radnice vratile sa pauze, što se vidi I na snimku, nastavile su normalno da rade, ni ne sluteći da njihova koleginica leži mrtva iza linije za sortiranje. Ceo snimak pregledali su juče svi nadležni, kao I Lepin suprug Vasa, kaže Smiljanić.

Na lice mesta odmah su stigli pripadnici PU Sremska Mitrovica, nadležni tužilac I inspekcijske službe. Juče nismo mogli dobiti zvaničnu izjavu od od inspektora rada Sremskog okruga Jovice Plavšića, koji je ‘’Informer’’ uputio na pres-službu Ministarstva rada I socijalne politike.

Sahrana Leposave Paklović obaviće se danas u 14 sati na seoskom groblju u Bešenovu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija