• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

02.11.2021

23:30

Džonićevi sinovi imaju čvrst alibi! Nastavlja se istraga ubistva i pljačke porodice Đokić u Moravcu!

Informer

Vesti

Džonićevi sinovi imaju čvrst alibi! Nastavlja se istraga ubistva i pljačke porodice Đokić u Moravcu!

Podeli vest

* Petoro svedoka reklo u tužilaštvu da je profesionalni vojnik Stefan Džonić bio na zadatku u Kopnenoj zoni bezbednosti dok mu je otac Goran ubijao i pljačkao Đokiće * Čvrst alibi ima i drugi Goranov sin Milan

 


Stefan i Milan Džonić iz Moravca, koje je njihov otac Goran (59) označio kao moguće ubice tročlane porodice Đokić, imaju čvrst alibi i verovatno će biti oslobođeni svake odgovornosti za stravičan zločin!

Kako odmiče istraga, sve ukazuje na to da je Goran Džonić 26. septembra u Moravcu sam streljao i opljačkao brata od tetke Gorana Đokića (57), snaju Gordanu (56) i bratanicu Lidiju (25), a onda pokušao krivicu da svali na rođene sinove i na još neke meštane Moravca!

Slede nova saslušanja

Kako smo saznali, petorica profesionalnih vojnika, kolega Stefana Džonića, juče su u niškom Višem tužilaštvu potvrdili da je on u vreme zločina bio na službi u Kopnenoj zoni bezbednosti, čime su srušeni navodi njegovog oca Gorana da mu je Stefan pomogao u zločinu.

Prepoznavanje

U četvrtak će opet biti saslušan Goran Džonić, kada će mu biti naloženo da prepozna braću Jojke koje je označio kao saučesnike

Izvor iz istrage

Advokat Filip Domazet, branilac braće Džonić, nakon saslušanja svedoka izrazio je zadovoljstvo što su svedoci potkrepili odbranu njegovih branjenika.

- Svih pet saslušanih svedoka bili su saglasni u iskazima da su u vreme zločina bili sa Stefanom u Kopnenoj zoni bezbednosti. Narednih dana biće još saslušanja i novih istražnih radnji. Biće saslušan i prvoosumnjičeni Goran Džonić, ne znam na koje okolnosti, jer to nije bio predlog odbrane, već tužilaštva - kazao je Domazet.

Kako saznajemo, dokazni postupak biće nastavljen u sredu, kada će svedočiti kolege drugog Goranovog sina, Milana Džonića, iz vatrogasne službe u Aleksincu, ali skoro je sigurno da će i oni potvrditi da je Milan u vreme zločina bio na radnom mestu, jer je to već utvrđeno tokom istrage.
Za sredu je planirano i saslušanje supruge i devojke braće Kostadina i Konstantina Miloševića, zvane braće Jojke, koje je Džonić takođe označio kao saučesnike u ubistvu tročlane porodice Đokić. Iskaz će dati i majka braće Milošević, koja je iz tog razloga nedavno doputovala iz inostranstva, pošto je i ona u vreme ubistva Đokića privremeno boravila u Moravcu.

Foto: Facebook

Milan i Stefan Džonić

Dan kasnije, u četvrtak, pred tužilaštvom će se ponovo pojaviti Goran Džonić, kada će mu, prema nezvaničnim saznanjima našeg lista, biti naloženo da prepozna braću koju je označio kao saučesnike.

Inače, u početku istrage stravičnog ubistva porodice Đokić upravo je Stefan bio među prvima osumnjičenima, i to zbog skutera porodice Džonić, koji je snimljen u blizini mesta zločina, a koji je često koristio Stefan.

- Tela pobijene porodice Đokić pronađena su u ataru sela Moravac, a njihov spaljeni automobil u šumi u Tešici. Kamera između ova dva sela snimila je 26. septembra žuti skuter. Mada se na snimku ne vidi ko je vozio skuter, jedan od policajaca je posumnjao da pripada Džonićima, zbog retke žute boje, a najčešće ga je vozio upravo Stefan - rekao je naš izvor, i dodao:

- Pošto je u međuvremenu utvrđeno da je Stefan još kao maloletnik imao problema sa zakonom, policija je odlučila da pretrese njegovu kuću i imanje u Moravcu, gde je pronađena veća količina deviza za koje je utvrđeno da pripadaju ubijenim Đokićima. Nađeno je ukupno skoro 50.000 evra. Međutim, pošto je brzo utvrđeno da su i Stefan i njegov brat Milan, koji živi sa ocem na drugom kraju Moravca, bili na poslu u vreme zločina, sumnja je pala na njihovog oca Gorana. Kako je Goran dvosmislenim izjavama ukazao da su možda i njegovi sinovi pobili i opljačkali Đokiće, oni su uhapšeni. Ubrzo zatim uhapšena su i dvojica braće iz Moravca, za koje je Goran rekao da su ga ucenama i pretnjama naterali da tipuje Đokiće i da su ih Miloševići i pobili.

Foto: Printscreen/privatna ahriva

Gde je ostatak para?

Podsetimo, tela pobijenih Đokića pronađena su spaljena 2. oktobra, posle šestodnevne potrage, u ataru sela Moravac. Ustanovljeno je da su likvidirani iz pištolja "bereta", koji je pronađen u kući Džonićeve supruge u Aleksincu. Veruje se da je motiv ubistva pljačka, jer je Goran bio dužan mnogima, uključujući i Gorana Đokića.

Sumnja se da je Džonić posle ubistva oteo oko 100.000 evra od nesrećnog Đokića, ali ostatak novca još nije nađen. 

Stefan se brine šta se priča u selu

Kako saznajemo, braća Milan i Stefan Džonić se nadaju da će uskoro izaći iz pritvora.

- Nadaju se da će nakon iskaza svih svedoka biti pušteni na slobodu. Međutim, sekiraju se kako će živeti posle toga. Stefan je kazao da ne zna kako da se vrati u selo i ubedi komšije da nema veze sa zločinom - rekao nam je naš izvor iz istrage.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Umesto da idem mojoj Liki na svadbu, ja joj idem na grob! Majka ubijenog Gorana Đokića: Skot ne sme nikad da izađe na slobodu!
Hronika

Umesto da idem mojoj Liki na svadbu, ja joj idem na grob! Majka ubijenog Gorana Đokića: Skot ne sme nikad da izađe na slobodu!

Skot koji je ubio moju Liku ne sme nikada da izađe na slobodu! Zbog njega, umesto da joj idem na svadbu, sada joj odlazim na grob! A pored nje leže i moj Goran i Gordana i nikada neće ustati. Ovo je reporterima Informera izjavila Stojanka Đokić, majka Gorana Đokića (57), kojeg je u ataru sela Moravac zajedno sa suprugom Gordanom (56) i ćerkom Lidijom (25) 26. septembra oteo, ubio i potom spalio rođak Goran Džonić (59)

01.11.2021

16:26

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija