• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

09.11.2021

08:21

MISTERIOZNI DETALJ UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ Policija ne može da uđe u trag jednom bitnom dokazu, sumnja se da iza svega stoji SVIREPI PLAN UBICE

printscreen

Vesti

MISTERIOZNI DETALJ UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ Policija ne može da uđe u trag jednom bitnom dokazu, sumnja se da iza svega stoji SVIREPI PLAN UBICE

Podeli vest

Brutalno ubistvo tročlane porodice Đokić šokiralo je Srbiju, a još veće iznenađenje usledilo je kada je otkriveno da je za ovaj zločin osumnjičen njihov rođak Goran Džonić. Nakon istrage i saslušanja, policija polako sklapa kockice jezive likvidacije, a jedan od detalja koji je i dalje misterija je odeća koju je Džonić nosio kobne noći, koja još nije pronađena.

Kako je policija utvrdila tokom detaljne istrage, Džonić je detaljno isplanirao kako da ubije Gorana, Gordanu i njihovu ćerku Lidiju.

Jedan od delova plana bilo je i uklanjanje svih tragova koji bi mogli da ga povežu sa zločinom za koji se tereti, pa se zbog toga sumnja da je i odeću, na kojoj je moralo biti raznih tragova, spalio sa automobilom porodice Đokić.

Detaljan plan

- Na garderobi koju je ubica nosio te noći, morali su da ostanu neki materijalni i biološki tragovi koji bi ukazali na zločin. Osumnjičeni je morao da premešta tela, da ih vuče, možda i prenosi što znači da bi na njegovoj odeći morali da ostanu biloški tragovi žrtava. Osim toga, zbog upotrebe vatrenog oružja na tkanini odeće bi se mogle naći i barutne čestice, ali i tragovi goriva kojim su paljena tela i automobil. Penzionisani vatrogasac dobro je znao da se u zapaljenom vozilu razvija temperatura od preko 500, 600 pa i 1.000 stepeni Celzijusa i da je to najsigurnije mesto na kojem bi mogao da uništi garderobu - kaže izvor "Blica".

Foto: Printscreen/privatna ahriva

Zapaljeni automobil porodice Đokić

Sumnja se da je, nakon što je dovezao "pasat" do Tešice i polio ga benzinom, Džonić skinuo i svu odeću koju je nosio i ubacio je u automobil koji je potom zapalio. Unutrašnjost automobila je izgorela u potpunosti a sa njom po svemu sudeći i njegova garderoba. Vatru je preživela samo metalna karoserija "pasata".

Podsetimo, spaljena tela tročlane porodice Đokić pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac a desetak kilometara dalje i olupina njihovog zapaljenog vozila. Za njihovo ubistvo prvoosumnjičeni je Goran Džonić, brat od tetke Gorana Đokića.

Motiv novac

Veruje se da je motiv ubistva koristoljublje jer je ustanovljeno da je iz vozila žrtava nestala veća suma novca. U kući i na imanju njegovog sina Stefana pronađeno je 43.000 evra za koje je dokazano da su ukradeni od ubijenog čoveka.

Nakon hapšenja Đokić je menjao izjave, pa je u zločin umešao i sinove ali i braću Milošević.

Dokazi koji su do sada pribavljeni terete ipak samo njega.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ŠOK OBRT U ISTRAZI UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ! Majstor koji je napravio prigušivač za Džonića, moguć saučesnik?!
Hronika

ŠOK OBRT U ISTRAZI UBISTVA PORODICE ĐOKIĆ! Majstor koji je napravio prigušivač za Džonića, moguć saučesnik?!

Sve organizovao do najsitnijih detalja! Goran Džonić iz Moravca, koji se tereti da je pobio i spalio Gorana, Gordanu i njihovu ćerku Lidiju Đokić iz Aleksinca, koristio je prigušivač na pištolju, koji mu je navodno napravio lokalni mehaničar! Džonić je rekao majstoru da je reč o delu za traktor, međutim, policija ispituje da li je ipak mehaničar znao šta pravi i da li je saučesnik, saznaju mediji

08.11.2021

21:49

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija